Uchodźcy

17 września 2015 14:09 / 3 osobom podoba się ten post
anerik

Wkleiłam ten tekst i tylko pare slow na końcu od siebie dodałam....

Tekst jest bardzo emocjonalny , też z trudem doczytalam ,że to nie  Twoje osobiste przeżycia. Wiarygodność tego wpisu?
17 września 2015 14:17 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Tekst jest bardzo emocjonalny , też z trudem doczytalam ,że to nie  Twoje osobiste przeżycia. Wiarygodność tego wpisu?

To jest wpis prawdziwej imigrantki - i jak im pomóc ...tym prawdziwym
Tina ma rację powinniśmy się zjednoczyć i oddzielić tych prawdziwych potrzebujących....na naszych warunkach.

Jeśli się czyta do końca to można, ........to był wpis Imigrantki z facebook.
17 września 2015 14:20 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

To jest wpis prawdziwej imigrantki - i jak im pomóc ...tym prawdziwym
Tina ma rację powinniśmy się zjednoczyć i oddzielić tych prawdziwych potrzebujących....na naszych warunkach.

Jeśli się czyta do końca to można, ........to był wpis Imigrantki z facebook.

Ale znasz tę osobę?
17 września 2015 14:29 / 1 osobie podoba się ten post
kotka

Gdybyśmy pisali od serca tak jak czujemy jak myślimy to powstał by obraz jakie jestesmy.Co wnosi posługiwanie się cudzym tekstem.Temat jest tak porywający za serce,że zbyteczne jest posługiwanie tekstami umieszczonymi w internecie.Ważne co my myślimy i czego nie wstydzimy się napisać.

Ja osobiście jestem za tym.żeby pomagać.Tylko nie wiem  jeszcze w jaki sposób:-(

Osobiście, czytam i szanuję każdy wpis opiekunek i opiekunów, ale żeby mieć prawdziwy obraz sytuacji trzeba brać pod uwagę obie strony i spróbować przynajmniej nie szkodzić.
Jeśli już chcemy pomagać to też musimy to tego się przygotować, czytając i dowiadując się z internetu no bo niby skąd.
Odebrałam ten artykuł za wiarygodny.
17 września 2015 14:41 / 3 osobom podoba się ten post
Ja uważam, że trzeba pomagać uchodźcom. Problem polega na tym, że w tej fali jest mało uchodźców. Większość to imigranci i to jeszcze nastawieni roszczeniowo. Uchodźcy giną w tej masie. Trzeba ich wyłapać i nimi się zając, bo to im się jak najbardziej należy.
Nie pojmuję dlaczego młodzi, silni mężczyźni pozostawili swoje matki, siostry, ciotki bezbronne na zagrożonym terenie a sami dali drapaka za wygodniejszym życiem. Nie pojmuję i już !! W naszej kulturze to byłoby nie do pomyślenia. Kobiety zostawały same ale mężczyźni w tym czasie walczyli. Ta fala jest sztuczna, wydaje mi się że napędzana cały czas, tak aby strumień nieprzerwanie napływał do Europy. Nie wierzę, że raptem po 4 latach wojny w Syrii ludzie stwierdzili gremialnie "idziemy sobie stąd". Komuś zależy na tym nieprzerwanie płynącym strumieniu. To są przecież bardzo duże pieniądze. Cyniczna, obleśna polityka karłowatych duchowo olbrzymów.
17 września 2015 15:09 / 1 osobie podoba się ten post
IWA

Przeczytaj dwie ostatnie linijki napisane przez Anerik. Przecież jasno wynika że ona tego nie pisała. :-)

Bardzo Ci dziekuje za informacje .Jezeli sie kogos cytuje ,........."bierzemy" to w cudzyslow wtedy jest juz jasne i odzwierciedla to.Z powazaniem.
17 września 2015 15:13
Kurczę, przeczytałam cały wątek i teraz żałuję, że przyjechałam do de bo teraz się boję, że nie wrócę do domu a zostało mi jeszcze 6 tygodni :(
17 września 2015 15:26 / 8 osobom podoba się ten post
ulencja

Kurczę, przeczytałam cały wątek i teraz żałuję, że przyjechałam do de bo teraz się boję, że nie wrócę do domu a zostało mi jeszcze 6 tygodni :(

Nie popadajmy w paranoję W najgorszym przypadku będziemy się wymieniać info, gdzie kupić tanio burkę I do pracy będziemy jeździć z mężami bo samotnej kobiecie nie wypada w busie z obcymi
Najbardziej poszkodowane będą dziewczyny preferujące pracę u mężczyzn. Albo zmienią preferencje, albo ukamieniują je jako "niemoralne"
17 września 2015 17:16 / 2 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

Bardzo Ci dziekuje za informacje .Jezeli sie kogos cytuje ,........."bierzemy" to w cudzyslow wtedy jest juz jasne i odzwierciedla to.Z powazaniem.

Proszę bardzo!! A jeśli się komentuje czyjeś posty do do końca trzeba czytać, a cudzysłów był tylko na samym końcu początek zjadła, bywa" tak czasem.
17 września 2015 17:24
ulencja

Nie pekaj ,bedzie dobrze. Jest nas duzo damy rade:):):)
17 września 2015 17:43
IWA

Proszę bardzo!! A jeśli się komentuje czyjeś posty do do końca trzeba czytać, a cudzysłów był tylko na samym końcu początek zjadła, bywa" tak czasem. :-)

Amen .
17 września 2015 17:44 / 4 osobom podoba się ten post
Mazury

Nie pekaj ,bedzie dobrze. Jest nas duzo damy rade:):):)

Ty nie bądź taki siup, kolego. Na Twoim miejscu zaczęłabym przeglądać koszule nocne PDP i wybrać jakąś gustowną ściereczkę kuchenną na głowę. Nie wiadomo kiedy będą Ci potrzebne ab sofort
17 września 2015 18:00 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Ty nie bądź taki siup, kolego. Na Twoim miejscu zaczęłabym przeglądać koszule nocne PDP i wybrać jakąś gustowną ściereczkę kuchenną na głowę. Nie wiadomo kiedy będą Ci potrzebne ab sofort :lol1:

Jedwabna apaszka gustowniej, a starsze pdp maja tego sporo
17 września 2015 18:09 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Ty nie bądź taki siup, kolego. Na Twoim miejscu zaczęłabym przeglądać koszule nocne PDP i wybrać jakąś gustowną ściereczkę kuchenną na głowę. Nie wiadomo kiedy będą Ci potrzebne ab sofort :lol1:

Piszesz o sobie wstega? Burka juz wyprasowana?? Bo wiesz za kazda falde na burce mozesz baty dostac:):)
17 września 2015 18:10 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Jedwabna apaszka gustowniej, a starsze pdp maja tego sporo:laska1:

Gustowniej, ale to takie nieprzyzwoite  No, na pewno bardziej niż kuchenna ściereczka