byłam u chirurga, wstępny termin operacji marzec 2016, dostałam jezcze od lekarza kazanie że to zaniedbałam, aż do twraz we mnie to siedzi a najbardziej boli to że powiedział to co gdzieś w sobie głęboko zakopałam
byłam u chirurga, wstępny termin operacji marzec 2016, dostałam jezcze od lekarza kazanie że to zaniedbałam, aż do twraz we mnie to siedzi a najbardziej boli to że powiedział to co gdzieś w sobie głęboko zakopałam
We wroclawskim zoo tygrys zagryzł opiekuna
Oglądałam w wiadomościach. Wystarczy jeden fałszywy ruch ,żeby sprowokować zwierzę, które mogło instynktownie uznać, że w jakimś tam momencie jego teren został zagrożony.
Doczytalam na wp.pl, nie może jednocześnie się zwierzę i człowiek na wybiegu znajdować, Opiekun sprzątał klatkę, może nie zamknął dobrze wybiegu? Dramat.
We wroclawskim zoo tygrys zagryzł opiekuna
Straszne ! . :-(:-(:-(....ale i tak mi się jakoś skojarzyło z naszym fachem - mało to razy jakiś PDP-ny pogryzł swoją opiekunkę ? znaczy , że też musimy uważać na jakieś nieostrożne ruchy , bo od pogryzienia do zagryzienia już tylko mały krok ! :-)
Ha, Basiu smiechy śmiechami, ale problem istnieje. Są choroby zakażne, które mogą się przenieść poprzez takie ugryzienie-np. wirus HIV wywołujący AIDS, WZW, no i jeszcze flora bakteryjna w jamie ustnej pdp, zwłaszcza pod protezą jest szczególnie urozmaicona- w jamie ustnej bytuje więcej drobnoustrojów niż w okolicach intymnych np.- ciekawostka taka :). Ugryzienia przez człowieka bywają paskudne- mogą ropieć , no dobra, już nie straszę :-) P.S Wczoraj "Milczenie owiec" oglądałam.
Znaczy , że co ? że lepiej okolice intymne PDP-mu udostępnić niż się pozwolić ugryżć w rękę ??? :-):-):-)
I szczepienie na wściekliznę;)