Na wyjeździe #26

23 lipca 2015 15:00
basiaim

Sprawdziłaś okolicę? Swoją,obecną....?

Niestety nie spotkamy się:((((( tu będzie zmiana.......
23 lipca 2015 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Kasiachodzież - takie ustrojstwo miałam na piekielnej szteli rok temu w Reinsfeld. Syn - geniusz (kwalifikowany pielęgniarz) wymyslił sobie że bezwładnego ojca będę mu na to sadzać i na dworze przesadzać z tego na rollstuhl, po czym skorzysta z uroku spacerów (ojciec jego, czyli moj pdp). Na próbę posadził na tym matkę i najpierw zaprezentował urządzonko facet który to przywiózł, potem syn sam spróbował a na koniec ja. Frau O. - choć przytomna - gibała się w te i we wte; więc dołożyłam sobie kolejny kamyczek do ogródka niechęci rodziny i odmówiłam. Nie obyło się bez burczenia i telefonu do agencji, a jakże... Tyle że polska agencja stanęła po mojej stronie... Ale nie dali mi zapomnieć do końca pobytu że się nie zgodziłam.
Oj... niechetnie wracam nawet pamięcią do tamtej szteli...
Agama - jak czytasz to daj znać, bo umknęło mi to. Tobie też to prezentowali?

Ty mi o tym wspominałas ale ja doczekałam się tylko wyciągu.
I całe szczescie:(
Wydaje mi się ze tam bardziej pomocna byłaby rampa.
Ale jak sama wiesz temat juz nieaktualny.
23 lipca 2015 20:04
kasiachodziez

Niestety nie spotkamy się:((((( tu będzie zmiana.......

Nie podoba mi się :( 
23 lipca 2015 20:06
basiaim

Nie podoba mi się :( 

Ejjjjjj nie rób takiej miny bo zamiast babci dzisiaj wyrzuty sumienia nie dadzą mi spać........
25 lipca 2015 17:09
A Ja sie pytam.
Gdzie Wy wszyscy jestescie?
25 lipca 2015 17:17 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

A Ja sie pytam.
Gdzie Wy wszyscy jestescie?

Na leżaczku pod drzewkiem, delektuję się słonkiem co wyszło po burzy :)Prawdziwe święto lenia:):):)
25 lipca 2015 17:22
kasia63

Na leżaczku pod drzewkiem, delektuję się słonkiem co wyszło po burzy :)Prawdziwe święto lenia:):):)

Na lezaczku powiadasz?
Ale Ci dobrze..
U mnie zimno i strasznie wieje.
Glowa mnie bolala,jak nigdy
25 lipca 2015 17:28
Jestem na stelli i wczoraj miała miejsce sytuacja, że stary dziad, który robi zakupy małżeństwu którym się opiekuję, niby podszedł do mnie zapytać się czy umyłam już garnek w którym on im coś tam przyniósł a położył mi rękę na biodrze, stanął za mną i tak stał, a ja zesztywniałam i nie zareagowałam...Zdaniem tej którą się opiekuję to było tylko po przyjacielsku, ale wiem, że nie było, po prostu wiem...czuję się tragicznie, jestem na siebie wściekła, ze nic nie zrobiłam, a do tego ten...potem siedział przy stole kilka kroków dalej jakby nigdy nic, małżeństwo było w innym pokoju...tłamsiłam to w sobie całą dobę i chyba zaraz się poryczę, nie wiem co robić, dzwonić na policję jak nie było świadków?? wiem, że nianta miała podobną sytuację- nianta odezwij się-co ty zrobiłaś? ma ktoś te namiary na tą panią z berlina co pamga opiekunką? nie mogę tak tego zostawić, a i być tu 2 tygodnie, bo tyle wynosi okres wypowiedzenia sobie nie wyobrażam...czuję się po prostu jak kawałek g...to okropne, chcę wyjść z tego domu już teraz, a nie mogę!!pomóżcie, co mam zrobić?
25 lipca 2015 17:29 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Na lezaczku powiadasz?
Ale Ci dobrze..
U mnie zimno i strasznie wieje.
Glowa mnie bolala,jak nigdy

Od wczoraj mnie łupało i dopiero po burzy i tabsach przeszło.Teraz wręcz upalnie się zrobiło,wiaterek lekuchny,piękniście:)

Co robisz?
Nic!
Przecież wczoraj nic nie robiłaś!!!!
Ale nie skończyłam!!!!!

ps.to mój plan na jutro:):):):)
25 lipca 2015 17:52
Słonecznie mam takie namiary
Porady w języku polskim możesz też uzyskać w poradni związkowej DGB „faire Mobilität" w Berlinie. E-Mail: (usunięto ze względów bezpieczeństwa) lub (usunięto ze względów bezpieczeństwa) tel: (+49) 030 – 21016437
25 lipca 2015 18:06
takaja

Słonecznie mam takie namiary
Porady w języku polskim możesz też uzyskać w poradni związkowej DGB „faire Mobilität" w Berlinie. E-Mail: (usunięto ze względów bezpieczeństwa) lub (usunięto ze względów bezpieczeństwa) tel: (+49) 030 – 21016437

beratung-eudgb.de    lub sylwia.timmdgb.de         tel jak wyżej
25 lipca 2015 18:09
Dzięki dziewczyny. Zadzwoniłam na policję i poryczałam się policjanotwoi w słuchawkę. Policja jest równie pomocna co ta w Polsce. Chciałabym wyjechać już we wtorek, ale mam te 2 tygodnie wypowiedzenia i nie wiem czy w takiej sytuacji mogę umowę wypowiedzieć ze skutkiem natychmiastowym czy muszę czekać- nie wyobrażam sobie 2 tygodni tutaj.
25 lipca 2015 18:10
Michalinka

beratung-eu:moderator1:dgb.de    lub sylwia.timm:moderator1:dgb.de         tel jak wyżej

to co podajesz to e-maile czy strony www? czy ten numer działa również w weekendy?
25 lipca 2015 18:12
slonecznie

to co podajesz to e-maile czy strony www? czy ten numer działa również w weekendy?

cytuję bo forum się zacina i edytować nie mogę. czy tam mówią po polsku pod tym numerem?
25 lipca 2015 18:15
slonecznie

To co podałam to e-maile zamiast małpki jest zielona główka, mówią po polsku .