W domu # 6

17 września 2015 06:04 / 2 osobom podoba się ten post
izanami

byłam u chirurga, wstępny termin operacji marzec 2016, dostałam jezcze od lekarza kazanie że to zaniedbałam, aż do twraz we mnie to siedzi a najbardziej boli to że powiedział to co gdzieś w sobie głęboko zakopałam

Wazne ze juz jestes na dobrej drodze....zrobisz porzadek a oni odkapia ale fakt igrasz ze swoim zdrowiem  sama wiesz szlachetne zdrowie nikt sie nie dowie jako smakujesz az sie popsujesz....teraz naprawiaj...moze uda Ci sie wejsc tylnymi drzwiami,,i cos przyspieszyc....mnie sie to zawsze udaje a ty probuj   powodzenia niema rzeczy niemozliwych sa tylko trudne....chciec to moc...
17 września 2015 08:43
We wroclawskim zoo tygrys zagryzł opiekuna
17 września 2015 09:36 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Spokojnego i miłego dnia życzę :)
Pozdrawiam z domku
17 września 2015 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Oglądałam w wiadomościach. Wystarczy jeden fałszywy ruch ,żeby sprowokować zwierzę, które mogło instynktownie uznać, że w jakimś tam momencie jego teren został zagrożony.
17 września 2015 10:55
tina 100%

Oglądałam w wiadomościach. Wystarczy jeden fałszywy ruch ,żeby sprowokować zwierzę, które mogło instynktownie uznać, że w jakimś tam momencie jego teren został zagrożony.

Doczytalam na wp.pl, nie może jednocześnie się zwierzę i człowiek na wybiegu znajdować, Opiekun sprzątał klatkę, może nie zamknął dobrze wybiegu? Dramat.
17 września 2015 11:07 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Doczytalam na wp.pl, nie może jednocześnie się zwierzę i człowiek na wybiegu znajdować, Opiekun sprzątał klatkę, może nie zamknął dobrze wybiegu? Dramat.

Możliwe. Legowisko tygrys uznał jako "swój" teren i zaatakował.I pies może próbować capnąć, lub warknąć na własciciela, gdy ten np. chce mu miskę zabrać- chociaż nie powinien. Co dopiero tak ogromny kot jak tygrys- może opiekun w rutynowych czynnościach nie zauważył, że wybieg niedomknięty i doszło do nieszczęścia.
17 września 2015 16:46 / 4 osobom podoba się ten post
Marta robi ostatnie zakupy przed wyjazdem.
17 września 2015 16:53 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Straszne ! . ....ale i tak mi się jakoś skojarzyło z naszym fachem - mało to razy jakiś PDP-ny pogryzł swoją opiekunkę ? znaczy , że też musimy uważać na jakieś nieostrożne ruchy , bo od pogryzienia do zagryzienia już tylko mały krok !
17 września 2015 17:08 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Straszne ! . :-(:-(:-(....ale i tak mi się jakoś skojarzyło z naszym fachem - mało to razy jakiś PDP-ny pogryzł swoją opiekunkę ? znaczy , że też musimy uważać na jakieś nieostrożne ruchy , bo od pogryzienia do zagryzienia już tylko mały krok ! :-)

Ha, Basiu smiechy śmiechami, ale problem istnieje. Są choroby zakażne, które mogą się przenieść poprzez takie ugryzienie-np. wirus HIV wywołujący AIDS, WZW, no i jeszcze flora bakteryjna w jamie ustnej pdp, zwłaszcza pod protezą jest szczególnie urozmaicona- w jamie ustnej bytuje więcej drobnoustrojów niż w okolicach intymnych np.- ciekawostka taka :). Ugryzienia przez człowieka bywają paskudne- mogą ropieć , no dobra, już nie straszę                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    P.S Wczoraj "Milczenie owiec" oglądałam.
17 września 2015 17:24 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ha, Basiu smiechy śmiechami, ale problem istnieje. Są choroby zakażne, które mogą się przenieść poprzez takie ugryzienie-np. wirus HIV wywołujący AIDS, WZW, no i jeszcze flora bakteryjna w jamie ustnej pdp, zwłaszcza pod protezą jest szczególnie urozmaicona- w jamie ustnej bytuje więcej drobnoustrojów niż w okolicach intymnych np.- ciekawostka taka :). Ugryzienia przez człowieka bywają paskudne- mogą ropieć , no dobra, już nie straszę :-)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   P.S Wczoraj "Milczenie owiec" oglądałam.

Znaczy , że co ? że lepiej okolice intymne PDP-mu udostępnić niż się pozwolić ugryżć w rękę ???
17 września 2015 17:29 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Znaczy , że co ? że lepiej okolice intymne PDP-mu udostępnić niż się pozwolić ugryżć w rękę ??? :-):-):-)

No, z tym udostępnianiem to troche inaczej powinno być, żeby było "bezpiecznie", ale zależy co kto lubi.

A, jest też coś takiego jak kaganiec :).
17 września 2015 17:55 / 1 osobie podoba się ten post
I szczepienie na wściekliznę;)
17 września 2015 17:58 / 3 osobom podoba się ten post
To może lepiej się przekwalifikować i do zoo:) tam pdp w klatkach od razu , trzeba tylko o drzwiczkach pamiętać.
17 września 2015 18:01
Idę jeść, czasmi jak cos zabawnego tutaj przeczytam to się uśmiecham pod nosem, pdp chce wiedzieć co czytam, dzisiaj chyba jej nie powiem:)
17 września 2015 18:02 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

I szczepienie na wściekliznę;)

Na czy przeciw?