Uchodźcy

17 września 2015 19:26 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

To trzeba nad figurą popracować:spacer z psem:

Przed laty kolega pracował w Iraku , coś tam budowali , opowiadał nam , że czym kobita tłuściejsza to dla Araba atrakcyjniejsza . Koleżanka , mloda dziewczyna była z tych " lepiej wyglądających " i spytała : " czy taka jak ja miała by jakąś szansę na zamążpójście ? " a kolega jej odpowiedział : " Bożenka , za ciebie to jeszcze ojce by  ze dwa wielbłądy dostali ! " ..... tak , więc Dorotko ratujmy się , bo chudniemy ! .....żebym się po tym zaraztwie źle nie czuła to bym zaraz ze dwa tiramisu wszamała , tak na wszelki wypadek ! ale cholera , sodki mam już malutko ! .....o te wielbłądy się rozchodzi
17 września 2015 19:28 / 4 osobom podoba się ten post

???-no coz ,musimy im pomoc -chyba ....do domu wrocic.
17 września 2015 19:29 / 6 osobom podoba się ten post
kotka

Rozdzieliłam zdjęcia pasuja wszystkie do Syrii , Sudanu , Iraku , Afganistanu i wielu innych krajów.Może nie dyskusja ile zon ma Arab i czy piją alkohol ,ale jak cierpią ludzie,ktorym nie jest dane mieszkać w Europie czy na innych spokojnych kontynentach, gdzie matka wieczorem tuli dziecko do snu, a nie szuka schronienia.Czy nie warto o tym pisać?

Nie wypowiadalem sie dotychczas w temacie uchodzcow,ale postanowilem na ten tekst odpowiedziec.
Warto pisac o wszystkim. My jako Narod doswiadczylismy bardzo wiele zlego, krzywd od innych narodow i przemocy.Przezylismy wygnania i przesiedlenia z naszych ojczystych ziem.
Ale nie o tym chce tutaj pisac. Chce podkreslic, ze dzisiaj i teraz mozemy a nawet i powinnismy pomoc.Ale, nalezy pomyslec takze o przyszlosci przede wszystkim.Myslisz, ze ten Arab, jak juz osiadzie, okrzepnie i bedzie mu tutaj dobrze, zrezygnuje z przyslugujacych mu przywilejow wynikajacych z wyznawanej religii? Chociaz sam jestem mezczyzna, to przeciwny jestem traktowaniu kobiet przez wyznawcow islamu wlasnie.Nalezy pomyslec o tym, co bedzie i co stanie sie za lat 10 np. zanim przyjmie sie niezliczona rzesze ludzi potrzebujacych schronienia i spokoju. Odpowiedz poprosze na pytanie: gdzie sa kobiety z tego kraju? Im nie zagraza niebezpieczenstwo? Zdecydowana wiekszosc tu przybywajacyh to mezczyzni.To znaczy,ze co?
17 września 2015 19:34 / 1 osobie podoba się ten post
kotka

No własnie jest nas dużo!!!!! A czy tylko my możemy szukac sposobu na po prawę egzystencji? a kto wie, może zrodzi sie pomysł wyuczenia kobiet przybywających do DE w zawodzie opiekunki? Nie wszystkie Arabki to ciemne kobiety uzywające jeszcze hubki i krzemienia i nie wszystkie noszą chusty.Nie nalezy wyśmiewac cudzego nieszczęcia, bo jest to wielkim nietaktem.:-(:-(

Nie, no wszystkie nie, ale wiekszosc zniewolona przez mezczyzn juz tak.
Niewiele kobiet odwazylo sie na chodzenie z odkryta glowa i w cywilnych ubraniach.Ale to w duzych miastach i to te wyksztalcone.Zanim zmieni sie cokolwiek i gleboko zakorzeniona mentalnosc,potrzeba wiekow.Jesli to w ogole mozliwe jest.
17 września 2015 19:35
kotka

No własnie jest nas dużo!!!!! A czy tylko my możemy szukac sposobu na po prawę egzystencji? a kto wie, może zrodzi sie pomysł wyuczenia kobiet przybywających do DE w zawodzie opiekunki? Nie wszystkie Arabki to ciemne kobiety uzywające jeszcze hubki i krzemienia i nie wszystkie noszą chusty.Nie nalezy wyśmiewac cudzego nieszczęcia, bo jest to wielkim nietaktem.:-(:-(

A kto tu sie wysmiewa?
17 września 2015 19:37 / 1 osobie podoba się ten post
Mazury

Wystarczy tylko ogolic brode i przebrac ubrania.A i porzucic karabin.A moze do tego wojska na przymus go zabrali.Ale sie rozpisalem,az sam sie dziwie,co mi sie nagle stalo?Ciekawiej sie zrobilo.To i sobie napisalem.Tez.
17 września 2015 19:43 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Przed laty kolega pracował w Iraku , coś tam budowali , opowiadał nam , że czym kobita tłuściejsza to dla Araba atrakcyjniejsza . Koleżanka , mloda dziewczyna była z tych " lepiej wyglądających " i spytała : " czy taka jak ja miała by jakąś szansę na zamążpójście ? " a kolega jej odpowiedział : " Bożenka , za ciebie to jeszcze ojce by  ze dwa wielbłądy dostali ! " ..... tak , więc Dorotko ratujmy się , bo chudniemy ! .....żebym się po tym zaraztwie źle nie czuła to bym zaraz ze dwa tiramisu wszamała , tak na wszelki wypadek ! ale cholera , sodki mam już malutko ! :-):-):-).....o te wielbłądy się rozchodzi :-)

Barbarko, nie chę Cię martwić, ale my raczej nie mamy szans, dla nas tylko burka zostaje. Araby wolą "żony" z jedną cyferką na liczniku rocznikowym i "nieprzechodzone". A u nas jakby nie ściskał nóżek to i tak na dziewicę nie mamy co pozować
17 września 2015 19:47 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Nie wypowiadalem sie dotychczas w temacie uchodzcow,ale postanowilem na ten tekst odpowiedziec.
Warto pisac o wszystkim. My jako Narod doswiadczylismy bardzo wiele zlego, krzywd od innych narodow i przemocy.Przezylismy wygnania i przesiedlenia z naszych ojczystych ziem.
Ale nie o tym chce tutaj pisac. Chce podkreslic, ze dzisiaj i teraz mozemy a nawet i powinnismy pomoc.Ale, nalezy pomyslec takze o przyszlosci przede wszystkim.Myslisz, ze ten Arab, jak juz osiadzie, okrzepnie i bedzie mu tutaj dobrze, zrezygnuje z przyslugujacych mu przywilejow wynikajacych z wyznawanej religii? Chociaz sam jestem mezczyzna, to przeciwny jestem traktowaniu kobiet przez wyznawcow islamu wlasnie.Nalezy pomyslec o tym, co bedzie i co stanie sie za lat 10 np. zanim przyjmie sie niezliczona rzesze ludzi potrzebujacych schronienia i spokoju. Odpowiedz poprosze na pytanie: gdzie sa kobiety z tego kraju? Im nie zagraza niebezpieczenstwo? Zdecydowana wiekszosc tu przybywajacyh to mezczyzni.To znaczy,ze co?

Bo kobieta w tamtej kulturze to rodzaj inwentarza. A który by ciągnął wielbłąda przez morze. Kozę to jeszcze A w Europie dużo kobiet, a Allach im pozwolił niewierne zniewalać. To dla nich żaden grzech. A jak ich więcej będzie to raczej nie będą się krępować "zalecać" do kobiet w przedszkolach.
17 września 2015 19:48 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Bo kobieta w tamtej kulturze to rodzaj inwentarza. A który by ciągnął wielbłąda przez morze. Kozę to jeszcze :lol2: A w Europie dużo kobiet, a Allach im pozwolił niewierne zniewalać. To dla nich żaden grzech. A jak ich więcej będzie to raczej nie będą się krępować "zalecać" do kobiet w przedszkolach.

I do kobiet w żłobkach.
17 września 2015 19:53 / 3 osobom podoba się ten post
kotka

Nie opieram swojego poglądu na temat niesienia pomocy ludziom w potrzebie czy  w przypadkach zagrożenia zycia.Mam własne zdanie ukształtowane przez moich rodziców - trzeba pomagać. I to robię. Jak mozna mieć prawdziwy obraz obu stron nie znając jednej z nich.Absolutnie nie znając.Nie piszę podkreslam to jeszcze raz, ani o religii ani o nacji piszę o ludziach ktorym nalezy pomóc.Czy nie należy? Czy on w burce jak Arab czy z gołym tyłkiem jak Amorek a może w jarmułce, to jest człowiek w pierwszej kolejności a potem reszta tzn. wiara,polityka itd.itp. Osobiście nie jestem podatna na wpływ wpisów w internecie mam swój światopogląd i nie zmieniam go w zlezności od sytuacji.

Z całym szacunkiem Kotka..........trzeba pomagać,trzeba żyć,trzeba się szanować itp,itd............którą z tych "wartości"(tak to nazwijmy) wyznają uchodźcy jak i rządzący w krajach,z których oni uciekają??
Pamiętać trzeba,że ludzie rodzą się wolni i mają równe prawa,-rodzą się też z rozumem i sumieniem więc wydawało by się,że jak nie chcą to nie muszą begać z karabinami po ulicach swoich miast.........a więc dlaczego biegają??
Wybacz ale na dzieńn dzisiejszy mżonkii pt."wszyscy ludzie są równi" są iście renesansowe.......a wartości wpajane nam przez rodziców,w dzisiejszych czasach niestety nie zawsze zdają egzamin....:((
I jeszcze jedno.......w życiu jak najbardziej należy reagować w zależności od sytuacji.
Tyle z mojej strony:)
17 września 2015 19:53 / 1 osobie podoba się ten post
kotka

I do kobiet w żłobkach.

Czemu nie, Allach i Mahomet im na to pozwala. I nie mają z tym problemów. W pzreciwieństwie do naszej kultury.
17 września 2015 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Bo kobieta w tamtej kulturze to rodzaj inwentarza. A który by ciągnął wielbłąda przez morze. Kozę to jeszcze :lol2: A w Europie dużo kobiet, a Allach im pozwolił niewierne zniewalać. To dla nich żaden grzech. A jak ich więcej będzie to raczej nie będą się krępować "zalecać" do kobiet w przedszkolach.

Tym bardziej,ze dosc przystojni sa co? Podobaja Ci sie?To prawda,ze w Europie wiecej kobiet jest.W Polsce to nawet chyba 2,5 Pan na 1 pana przypada.
17 września 2015 19:56 / 6 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Barbarko, nie chę Cię martwić, ale my raczej nie mamy szans, dla nas tylko burka zostaje. Araby wolą "żony" z jedną cyferką na liczniku rocznikowym i "nieprzechodzone". A u nas jakby nie ściskał nóżek to i tak na dziewicę nie mamy co pozować :-(

No i widzisz jaka Ty jesteś ? nawet pomarzyć nie pozwolisz !
17 września 2015 19:59 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Tym bardziej,ze dosc przystojni sa co? Podobaja Ci sie?To prawda,ze w Europie wiecej kobiet jest.W Polsce to nawet chyba 2,5 Pan na 1 pana przypada.

Nie wiem czy przystojni, jakoś nigdy nie gustowałam w panach w koszulach nocnych. I nie znam statystyk, ale ja już "przypadam" na jednego pana i nie zamierzam zmieniać "przypadania". Zakladam też, ze i tak nie byliby zainteresowani raczej by mi burkę na łeb wcisnęli i ewentualnie za moją córcią pogonili. A tego na pewno nie chcę
17 września 2015 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Nie wiem czy przystojni, jakoś nigdy nie gustowałam w panach w koszulach nocnych. I nie znam statystyk, ale ja już "przypadam" na jednego pana i nie zamierzam zmieniać "przypadania". Zakladam też, ze i tak nie byliby zainteresowani :-( raczej by mi burkę na łeb wcisnęli i ewentualnie za moją córcią pogonili. A tego na pewno nie chcę :strzela z bicza:

Ja tez nie.Stad moj tekst w temacie uchodzcow.