To trzeba nad figurą popracować:spacer z psem:
To trzeba nad figurą popracować:spacer z psem:
Rozdzieliłam zdjęcia pasuja wszystkie do Syrii , Sudanu , Iraku , Afganistanu i wielu innych krajów.Może nie dyskusja ile zon ma Arab i czy piją alkohol ,ale jak cierpią ludzie,ktorym nie jest dane mieszkać w Europie czy na innych spokojnych kontynentach, gdzie matka wieczorem tuli dziecko do snu, a nie szuka schronienia.Czy nie warto o tym pisać?
No własnie jest nas dużo!!!!! A czy tylko my możemy szukac sposobu na po prawę egzystencji? a kto wie, może zrodzi sie pomysł wyuczenia kobiet przybywających do DE w zawodzie opiekunki? Nie wszystkie Arabki to ciemne kobiety uzywające jeszcze hubki i krzemienia i nie wszystkie noszą chusty.Nie nalezy wyśmiewac cudzego nieszczęcia, bo jest to wielkim nietaktem.:-(:-(
No własnie jest nas dużo!!!!! A czy tylko my możemy szukac sposobu na po prawę egzystencji? a kto wie, może zrodzi sie pomysł wyuczenia kobiet przybywających do DE w zawodzie opiekunki? Nie wszystkie Arabki to ciemne kobiety uzywające jeszcze hubki i krzemienia i nie wszystkie noszą chusty.Nie nalezy wyśmiewac cudzego nieszczęcia, bo jest to wielkim nietaktem.:-(:-(
Przed laty kolega pracował w Iraku , coś tam budowali , opowiadał nam , że czym kobita tłuściejsza to dla Araba atrakcyjniejsza . Koleżanka , mloda dziewczyna była z tych " lepiej wyglądających " i spytała : " czy taka jak ja miała by jakąś szansę na zamążpójście ? " a kolega jej odpowiedział : " Bożenka , za ciebie to jeszcze ojce by ze dwa wielbłądy dostali ! " ..... tak , więc Dorotko ratujmy się , bo chudniemy ! .....żebym się po tym zaraztwie źle nie czuła to bym zaraz ze dwa tiramisu wszamała , tak na wszelki wypadek ! ale cholera , sodki mam już malutko ! :-):-):-).....o te wielbłądy się rozchodzi :-)
Nie wypowiadalem sie dotychczas w temacie uchodzcow,ale postanowilem na ten tekst odpowiedziec.
Warto pisac o wszystkim. My jako Narod doswiadczylismy bardzo wiele zlego, krzywd od innych narodow i przemocy.Przezylismy wygnania i przesiedlenia z naszych ojczystych ziem.
Ale nie o tym chce tutaj pisac. Chce podkreslic, ze dzisiaj i teraz mozemy a nawet i powinnismy pomoc.Ale, nalezy pomyslec takze o przyszlosci przede wszystkim.Myslisz, ze ten Arab, jak juz osiadzie, okrzepnie i bedzie mu tutaj dobrze, zrezygnuje z przyslugujacych mu przywilejow wynikajacych z wyznawanej religii? Chociaz sam jestem mezczyzna, to przeciwny jestem traktowaniu kobiet przez wyznawcow islamu wlasnie.Nalezy pomyslec o tym, co bedzie i co stanie sie za lat 10 np. zanim przyjmie sie niezliczona rzesze ludzi potrzebujacych schronienia i spokoju. Odpowiedz poprosze na pytanie: gdzie sa kobiety z tego kraju? Im nie zagraza niebezpieczenstwo? Zdecydowana wiekszosc tu przybywajacyh to mezczyzni.To znaczy,ze co?
Bo kobieta w tamtej kulturze to rodzaj inwentarza. A który by ciągnął wielbłąda przez morze. Kozę to jeszcze :lol2: A w Europie dużo kobiet, a Allach im pozwolił niewierne zniewalać. To dla nich żaden grzech. A jak ich więcej będzie to raczej nie będą się krępować "zalecać" do kobiet w przedszkolach.
Nie opieram swojego poglądu na temat niesienia pomocy ludziom w potrzebie czy w przypadkach zagrożenia zycia.Mam własne zdanie ukształtowane przez moich rodziców - trzeba pomagać. I to robię. Jak mozna mieć prawdziwy obraz obu stron nie znając jednej z nich.Absolutnie nie znając.Nie piszę podkreslam to jeszcze raz, ani o religii ani o nacji piszę o ludziach ktorym nalezy pomóc.Czy nie należy? Czy on w burce jak Arab czy z gołym tyłkiem jak Amorek a może w jarmułce, to jest człowiek w pierwszej kolejności a potem reszta tzn. wiara,polityka itd.itp. Osobiście nie jestem podatna na wpływ wpisów w internecie mam swój światopogląd i nie zmieniam go w zlezności od sytuacji.
I do kobiet w żłobkach.
Bo kobieta w tamtej kulturze to rodzaj inwentarza. A który by ciągnął wielbłąda przez morze. Kozę to jeszcze :lol2: A w Europie dużo kobiet, a Allach im pozwolił niewierne zniewalać. To dla nich żaden grzech. A jak ich więcej będzie to raczej nie będą się krępować "zalecać" do kobiet w przedszkolach.
Barbarko, nie chę Cię martwić, ale my raczej nie mamy szans, dla nas tylko burka zostaje. Araby wolą "żony" z jedną cyferką na liczniku rocznikowym i "nieprzechodzone". A u nas jakby nie ściskał nóżek to i tak na dziewicę nie mamy co pozować :-(
Tym bardziej,ze dosc przystojni sa co? Podobaja Ci sie?To prawda,ze w Europie wiecej kobiet jest.W Polsce to nawet chyba 2,5 Pan na 1 pana przypada.
Nie wiem czy przystojni, jakoś nigdy nie gustowałam w panach w koszulach nocnych. I nie znam statystyk, ale ja już "przypadam" na jednego pana i nie zamierzam zmieniać "przypadania". Zakladam też, ze i tak nie byliby zainteresowani :-( raczej by mi burkę na łeb wcisnęli i ewentualnie za moją córcią pogonili. A tego na pewno nie chcę :strzela z bicza: