Na wyjeździe #28

28 września 2015 13:46 / 1 osobie podoba się ten post
W środę jest Dzień Chłopaka.Czas najwyższy kartke kupić i zyczenia przygotować. Przeciez każda z nas chłopaka ma.
28 września 2015 13:52 / 1 osobie podoba się ten post
Michalinka

Przeczytaj umowę, wystarczy e-mail. I nie ma nic złego w podpisywaniu umów na czas nieokreślony z 14- dniowym okresem wypowiedzenia. Jest to nawet wygodniejsze, można wtedy przedłużyć sobie pobyt bez problemów z umowami, Ekuz, ubezp zdrowotnym, Poza tym jak jestem w Pl to agencja płaci zdrowotne,więc nie muszę ganiać po urzędach. Sama kiedyś będąc jeszcze w DE wypowiadałam taką umowę biorąc zapas na 1 dzień , po zjeździe do Pl.

Edytuję siebie, chcę tylko dodać do tej umowy nieokreslonej plusika, ponieważ ma ona sens w przypadku ubezpieczenia chorobowego, które jest dobrowolne, a korzystać można z niego po 90 dniach płacenia, czyli jesli zrywam umowę i mam przerwę to zaczynam odliczam od nowa 90 dni w przypadku ciągłości umowy nie ma takiej potrzeby, stąd moje za.
28 września 2015 13:56 / 2 osobom podoba się ten post
Nie widzę pochwalijek więc walę tu:
jedyny pozytyw tego wszystkiego to to, że dzisiaj pies znika!!!!
Mam nadzieję, że na zawsze a nie dlatego, że w środę ma gościom na kolana nie wskakiwać....
28 września 2015 13:58 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Hej wszystkim!
Mam pytanie.Agencja z która współpracowałam krótko wymaga ode mnie wypowiedzenia.Zlecenie dawno sie skończył,juz podpisałam umowę z inną agencją i jestem trzy tyg.w De.Trochę się obrazili kiedy nie przyjełam zlecenia od nich motywujac bardziej korzystnym dla mnie kontraktem.
Czy to naprawdę konieczne i wystarczy e-mail?Wypowiadałam umowę raz ale wtedy miałam konkretne powody i to było w czasie trwania zlecenia .Teraz 1,5 m-ca po zakończeniu po prostu tylko wypowiedzieć?

a ja juz z grzecznosci pisze wypowiedzenie kazdej firmie i wysylam poleconym....
mimo ze praktycznie wcale nie musze
28 września 2015 14:04 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Nie widzę pochwalijek więc walę tu:
jedyny pozytyw tego wszystkiego to to, że dzisiaj pies znika!!!!
Mam nadzieję, że na zawsze a nie dlatego, że w środę ma gościom na kolana nie wskakiwać....

Jeszcze będziesz chciała żeby ktoś przemówił do Ciebie ludzkim głosem i zatęsknisz za łotrem
28 września 2015 14:04 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

O to chodzi,żeby pracować a nie umartwiać się.Po złej steli zwykle następuje dobra,więc głowa do góry

Nawet na dobrej szteli umartwiamy się.Mamy serce na dłoni,  martwimy sie wszystkim na zapas.A to że pdp cierpi a że jej dzieci  nie odwiedzają a ona tęskni,i dużo innych powodów mamy.Powinnysmy byc twarde i nie cackać sie zrobic swoje i koniec, po robocie.Ale komu ja to piszę? musze sama przeczytac parę razy.
28 września 2015 14:09 / 1 osobie podoba się ten post
Michalinka

Jeszcze będziesz chciała żeby ktoś przemówił do Ciebie ludzkim głosem i zatęsknisz za łotrem :lol2:

hahahaha, wątpię - ten pies do odbcie lustrzane właścicielek (ta,, bo jest ich kilka właściwie).
Nie zatęsknię napewno. Przynajmniej nie będzie syfu w domu, wszędzie pełno sierści, żarcia (bo ten pies nie umie jesc nad miska, tylko wynosi zarcie wszedzie).
TRIUMFUJE!:D
28 września 2015 14:15
kasia63

Umowy zlecenia ,jesli została terminowo tj.od/do wykonana i była podpisana przez obie strony tylko na ten konkretny kontrakt absolutnie nie ma potrzeby wypowiadać.Tym bardziej, że termin upłynął 3 tyg temu-jakiś mają bajzel w papierach i nie znają przepisów.Chyba ,ze podpisałas umowe o współpracy na rok np. Wtedy wypowiadasz ,ale nie umowe zlecenie,bo ono się zakończyło przecież, a umowe współpracy.Przejrzyj dokładnie co podpisywałaś.Zawsze przed takimi długofalowymi przestrzegam.Umowa -zlecenie jak wynika z samej nazwy to umowa na konkretne zlecenia.Koniec.Kropka.Ja tylko takie podpisuję:)

Nie mam tej umowy przy sobie.Wiedziałam że jadę tylko na zastepstwo i sobie tym głowy nie zaprzatałam.
Czy nie byłoby prosciej, jesli tak bardzo chcą gdyby to agencja do mnie wysłała wypowiedzenie?
Tak właśnie zrobiła moja ''macierzysta'' agencja kiedy w br.okazało się nie nie wystarczy tylko skrócenie A1podczas podejmowania współpracy z inną agencją w czasie trwania umowy podpisanej na dłuzej.
28 września 2015 14:31 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Nie mam tej umowy przy sobie.Wiedziałam że jadę tylko na zastepstwo i sobie tym głowy nie zaprzatałam.
Czy nie byłoby prosciej, jesli tak bardzo chcą gdyby to agencja do mnie wysłała wypowiedzenie?
Tak właśnie zrobiła moja ''macierzysta'' agencja kiedy w br.okazało się nie nie wystarczy tylko skrócenie A1podczas podejmowania współpracy z inną agencją w czasie trwania umowy podpisanej na dłuzej.

Jeśli agencja jest płatnikiem składek to ma pewne zobowiązania w stosunku do Ciebie i Urzędów, jeśli umowa jest na czas nieokreślony i przebywasz w Pl to nadal je wykonuje. Dlatego trzeba czytać umowy i jeśli podpisuje się następną to poprzednią wypowiedzieć.
28 września 2015 14:34
Teraz sie martwie czy bedzie akceptacja.
28 września 2015 14:56
O przywrócenie;)
28 września 2015 16:17 / 2 osobom podoba się ten post
kotka

Nawet na dobrej szteli umartwiamy się.Mamy serce na dłoni,  martwimy sie wszystkim na zapas.A to że pdp cierpi a że jej dzieci  nie odwiedzają a ona tęskni,i dużo innych powodów mamy.Powinnysmy byc twarde i nie cackać sie zrobic swoje i koniec, po robocie.Ale komu ja to piszę? musze sama przeczytac parę razy.

Dokładnie i chyba zacznę to wprowadzać w życie.
Serce dajesz a ktoś Ci koło dupy robi i jesteś bee. No to chyba nie warto co/??
Ale ja zaraz się przejmuję i zastanawiam co żle zrobiłam a prawda jest taka że To Oni serca nie mają. ( Nie wszyscy ale więkrzoś taka jest ) 
28 września 2015 16:28
Przezywam teraz akceptacje od rodziny,najgorsze jest to czekanie.Myslicie ze dostane akceptacje ?
28 września 2015 16:46
Klarunia

Przezywam teraz akceptacje od rodziny,najgorsze jest to czekanie.Myslicie ze dostane akceptacje ?

Spokojnie , dostaniesz ciesz się ,że znikasz z tej rodziny
28 września 2015 16:51
Klarunia

Będzie dobrze :) Dostaniesz akceptacje i życzę Ci w miarę sprawnego umysłowo PDP ;)