Na wyjeździe #28

26 września 2015 16:35 / 3 osobom podoba się ten post
Córka damy już przybyła, o 14:30 i cholera nie zdążyłam śmieci wynieść, a były tam resztki kartofli z obiadu i dosłownie jedna różyczka brokuła, ta to przyczaiła i oburzenie wielkie i zdumienie, a że dlaczego a że jak to tak?....
kuźwa musiałam się tłumaczyć, w środę będzie przekichane, bo urodziny Damy, a córeczka mnie pyta czy coś już zaplanowałam, ja gały takie, a co ja miałabym niby robić? :/
A ta, że trzeba sekty kupić, soki, sroki, catering zamówić, bo dżampra się szykuje.... paranoja.
Potem zachciało się córce wina sortować, połowa do wywalenia poszła, teraz pojechały we dwie do miasta, bo mamusi trzeba coś kupić na urodziny... i na zakupy, bo jej powiedziałam, że jej siostra mi kasy nie dała....
Dobre to, że sama zaproponowała żebym miała wolne, bo ona jest. Spoko.
Drugie dobre- naprawiła tiwi :P
26 września 2015 16:40
Czy ktos poruszal sie po niemczech fernbusem ?
26 września 2015 17:46
A dopiszę jeszcze, że jest jakaś grubsza sprawa, bo ta córka co jest "na miejscu" chciałaby (i proponowała to x razy matce), żeby zamieszkala u niej. Dama nie chce, wiec ta druga corka twierdzi, ze jej siostra sie obrazila i dlatego nie przyjezdza, no dobra, ale co mnie to? niech se stroi fochy do woli ale kasę na zakupy chyba muszę mieć -_-
Powiem wam, że obie te córki są takie jakieś dziwne + jedna to całkowite przeciwieństwo drugiej....i wyglądem i charakterem.
26 września 2015 22:13
Czytałam w opiniach o agencjach,że opiekunowie jakieś raporty muszą wypełniać .Niech mnie ktoś oświeci,co zacz?
26 września 2015 22:15
teresadd

Czytałam w opiniach o agencjach,że opiekunowie jakieś raporty muszą wypełniać .Niech mnie ktoś oświeci,co zacz?

No ja muszę, tak wynika z umowy drugiej takie tam usługi reklamowo-promocyjne jak jestem w PL, ale płacą za to
27 września 2015 00:24
Klarunia

Owszem, bardzo sobie chwale. Po DE i na trasach z DE do CH.
27 września 2015 03:06
Klarunia

Tak, wygodne autokary, miła obsługa szczególnie jak trafisz na uprzejmych polskich kierowców, czasami net też działa. I ceny niewysokie. Dla mnie same +++.
27 września 2015 06:38 / 4 osobom podoba się ten post
Wiecie,że dzisiaj w nocy upatrzyłam 3 sowy w naszym ogrodzie. Hukały sobie , a że blisko stoi lampa uliczna to je policzyłam.Lubię naturę.Jest 6.35 i pierwsze ptaki sie odezwały.Cicho tu i spokojnie.Mam nadzieje na udany dzień.A teraz kawke sobie zrobie i niektorym osobom pobudkę.Od czego jest to nowoczesne narzędzie tortur pod nazwą telefon?
27 września 2015 07:04 / 1 osobie podoba się ten post
wiki10

Tak, wygodne autokary, miła obsługa szczególnie jak trafisz na uprzejmych polskich kierowców, czasami net też działa. I ceny niewysokie. Dla mnie same +++.

Jak trafisz na uprzejmych kierowców to po Polsce też się dobrze jeżdzi.Ostatnio podróżowałam troszke po kraju środkami lokomocji publicznej. Nie narzekam.
27 września 2015 08:09 / 1 osobie podoba się ten post
wiki10

Super,dzieki za info.
27 września 2015 08:10
emilia

Owszem, bardzo sobie chwale. Po DE i na trasach z DE do CH.

Super,dzieki za info.
27 września 2015 08:20 / 4 osobom podoba się ten post
dzisiaj w Warszawie uroczystosc symbolicznego pogrzebu Zolnierzy Wykletych...
27 września 2015 08:25 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie teraz tylko 6 stopni. Ale taki ładny jasny poranek jest, nawet słońce nieśmiało zagląda.
Wczoraj byliśmy z PDP w gościach u córki w innym mieście. Zjedliśmy hamburski objad: wędzony boczek, zielona fasolka i gruszki, wszystko gotowane w jednym garnku. Nigdy tak nie zestawiałam tych produktow ale kazde z osobna smaczne więc i razem do kupy smakowało. Zrobiliśmy spacer nad Łabę a pokoda była po prostu cudna.
27 września 2015 08:27
mleczko1

Jak trafisz na uprzejmych kierowców to po Polsce też się dobrze jeżdzi.Ostatnio podróżowałam troszke po kraju środkami lokomocji publicznej. Nie narzekam.:-)

Tak Aniu ale pytanie było o Fernbus.
Bardzo dobrze zorganizowany transport na terenie De i nie tylko. Jeżdżą już do Pragi, Wiednia, Amsterdamu, Paryża, Zurychu może zaczną kiedyś także do Pl.
27 września 2015 08:29
ania52

dzisiaj w Warszawie uroczystosc symbolicznego pogrzebu Zolnierzy Wykletych...

dzieki Aniu,że przypomniałas.