Uchodźcy

17 września 2015 18:14 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Ja uważam, że trzeba pomagać uchodźcom. Problem polega na tym, że w tej fali jest mało uchodźców. Większość to imigranci i to jeszcze nastawieni roszczeniowo. Uchodźcy giną w tej masie. Trzeba ich wyłapać i nimi się zając, bo to im się jak najbardziej należy.
Nie pojmuję dlaczego młodzi, silni mężczyźni pozostawili swoje matki, siostry, ciotki bezbronne na zagrożonym terenie a sami dali drapaka za wygodniejszym życiem. Nie pojmuję i już !! W naszej kulturze to byłoby nie do pomyślenia. Kobiety zostawały same ale mężczyźni w tym czasie walczyli. Ta fala jest sztuczna, wydaje mi się że napędzana cały czas, tak aby strumień nieprzerwanie napływał do Europy. Nie wierzę, że raptem po 4 latach wojny w Syrii ludzie stwierdzili gremialnie "idziemy sobie stąd". Komuś zależy na tym nieprzerwanie płynącym strumieniu. To są przecież bardzo duże pieniądze. Cyniczna, obleśna polityka karłowatych duchowo olbrzymów.

Wszystko na ten temat , nic dodać.
17 września 2015 18:31 / 6 osobom podoba się ten post
17 września 2015 18:41 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Gustowniej, ale to takie nieprzyzwoite :zawstydzony: No, na pewno bardziej niż kuchenna ściereczka:-)

W ścierce latać nie zamierzam, jedwabie to i owszem owszem
17 września 2015 18:53 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

W ścierce latać nie zamierzam, jedwabie to i owszem owszem:goraczka:

Ale "prześfitujom" 
17 września 2015 18:54 / 3 osobom podoba się ten post
Mazury

Piszesz o sobie wstega? Burka juz wyprasowana?? Bo wiesz za kazda falde na burce mozesz baty dostac:):)

No ja już na necie najnowsze trendy w modzie burkowej przeglądam. Żeby mnie nie zaskoczyli bo mi przyjdzie w prześcieradle po zakupy biegać.
Plus taki, że na tą stronę to ja już coraz przychylniej będę myślała o zasłonie A ile taniej wyjdzie: zamiast wydawać kasę na dentystę to machnę sobie ściereczkę za parę groszy
17 września 2015 18:57 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

No ja już na necie najnowsze trendy w modzie burkowej przeglądam. Żeby mnie nie zaskoczyli bo mi przyjdzie w prześcieradle po zakupy biegać.
Plus taki, że na tą stronę to ja już coraz przychylniej będę myślała o zasłonie :lol2: A ile taniej wyjdzie: zamiast wydawać kasę na dentystę to machnę sobie ściereczkę za parę groszy :lol1:

A wiesz ze to jest moze pomysl na biznes wstenga? Szyc burki w chinach za grosze i w eu rozprowadzac? Wyglada na to ze klientela pcha sie drzwiami i oknami:):)
17 września 2015 18:58 / 3 osobom podoba się ten post
Nie wiem dlaczego ,ale Burka z psim imieniem mi się ciągle kojarzy.A może to czas ,żeby powoli się oswajać z nową modą ,coby batów nie dostać,a pies tego imienia już nie dostanie.
17 września 2015 19:01 / 3 osobom podoba się ten post
Mazury

A wiesz ze to jest moze pomysl na biznes wstenga? Szyc burki w chinach za grosze i w eu rozprowadzac? Wyglada na to ze klientela pcha sie drzwiami i oknami:):)

No, tylko musimy się pośpieszyć bo Niemcy pomysłowi są. Właśnie mi córka PDP powiedziała, że jakiś jej znajomy kupił hotel i zamierza imigrantów brać, a miasto ma mu 1000e za sztukę na miesiąc płacić. Nie wiem czt to prawda ale wygląda na dobry biznes.
Ja umiem szyć to nawet z Chin nie muszś sprowadzać. A klientki się znajdą, nasze forumowe Jak nie będą miały jak na zakupy iść to wręcz będą błagać o przysłanie. I ile można zedrzeć z tych desperatek co będą chciały z kontraktu zjechać
17 września 2015 19:02 / 7 osobom podoba się ten post
anerik

Osobiście, czytam i szanuję każdy wpis opiekunek i opiekunów, ale żeby mieć prawdziwy obraz sytuacji trzeba brać pod uwagę obie strony i spróbować przynajmniej nie szkodzić.
Jeśli już chcemy pomagać to też musimy to tego się przygotować, czytając i dowiadując się z internetu no bo niby skąd.
Odebrałam ten artykuł za wiarygodny.

Nie opieram swojego poglądu na temat niesienia pomocy ludziom w potrzebie czy  w przypadkach zagrożenia zycia.Mam własne zdanie ukształtowane przez moich rodziców - trzeba pomagać. I to robię. Jak mozna mieć prawdziwy obraz obu stron nie znając jednej z nich.Absolutnie nie znając.Nie piszę podkreslam to jeszcze raz, ani o religii ani o nacji piszę o ludziach ktorym nalezy pomóc.Czy nie należy? Czy on w burce jak Arab czy z gołym tyłkiem jak Amorek a może w jarmułce, to jest człowiek w pierwszej kolejności a potem reszta tzn. wiara,polityka itd.itp. Osobiście nie jestem podatna na wpływ wpisów w internecie mam swój światopogląd i nie zmieniam go w zlezności od sytuacji.

17 września 2015 19:07 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

No, tylko musimy się pośpieszyć bo Niemcy pomysłowi są. Właśnie mi córka PDP powiedziała, że jakiś jej znajomy kupił hotel i zamierza imigrantów brać, a miasto ma mu 1000e za sztukę na miesiąc płacić. Nie wiem czt to prawda ale wygląda na dobry biznes.
Ja umiem szyć to nawet z Chin nie muszś sprowadzać. A klientki się znajdą, nasze forumowe :lol2: Jak nie będą miały jak na zakupy iść to wręcz będą błagać o przysłanie. I ile można zedrzeć z tych desperatek co będą chciały z kontraktu zjechać :lol3:

Ja moglbym rozwozic ale czy to by wypadalo damotnym niewiastom towar dostarczac??
17 września 2015 19:10
Samotnym"
17 września 2015 19:11 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ale "prześfitujom" :batuta:

To trzeba nad figurą popracować
17 września 2015 19:12 / 2 osobom podoba się ten post
17 września 2015 19:14
Ale poważnie , codziennie kilka tysięcy dociera do Niemiec, tysiące jeszcze w drodze, omijaja teraz Węgry przez chorwację do Austrii, oby ich tylko zima nie zastała w drodze.
17 września 2015 19:17 / 2 osobom podoba się ten post
Mazury

Nie pekaj ,bedzie dobrze. Jest nas duzo damy rade:):):)

No własnie jest nas dużo!!!!! A czy tylko my możemy szukac sposobu na po prawę egzystencji? a kto wie, może zrodzi sie pomysł wyuczenia kobiet przybywających do DE w zawodzie opiekunki? Nie wszystkie Arabki to ciemne kobiety uzywające jeszcze hubki i krzemienia i nie wszystkie noszą chusty.Nie nalezy wyśmiewac cudzego nieszczęcia, bo jest to wielkim nietaktem.