Na wyjeździe #28

02 października 2015 20:51 / 10 osobom podoba się ten post
Dotarłam do pdp. Jest OK. Jechałam bardzo wygodnie, zaznaczam nie Sindbadem. Mogłam spokojnie założyć nogę na nogę a jeszcze zostało ze 20 cm do siedzenia, które było przede mną. Nie wspomnę, że miałam dla siebie 2 fotele, toż to luksus. Tym razem zaopatrzyłam się w opaskę na oczy - taka do spania. Super sprawa. Ja generalnie nie potrafię spać w autobusie ale z opaska oczy nie rejestrowały migających świateł i dzięki temu wysiadłam z autobusu mniej zmęczona.
Pdp ma 3 córki, czas pokaże jak to się rozwinie ale jest OK. Jest wiekowa ale nie ma żadnych chorób. Trzeba ją rozruszać bo z tym jest problem. Zobaczymy jak to pójdzie.
02 października 2015 20:52 / 2 osobom podoba się ten post
Tylko truskawki były przyniesione, spytałam siostry a PDP patrzyl na nią tak, że powiedziała, ze może.
02 października 2015 21:20 / 13 osobom podoba się ten post
Ja jutro przejeżdżam o 7 rano do nowego pdp, tutaj byłam 5 tygodni, babcia po wylewie.
W tej samej miejscowości, 4 km dalej. Trzymajcie za mnie kciuki, to 5 pdp, ale pierwszy z inną końcówką i to 99 letnią..
Dam radę.. już mam 1/4 zeszytu zapisaną z instrukcją obsługi, jest tam teraz moja przyjaciółka. Będzie dobrze..
02 października 2015 21:20 / 10 osobom podoba się ten post
Nie chce mi się szukać " właściwego topiku " , ale rozbawiła mnie ostatnia oferta : " szukamy opiekuna do Niemcy k/ Monachium " - jak dobrze tak sobie trochę poczytać to i człowiek się dowie gdzie dokładnie są Niemcy ! a już myślałam , że graniczą np. z Polską , Francją , Austrią , Holandią itd. itd ..a to nie jest prawda , bo Niemcy są k/ Monachium ! całe życie człowiek ( to ja ! ) się uczy
02 października 2015 21:28 / 4 osobom podoba się ten post
Andreyka dzięki , ale mi się już nie chce , ale co się uśmiałam to się uśmiałam , że taki gamoń jestem , geografię zawsze lubiłam a okazało się , że lubic nie znaczy ją znać
02 października 2015 22:38 / 4 osobom podoba się ten post
Zgadza się.Jak pytają gdzie mieszkam w Pl i mówię że na Ukrainę mam niedaleko to po ich minach widzę nie tylko to,że nie kojarzą który to rejon w Pl ale też są zdziwieni że Pl z Ukraina graniczy
03 października 2015 05:22 / 9 osobom podoba się ten post
Sama grandze na forum wszyscy jeszcze spią tylko babka pokazała sie na chwilkę. Dlaczego ja tak wcześnie sie budzę. W domu tez cała rodzina śpi a ja juz na nogach,Zmuszona polubiłam ranne czytanie bo nie miałam innego wyjścia, latem ide do ogrodu a poźną jesienia i zimą koczuje w pokoju.Pewnie cięzką "omą" będę do opieki mało jest opiekunek,ktore lubia wczesnie wstawać.Chyba że tabletkę na sen będę zażywac o północy.
03 października 2015 06:08 / 4 osobom podoba się ten post
Może jeszcze mi wmówisz , że Niemcy k/ Berlina są ? jesli tak , to nie pozostaje mi nic innego , tylko do doktorów " od głowy " się wybrać ! ......musi jakieś maluśkie to państwo jest !
03 października 2015 07:51 / 2 osobom podoba się ten post
Padlam wczoraj dosyć wcześnie,a dzis budzik musial mnie obudzić;)
Musiałam odespać podróż i emocje pierwszego dnia.

Dziadek po wczorajszym upadku wydaje się w porządku -żadnych niepokojących objawów,jeno rana na głowie.

Słucham wciąż,bo jeszcze tam u niego cicho ....ale do toalety jak zwykle szedł o 6-zawsze go słyszę;)

03 października 2015 08:29 / 7 osobom podoba się ten post
mleczko1

Sama grandze na forum wszyscy jeszcze spią tylko babka pokazała sie na chwilkę. Dlaczego ja tak wcześnie sie budzę. W domu tez cała rodzina śpi a ja juz na nogach,Zmuszona polubiłam ranne czytanie bo nie miałam innego wyjścia, latem ide do ogrodu a poźną jesienia i zimą koczuje w pokoju.Pewnie cięzką "omą" będę do opieki mało jest opiekunek,ktore lubia wczesnie wstawać.Chyba że tabletkę na sen będę zażywac o północy.:-):-):-):-)

O .Jeżu już po wszystkim.W domu tak nie obchodzilam urodzino- imienin jak tu.Już mi się spokój marzy ,bo w te dwa dni to trochę za dużo wszystkiego jak dla mnie.Wszystko bardzo Miłeo było ,ale za długo.Dwa dni goście przychodzili do mnie extra.I jeszcze wieczorem wyjście do restauracji na kolację.Było Miło,jedzenie dobre,ale już chcę spokoju.Za dużo ludzi  w te dwa dni.Dzieci rozrabiały, kosz na papiery wywłóczyły z zawartością i cały grys rozsypały na długim podjeździe.Potem miały to pozamiatac ,to wyrywały sobie miotły ,bo dla każdego nie wystarczyło.No był płacz ,bo  te miotły poszły w ruch.Matki czyli wnuczki PDP krzyczaly każda na swoje dzieci.Koniec .W kopercie dostałam sto e.
03 października 2015 08:34 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

O .Jeżu już po wszystkim.W domu tak nie obchodzilam urodzino- imienin jak tu.Już mi się spokój marzy ,bo w te dwa dni to trochę za dużo wszystkiego jak dla mnie.Wszystko bardzo Miłeo było ,ale za długo.Dwa dni goście przychodzili do mnie extra.I jeszcze wieczorem wyjście do restauracji na kolację.Było Miło,jedzenie dobre,ale już chcę spokoju.Za dużo ludzi  w te dwa dni.Dzieci rozrabiały, kosz na papiery wywłóczyły z zawartością i cały grys rozsypały na długim podjeździe.Potem miały to pozamiatac ,to wyrywały sobie miotły ,bo dla każdego nie wystarczyło.No był płacz ,bo  te miotły poszły w ruch.Matki czyli wnuczki PDP krzyczaly każda na swoje dzieci.Koniec .W kopercie dostałam sto e.

€ nacisni Tereniu alt i u . Bo tak wyglada z Twojego wpisu sto, etam:) mogo być więcej Fajnie,że rodzina pamięta i umila Ci ten dzień.Nie wszędzie tak bywa:(
03 października 2015 09:17 / 5 osobom podoba się ten post
teresadd

Biletu na jakiś mecz Ci nie dali ? ......a to chytrusy , skąpiradła jedne ! u mnie 100 i kilka za samą " picę " , że się tak wyrażę zapłacili a i dekoracja pokoju też nieźle musiała kosztować , powiem więcej , rolki z tą " dekoracją " , której już nie było miejsca gdzie zawiesić to dla mnie na pamiątkę zostawili , a co !.....ale bileta na mecza ligowego piłki ręcznej mam ? mam ! i to za całe 24 ojrasów a Ty bidulko tylko stówkę w kopercie ???  
03 października 2015 09:56 / 3 osobom podoba się ten post
Pochwalony
Dziś usłyszałam że Polen ist scheiss Land.
Tym ( jakże wkur..cym ) akcentem witam się z Wami. Chyba do końca pobytu nie zamienię z Babką ani jednego słowa. Kraj mi obrażac i jeszcze zaprzeczać, że ona sie złości sama na siebie ??
Tylko pogoda sprzyja jak do tej pory.
03 października 2015 10:41 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Biletu na jakiś mecz Ci nie dali ? ......a to chytrusy , skąpiradła jedne ! u mnie 100 i kilka za samą " picę " , że się tak wyrażę zapłacili a i dekoracja pokoju też nieźle musiała kosztować , powiem więcej , rolki z tą " dekoracją " , której już nie było miejsca gdzie zawiesić to dla mnie na pamiątkę zostawili , a co !.....ale bileta na mecza ligowego piłki ręcznej mam ? mam ! i to za całe 24 ojrasów a Ty bidulko tylko stówkę w kopercie ??? :-):-):-):-):-) 

Na pamiątkę te dekoracje masz,cobyś mogła potomnym pokazać ,jak cię gościli.A ja wolę siatkówkę ogládać ,nawet kiedyś i to skutecznie grałam,nawet mówiłam tu o tym.Ale patrz żadnego biletu nie kupili,tylko do knajpy zabrali.Basia trochę pójdziesz do innych ludzi i zobaczysz jak sportowy świat w De wygląda.hi hi.A nie tylko PDP. gary i sprzątanie.Trochę sportu łykniesz.
03 października 2015 10:46 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Andreyka dzięki , ale mi się już nie chce , ale co się uśmiałam to się uśmiałam , że taki gamoń jestem , geografię zawsze lubiłam a okazało się , że lubic nie znaczy ją znać :-):-):-)

Abrabasiu nie może Ci się "nie chcieć". W ten sposób śmiecimy sobie w topikach a Ty przecież taka porządna kobita jesteś ;-))