Na wyjeździe #27

14 sierpnia 2015 10:31 / 3 osobom podoba się ten post
Pogrzmiało,pobuczało,2 min.popadało i przeszła burza boczkiem:(Duszno jak w saunie:(
PDP dziś ledwo chodzi ,ale w miejscu nie usiedzi....oczy dookoła głowy trzeba mieć:(Oby to był krótki dzień!
14 sierpnia 2015 10:35 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Pogrzmiało,pobuczało,2 min.popadało i przeszła burza boczkiem:(Duszno jak w saunie:(
PDP dziś ledwo chodzi ,ale w miejscu nie usiedzi....oczy dookoła głowy trzeba mieć:(Oby to był krótki dzień!

U mnie od 1 do 4 godziny w nocy burza jedna za druga i deszcz. Babce wlaczyly sie wspomnienia z wojny , no i niestety musialam pol nocy spedzic na uspokajaniu jej. Teraz oboje sa w przedszkolu , to moze troszke pospie:) Wlasnie Kasia , tez tak masz ze pdp pada na pysk i po paru minutach jest sprawna do robienia dalszych glupot?
14 sierpnia 2015 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
leni

U mnie od 1 do 4 godziny w nocy burza jedna za druga i deszcz. Babce wlaczyly sie wspomnienia z wojny , no i niestety musialam pol nocy spedzic na uspokajaniu jej. Teraz oboje sa w przedszkolu , to moze troszke pospie:) Wlasnie Kasia , tez tak masz ze pdp pada na pysk i po paru minutach jest sprawna do robienia dalszych glupot?

U mnie tak jest nie wiem skąd ona ma tyle sił od prawie 5 wołania ale co chce to ona nie wie a potem o 7 zyczenie abym z nia siedziała kapiel caritas zrobiła szybko dałam sniadanie poszłam sprzatnąc pranie wsadzić a ona je i spi musiałam nakarmić teraz drzemie ale juz pyta sie czy pójdziemy na spacer oczywiście transfer na wózek zjazd i po 5 min powrót bo wieje i zimno jej więc powiedziałam że poczekamy na słońce po obiedzie bedzie wnuczka pomoże mi jak posiedzi ze mna 3 dni zobaczy co znaczy opieka nad jej babcią bo 15 minuowe odwiedziny tego nie oddają
14 sierpnia 2015 10:49 / 1 osobie podoba się ten post
leni

Nie.Moja PDP jest wiecznie na wysokich obrotach,chociaz pewne rzeczy ma "zaprogramowane" w głowie -np.drzemke po obiedzie,od razu na sofkę zmierza ,ale jak z przerwy wracam to lata po domu,tylko patrzec jak sęi wywali,a waży swoje:(, bo chodzi bardzo niestabilnie i słabo.To też w zależności od dnia-wczorj i dzis prawie nie chodzi ,ale ma szendaka właczonego i na miejscu góra 5 min....... Ciągle jest pobudzona to biegania....
14 sierpnia 2015 10:50
takaja

U mnie tak jest nie wiem skąd ona ma tyle sił od prawie 5 wołania ale co chce to ona nie wie a potem o 7 zyczenie abym z nia siedziała kapiel caritas zrobiła szybko dałam sniadanie poszłam sprzatnąc pranie wsadzić a ona je i spi musiałam nakarmić teraz drzemie ale juz pyta sie czy pójdziemy na spacer oczywiście transfer na wózek zjazd i po 5 min powrót bo wieje i zimno jej więc powiedziałam że poczekamy na słońce po obiedzie bedzie wnuczka pomoże mi jak posiedzi ze mna 3 dni zobaczy co znaczy opieka nad jej babcią bo 15 minuowe odwiedziny tego nie oddają

no to tez masz urwanie glowy ! Jesli chodzi o wnuczke, to i tak nie pokaze Ci tego, ze masz ciezka prace z jej babcia. Corka dziadkow tylko glowa kiwa jak jej o czyms mowie i obraca w zart. Teraz byla z nimi sama 2 tagodnie i udawala szczesliwa, ze mogla z rodzicami tak dlugo pobyc. To sa tylko pozory, rodziny sa szczesliwe, ze moga sie pozbyc problemu opieki . No tak, ale to nasza praca i nie ma co zbytnio nad tym glowkowac:)
14 sierpnia 2015 11:10 / 2 osobom podoba się ten post
leni

no to tez masz urwanie glowy ! Jesli chodzi o wnuczke, to i tak nie pokaze Ci tego, ze masz ciezka prace z jej babcia. Corka dziadkow tylko glowa kiwa jak jej o czyms mowie i obraca w zart. Teraz byla z nimi sama 2 tagodnie i udawala szczesliwa, ze mogla z rodzicami tak dlugo pobyc. To sa tylko pozory, rodziny sa szczesliwe, ze moga sie pozbyc problemu opieki . No tak, ale to nasza praca i nie ma co zbytnio nad tym glowkowac:)

To fakt synki tez kiwaja głową a ten obok to mówi że ja to odpoczne 2 miesiące a on urlopu nie ma tylko zapomina chyba że on przychodzi na godzine czasami dwie w ciagu dnia kiedy babcia fit nie jest z nia sam na sam w nocy jeszcze nie wiedzą że nie wracam zmienniczka będzie zadowolona bo juz mówiła że ona nawet pół roku może siedziec ona tak muti lubi i nie potrzebuje prawie niczego :)
14 sierpnia 2015 12:27 / 2 osobom podoba się ten post
Jestesm w szoku po przeczytaniu tytułu pewnego ogłoszenia na naszym portalu.
Nie wiem, czy to nie skandaliczna arogancja, albo może ja czegoś nie rozumiem....nie wiem.
"Jeśli szukasz wymarzonej szteli, nie przejdziesz".
http://www.opiekunki24.pl/oferty-pracy/9775/jesli-szukasz-wymarzonej-oferty--nie-przejdziesz-
Co to ma być??? O co chodzi?
Ktoś mi wyjaśni, bo kompletnie nie czaję bazy? To ma być zachęta do aplikowania?
14 sierpnia 2015 12:50 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

U mnie się tylko zapowiadało...w TV i prasie też... i jak zwykle upał..
Żeby mi się chociaż boczki wysmażyły?
14 sierpnia 2015 12:52 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Jestesm w szoku po przeczytaniu tytułu pewnego ogłoszenia na naszym portalu.
Nie wiem, czy to nie skandaliczna arogancja, albo może ja czegoś nie rozumiem....nie wiem.
"Jeśli szukasz wymarzonej szteli, nie przejdziesz".
http://www.opiekunki24.pl/oferty-pracy/9775/jesli-szukasz-wymarzonej-oferty--nie-przejdziesz-
Co to ma być??? O co chodzi?
Ktoś mi wyjaśni, bo kompletnie nie czaję bazy? To ma być zachęta do aplikowania?

Może mialo być nie "przejdziesz obojętnie"? Tutaj chyba można wstawić tytuł o określonej ilości znaków a resztę urywa. Stąd takie kwiatki
14 sierpnia 2015 13:06 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Może mialo być nie "przejdziesz obojętnie"? Tutaj chyba można wstawić tytuł o określonej ilości znaków a resztę urywa. Stąd takie kwiatki :-)

A no chyba,że tak, bo tak , jak jest teraz, to wyjątkowo niefortunne, delikatnie mówiąc, określenie, z ktorego wynika coś takiego : "Jak szukasz dobrego miejsca pracy, to goń się, bo nie masz u nas szans, nawet cię babo nie zamierzamy wstepnie zakwalifikować". Ja to w każdym razie tak odczytałam.
Firmy jednak powinny czytać swoje ogłoszenia przed zamieszczeniem na forum. Niedawno przeczytałam o ofercie pracy, gdzie podopieczni - cytat - "mieszkają na obrzeżach domku jednorodzinnego". :)))))
To znaczy, gdzie na obrzeżach w tym domku - w składziku z narzędziami, przybudówce, piwnicy? Co to znaczy "obrzeża domku jednorodzinnego" ???
14 sierpnia 2015 17:02 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Może mialo być nie "przejdziesz obojętnie"? Tutaj chyba można wstawić tytuł o określonej ilości znaków a resztę urywa. Stąd takie kwiatki :-)

"Nie przejdziesz obojętnie obok wymarzonych 900 euro":):):):)Ha ha ha.Musi jakaś "piszpanna" się zagadała i zapomniała co dalej napisać:)

A z innej beczki:)
Jak wracam z przerwy zawsze patrzę co nowego PDP nawojowała.Tym razem widzę ,że klapa w klo opuszczona-nigdy nie jest.Podnoszę i widzę w muszli już prawie w dole coś czerwonego???Rękawicę założyłam ,sięgam a to lapka do mycia......Kuźwa....kibelek by się jak nic zatkał!!!!Tylko czemu mnie to nie zdziwiło za bardzo?:):):)Pomysły demencyjnych PDP są nieograniczone ,niczym wielka niewiadoma:):):)

Na plażę nie pojechałam bo było ponuro i deszczowato ,ale na spacerek z PDP już tak-jak sie zmęczy świeżym powietrzem to spokojniejsza /he he he/ na wieczóri theatrum nie urządza:)Kupiła jej córka taki worek-śpioch do spania,fajna sprawa bo pampa nie szarpie i łózko suche,zapinane na zamek do dołu ,nie ma szans na samodzielne otworzenie ,ale.....do tej pory tego nie zakładałam ,w te upały bo niby takie aj waj a z poliestru w 65%-baaaaardzo praktyczne...../

14 sierpnia 2015 17:09 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie piątek mija spokojnie babcia zjadła owoce z bitą śmietana teraz zjada gofra pije kawę a ja usnęłam w pauzie jak dziecko a ona nic ile to ma sił ledwo na oczy patrzy jak tylko padnie hasło 0 19 ze becik nawet nie będę się zastanawiać :)
14 sierpnia 2015 17:34 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

U mnie piątek mija spokojnie babcia zjadła owoce z bitą śmietana teraz zjada gofra pije kawę a ja usnęłam w pauzie jak dziecko a ona nic ile to ma sił ledwo na oczy patrzy jak tylko padnie hasło 0 19 ze becik nawet nie będę się zastanawiać :)

niemiecka kobieta nigdy nie spi 
14 sierpnia 2015 17:37 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

U mnie się tylko zapowiadało...w TV i prasie też... i jak zwykle upał..
Żeby mi się chociaż boczki wysmażyły? :gotowanie:

gorzej bedzie jak splyna do tylu 
14 sierpnia 2015 19:23 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

niemiecka kobieta nigdy nie spi :-)

.....bo nocami pucuje schmeissera. Trzeba byc przygotowanym do wojny i dobrze naoliwić.