W domu # 6

17 grudnia 2015 20:51 / 1 osobie podoba się ten post
gosia35

Czesc dziewczeta, wczoraj ,,zrobilysmy,, z Zosia szybka akcje.Bez wywylywania od 13 tej skurcze co 20 minut.O 19 wody odeszly,o 20 skurcze parte o 20.33 Zosiek na swiecie.Napisze i foto wrzuce jak dojde do siebie.pozdrawiam ibsciskam Was mocno i serdecznie.

Gratulacje 
17 grudnia 2015 20:57 / 1 osobie podoba się ten post
gosia35

Czesc dziewczeta, wczoraj ,,zrobilysmy,, z Zosia szybka akcje.Bez wywylywania od 13 tej skurcze co 20 minut.O 19 wody odeszly,o 20 skurcze parte o 20.33 Zosiek na swiecie.Napisze i foto wrzuce jak dojde do siebie.pozdrawiam ibsciskam Was mocno i serdecznie.

gosiu, gratulacje moja pierwsza wnusia urodzila sie przed 14 laty w Dzien Babci
17 grudnia 2015 22:23
andaluzja55

Moja córka chce się zdecydować na korektę wady wzroku ma astygmatyzm ja się trochę boję dlatego żem ciekawa czy coś takiego twój syn miał? 

Tak. Miał astygmatyzm. Piszę "miał", bo głównie z tego powodu poddał się korekcji wzroku. Astygmatyzm przeszkadza chociażby w prowadzeniu samochodu, bo obraz z jednego oka i z drugiego nie w pełni sie pokrywają. O wynikach korekcji będzie można coś powiedzieć za jakiś czas, bo dziś - 3 dobę po zabiegu nosi jeszcze opatrunki w postaci zabezpieczających soczewek i w pełni nie potrafi ocenić wyniku - ale lekarz zapewnia, że jest ok.  Będę się chwaliła w miarę upływu czasu.
17 grudnia 2015 22:26
gosia35

17 grudnia 2015 22:31 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Tak. Miał astygmatyzm. Piszę "miał", bo głównie z tego powodu poddał się korekcji wzroku. Astygmatyzm przeszkadza chociażby w prowadzeniu samochodu, bo obraz z jednego oka i z drugiego nie w pełni sie pokrywają. O wynikach korekcji będzie można coś powiedzieć za jakiś czas, bo dziś - 3 dobę po zabiegu nosi jeszcze opatrunki w postaci zabezpieczających soczewek i w pełni nie potrafi ocenić wyniku - ale lekarz zapewnia, że jest ok.  Będę się chwaliła w miarę upływu czasu.

Jak byś Benitko miała więcej czasu to będę wdzięczna za informację jak i gdzie załatw. Napisz na mojego maila prosze 
17 grudnia 2015 22:47
andaluzja55

Jak byś Benitko miała więcej czasu to będę wdzięczna za informację jak i gdzie załatw. Napisz na mojego maila prosze :aniolki:

Za wiele Ci nie powiem, ponieważ mój "dorosły" syn załatwiał wszystko sam. Ja tylko płaciłam - synowi na konto.
Robił korektę wzroku w Krakowie w tej klinice: http://optegra.com.pl/# 
Koszt: 4500 zł + 250 zł konsultacje kwalifikujące do zabiegu + 200 zł krople i tabletki na czas rekonwalescencji po zabiegu.
18 grudnia 2015 09:13 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Za wiele Ci nie powiem, ponieważ mój "dorosły" syn załatwiał wszystko sam. Ja tylko płaciłam - synowi na konto.
Robił korektę wzroku w Krakowie w tej klinice: http://optegra.com.pl/# 
Koszt: 4500 zł + 250 zł konsultacje kwalifikujące do zabiegu + 200 zł krople i tabletki na czas rekonwalescencji po zabiegu.

Córka mówiła mi o Gdańsku więc chciałam wiedzieć jak w Krakowie dziękuję za inf
18 grudnia 2015 10:31
gosia35

Gratuluję ! Samego zdrowia dla Ciebie i dla maleństwa ! 
18 grudnia 2015 16:27 / 7 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór, jestem od niedzieli w domku, mnóstwo spraw do ogarnięcia już nie daję rady :) Sprawy urzędowe, spotkania towarzyskie, rodzinne, ach wypocznę chyba dopiero w pracy, do której wracam juz w drugi dzień świąt.
Pozdrawiam opiekunkowo :)
18 grudnia 2015 20:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór Wszystkim, czas leci nieubłagalnie, sprzatanie, zakupy i tyle tyle spraw do ogarnięcia. Pozdrawiam Opiekunkowo pracujące i odpoczywające.Świeta prawda, nie mam czasu na nic, a najbardziej mi żal wieczorów z Wami.Czytam czytam ale tylko tyle.
18 grudnia 2015 20:52
michasia

Dobry wieczór Wszystkim, czas leci nieubłagalnie, sprzatanie, zakupy i tyle tyle spraw do ogarnięcia. Pozdrawiam Opiekunkowo pracujące i odpoczywające.Świeta prawda, nie mam czasu na nic, a najbardziej mi żal wieczorów z Wami.Czytam czytam ale tylko tyle.

A jak idą ćwiczenia,te przed lustrem?????
18 grudnia 2015 23:34
kasia63

A jak idą ćwiczenia,te przed lustrem?????

Wywołałas mnie do tablicyCiwczenia ida chociaz moje samopoczucie jest okropne. Po trzeciej wizycie u Siostry, która traktuje mnie jak powietrze, kiedy wychodziłam niosła mi kawe do Mamy pokoju a ja odpowiedziałam dziękuje i wyszłam. Całą drogę płakałam i nie wiem czy dobrze postapiłam. Idą święta a ja nie umiem się cieszyć przez tą sytuację i zastanawiam się jak Ona wytrzymuje , bo mi jest bardzo bardzo cięzko.
19 grudnia 2015 07:51 / 4 osobom podoba się ten post
michasia

Wywołałas mnie do tablicy:kropla potu:Ciwczenia ida chociaz moje samopoczucie jest okropne. Po trzeciej wizycie u Siostry, która traktuje mnie jak powietrze, kiedy wychodziłam niosła mi kawe do Mamy pokoju a ja odpowiedziałam dziękuje i wyszłam. Całą drogę płakałam i nie wiem czy dobrze postapiłam. Idą święta a ja nie umiem się cieszyć przez tą sytuację i zastanawiam się jak Ona wytrzymuje , bo mi jest bardzo bardzo cięzko.

Michasia,nikt nie mówił,że lekko będzie.Ćwicz,nie obwiniaj się pod żadnym pozorem,nie zastanawiaj i nie płacz. Wiadomo ,że na przestrzeni kilku dni zmiany nie nastapią, ani w  Twojej siostrze ,ani w Tobie-na to potrzeba i czasu i zrozumienia, także z tej drugiej strony.Ale ,żeby tak się stało, Ty postępuj tak jak sobie założyłaś,nie schodź z obranej drogi bo wówczas wszystko zostanie po staremu.Mów sobie codziennie,że to jak postępujesz robisz i dla niej i dla siebie.Jeszcze Ci sporo lat tego fajnego życia zostało ,przeżyj je więc wreszcie tak ja Ty chcesz  a nie jak tego oczekuje otoczenie.I pamiętaj- jesteś Michasia Asertywna Xińska!!!!!:):):):)I w lustrze i na przeciwko.A jak się dobrze przyglądniesz, to w kąciku lustra siedzi cichutko przycupnięta Foczusia i płetwą robi nu ,nu, nu:):):):)
19 grudnia 2015 09:01
Gosia 35 GRATULUJE SZCZESLIWEJ MAMUSI ZOSIU rosnij zdrowa!!!!
19 grudnia 2015 11:07
gosia35

Moje gratulacje, Zosieńka niech chowa sie zdrowo. :)