Na wyjeździe #27

17 sierpnia 2015 16:11
ivanilia40

Magda,a czy na rachunku nie ma przypadkiem terminu zapłaty za usługe? Mysle,ze będziesz musiała zapłacic,a z rachunkiem isc do NFZ ,złozyc wniosek o zwrot kosztów,odczekasz około 3 miesiace i dostaniesz pewnie tylko część.

Dlatego lepiej mieć dodatkowe ubezpieczenie. Jak mnie na poprzedniej szteli piesek pociągnął po ziemi. To nic nie płaciłam. Żadnego rachunku nie dostałam wszystko ubezpieczyciel pokrył :)
17 sierpnia 2015 17:34
kasia63

Jak jej nie ma w KRAZ to i na forum nie będzie.A jak jest to napisz do Szefa-założy temat w opiniach o firmach i może się ktoś odezwie ,kto z nimi pracował:)

Dzięki Kasia oto mi właśnie chodziło niestety tej agencji nie ma w KRAZ
17 sierpnia 2015 17:43
kasiachodziez

Dzięki Kasia oto mi właśnie chodziło niestety tej agencji nie ma w KRAZ

No to Szef jej nie umieści niestety...popytaj na innych forach opiekunkowych .
17 sierpnia 2015 19:50 / 7 osobom podoba się ten post
Tym razem pracuje u Włochów, musze powiedzieć że bardzo fajne doswiadczenie.
Bardzo otwarci i mili ludzie. Duzo lepiej pracuje sie z nimi niz z Niemieckimi rodzinami.
Dzisiaj byłam na przerwie to w tym czasie wysprzatali mi nawet mieszkanie na błysk.
Bardzo pozytywnie zakreceni, głosni i z temperamentem. Czuję sie czasami jak na wakacjach we Włoszech.
17 sierpnia 2015 19:59
Gosia 1234

Tym razem pracuje u Włochów, musze powiedzieć że bardzo fajne doswiadczenie.
Bardzo otwarci i mili ludzie. Duzo lepiej pracuje sie z nimi niz z Niemieckimi rodzinami.
Dzisiaj byłam na przerwie to w tym czasie wysprzatali mi nawet mieszkanie na błysk.
Bardzo pozytywnie zakreceni, głosni i z temperamentem. Czuję sie czasami jak na wakacjach we Włoszech.:tanczy:

to moze trafilas wrescie w swoje miejsce 
17 sierpnia 2015 23:04 / 3 osobom podoba się ten post
Czy ktoś wie jak włączyc wycieraczki w Volvo tak zeby chodziły cały czas jak silnie pada?
17 sierpnia 2015 23:07 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Czy ktoś wie jak włączyc wycieraczki w Volvo tak zeby chodziły cały czas jak silnie pada?

A nie chodzą?
Niemozliwe.
Powinnas mieć też regulację szybkości wycierania, jak w moim szerszeniu kiepskiej marki jest, to tym bardziej w volvo.
Pogmeraj, pooglądaj, musisz mieć.
17 sierpnia 2015 23:14
Lawenda

A nie chodzą?
Niemozliwe.
Powinnas mieć też regulację szybkości wycierania, jak w moim szerszeniu kiepskiej marki jest, to tym bardziej w volvo.
Pogmeraj, pooglądaj, musisz mieć.

Owszem chodzą,jak palcem ruszam dzwignie,ale nie umialam ustawic zeby chodzily ciągle. Dlatego pytam,czy ktos wogole wie jak ustawic zeby chodzily. Regulacje tez widzialam,ale co z tego jak musze co chwila popychac dzwignie ? Blondi jestem,prosze o instrukcje ,.
17 sierpnia 2015 23:18 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Owszem chodzą,jak palcem ruszam dzwignie,ale nie umialam ustawic zeby chodzily ciągle. Dlatego pytam,czy ktos wogole wie jak ustawic zeby chodzily. Regulacje tez widzialam,ale co z tego jak musze co chwila popychac dzwignie ? :-) Blondi jestem,prosze o instrukcje ,.

No to musi tu jakis pan pomóc. W volvo nie siedziałam, to nie wiem. :)
18 sierpnia 2015 05:42 / 3 osobom podoba się ten post
Lawenda

No to musi tu jakis pan pomóc. W volvo nie siedziałam, to nie wiem. :)

Ja też nie pomogę , bo ani w Volvo ani w Krzywańcu nie siedziałam ! chyba tak się to miasto nazywa ? nie chce mi się sprawdzać . Całe życie przyzwoicie się prowadziłam , nie podpadałam , no może raz jak miałam 20 lat i w P. biegłam " na skos " do tramwaju to jakieś milicjanty przez tubę krzyczeli " pani w czerwonej kurteczce na pasy proszę , na pasy natychmiast !!! " , ale się wstydziłam ! wszyscy patrzyli na mnie jak na bandytkę jakąś !
Krzywaniec odpada , ale Volvo ? kurde , w aucie to chyba by fajnie było posiedzieć , zniewolona przez jakiegoś przystojniaka ?.....znów się rozmarzyłam , czas wracać do roboty , bo w domku jeszcze jestem ....życie , życie , człowiek ( to ja , żeby nie było ) tyle traci .......przyjdzie mi chyba umrzeć bez gwałtów , zniewolenia w Volvo , choćby i nawet z niedziałającymi wycieraczkami ...
18 sierpnia 2015 06:22 / 2 osobom podoba się ten post
Czytałam,aktorka czy nie aktorka -dzieci w  tym wieku to chore wg mnie......I niezgodne z naturą....
18 sierpnia 2015 06:37
kasia63

Czytałam,aktorka czy nie aktorka -dzieci w  tym wieku to chore wg mnie......I niezgodne z naturą....

Właśnie, kobieta do 25-Lat
powinna rodzic dzieci
18 sierpnia 2015 06:55 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

powinna rodzic dzieci:-)

No wiesz -te 40 w dzisiejszych czasach, to uważam mocno górna granica-35 moim zdaniej to optymalna.Ale 60?????Znowu 25 to często za szybko.Kiedys sie rodziło 18-20,ale czasy się zmieniły,kobiety najpierw sie tealizuja w zyciu zawodowym,wykształceniu itp a dzieci potem ,tylko ze ta kobieta to przede wszystkim straszna egoistka-urodziła na zasadzie"ja wam pokażę,że można"?Ojca dziecka nie ma ,może in vitro,nie wiem.Olgied Łukaszewicz zbiera kasę dla niej i pokazuje się z tymi dzieciakami-ich tylko szkoda,kiedy ona je zdąży wychować?jak długo będzie na tyle sprawna i fizycznie i psychicznie,jaki bagaż im po sobie zostawi?I który lekarz jeśli to było in vitro w ogóle sie na to zgodził??????
18 sierpnia 2015 07:18
ivanilia40

Owszem chodzą,jak palcem ruszam dzwignie,ale nie umialam ustawic zeby chodzily ciągle. Dlatego pytam,czy ktos wogole wie jak ustawic zeby chodzily. Regulacje tez widzialam,ale co z tego jak musze co chwila popychac dzwignie ? :-) Blondi jestem,prosze o instrukcje ,.

Miałam volvo v40.Dżwignia ma tam 3 pozycje-wolna.normalna,szybka-ustawiasz w żądanej pozycji i działają,jak wybrałaś(przesuwanie góra -dół).Tylną szybę-należało wcisnąć końcówkę dżwigni.
Nie bardzo rozumiem twój problem?Jak zmienisz położenie dżwigni,to ona w nim nie zostaje?
Teraz mam inną markę-to muszę przekręcać na drążku żeby wybrać żądane tempo(oznaczone łezkami).
18 sierpnia 2015 07:23 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

powinna rodzic dzieci:-)

Do 25 lat to nieco zbyt radykalnie.Do 30-35 jest optymalnie wg mnie.
Ale 60 to czysta głupota-jakie dzieciństwo ona im szykuje?