Uchodźcy

14 września 2015 22:26
ARD wyświetla właśnie program -Fluechtlinge-Deutschland schaut hin!
15 września 2015 07:48 / 3 osobom podoba się ten post
15 września 2015 23:32 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

O to ciekawy temat !!! Zenic sie z muzulmanka:-)
Jedziesz na jakas wies lub targ,kupisz kilka kuz i wymienisz na zone:-)
Na kosmetyki nie bedzie wydawala - chusta
Na buty rowniez nie - dluga kieca
Nie pyskuje - bo tak wychowana 
Siedzi w domu i nie pyta gdzie facet byl cala noc :-)
No moze jakis pozytek bedzie z tej emigracji :lol3:

Orim! Islam jest religią fajną dla mężczyznz. Muzułmaninowi wolno żnić się z chrześcijanką ale muzułmance nie wolno wyjść za mąż za chrześcijanina. Jeśli dojdzie do małżeństwa pomiędzy muzułmaninem a chrzścijanką to dzieci będą wychowane według zasad szariatu.Tak nakazuje islam.
15 września 2015 23:44 / 2 osobom podoba się ten post
Chyba, że chrześcijanin przejdzie na islam.
15 września 2015 23:45 / 1 osobie podoba się ten post
No, i wtedy nie ma problemu :)!
16 września 2015 08:01
Alina

Orim! Islam jest religią fajną dla mężczyznz. Muzułmaninowi wolno żnić się z chrześcijanką ale muzułmance nie wolno wyjść za mąż za chrześcijanina. Jeśli dojdzie do małżeństwa pomiędzy muzułmaninem a chrzścijanką to dzieci będą wychowane według zasad szariatu.Tak nakazuje islam.

Wieś dalej królem strzelców został muzułmanin, trochę lud protestował, bo to związek no  razczej wywodzący się z katolicyzmu, ale pan jest żonaty z katoliczka i jego czwórka dzieci też jest wyznania katolickiego.
16 września 2015 08:18 / 9 osobom podoba się ten post
Chciałam się podzielić swoim zdaniem na temat uchodzców . Nie właczając w to spraw religii , ale po prostu powiem Wam co widziałam . Widziałam autobus pełen uchodzców - głównie męzczyzn w wieku pomiędzy 20 a 45 lat . Kilka kobiet i kilkoro dzieci . Po tym co zobaczyłam to nie wyobrazam sobie adaptacji tego srodowiska w krajach europejskich . Naprawdę do tej pory byłam częściowo za pomocą dla uchodzców ale teraz mam powazne wątpliwości . Ludzie ci zachowywali się tak że trudno to opisac . Jak sobioe pomyslę że może ich tutaj zjechać nawet ponad milion to naprawdę zaczynam się obawiać .
16 września 2015 09:06 / 3 osobom podoba się ten post
Zastanawiam się dlaczego kraje UE nie wykorzystują prawa deportacji w przypadkach agresywnych imigrantów.
16 września 2015 09:36 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Zastanawiam się dlaczego kraje UE nie wykorzystują prawa deportacji w przypadkach agresywnych imigrantów.

Bo wiesz Mycha UE to taka troche chora instytucja. Kazdy kraj ma swoj parlament .Brak jednosci i wspolnej polityki. Interesy narodowe sa wazniejsze od wspolnoty.
16 września 2015 09:39 / 2 osobom podoba się ten post
Mazury

Bo wiesz Mycha UE to taka troche chora instytucja. Kazdy kraj ma swoj parlament .Brak jednosci i wspolnej polityki. Interesy narodowe sa wazniejsze od wspolnoty.

Przecież to normalne, że interesy narodowe będą na pierwszym miejscu. Chociażby przykład rury z gazem. Co innego "na łamach" a zupełnie co innego w życiu. To jakaś hipokryzja i wielkie oszustwo.
17 września 2015 10:38 / 3 osobom podoba się ten post
17 września 2015 10:53 / 4 osobom podoba się ten post
Bardzo mnie intersuje podejcie człowieka do nieszczęścia bliźniego.Nie chcę pisac o religii,polityce, robic porównań KORANU z BIBILIA.Ineresuje mnie i to bardzo, dlaczego na przedbiegu skreslamy ludzi. Nie znamy ich a już piszemy o nich żle.Czy nie warto pochylić się na ich problemem.Czy odrobina współczucia to tak dużo z naszej strony.Czy my jako naród nie bylismy pedzeni czy wiezieni w bydlęcych wagonach na Syberie? Czy tylko my się liczymy  i tylko nam ktoś zrobił krzywdę?Myslę,że własnie tu, na tym portalu spotykają  się osoby z rozną przeszłością znające smak upokorzenia i niemocy,liczyłam na zrozumienie problemu.  Nie wnikam w to co powinna zrobić Polska jako kraj,ale niesmak mam czytając wpisy jako człowiek.

17 września 2015 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
17 września 2015 10:59 / 1 osobie podoba się ten post
17 września 2015 11:00