Uchodźcy

18 września 2015 11:17
Ten informator? To chyba jest wspolne dla wszystkich mediow:http://fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-uchodzcy-w-polsce-kiedy-ilu-gdzie-jak,nId,1887159 

18 września 2015 11:20
Tak, dzięki Emilia:)
18 września 2015 12:23 / 3 osobom podoba się ten post
https://radedamy.wordpress.com/2015/09/12/jak-przy-sprawie-uchodzcow-stracilismy-rozum-serce-i-dajemy-sobie-robic-gowno-w-mozgu/
18 września 2015 13:48 / 2 osobom podoba się ten post
18 września 2015 14:22 / 1 osobie podoba się ten post
Joasia

https://radedamy.wordpress.com/2015/09/12/jak-przy-sprawie-uchodzcow-stracilismy-rozum-serce-i-dajemy-sobie-robic-gowno-w-mozgu/

Ciężkie do przełknięcia, ale ja z tym  się zgadzam. .......
Wczoraj oglądałam, na Bawarii dochodzi do wielu podpaleń i jednym z podpalaczy okazał się urzędnik z urzędu miasta, Powiedział, że broni Niemców przed obcokrajowcami.
18 września 2015 14:34 / 3 osobom podoba się ten post
anerik

Ciężkie do przełknięcia, ale ja z tym  się zgadzam. .......
Wczoraj oglądałam, na Bawarii dochodzi do wielu podpaleń i jednym z podpalaczy okazał się urzędnik z urzędu miasta, Powiedział, że broni Niemców przed obcokrajowcami.

Wiecie co ja o tym mysle??? Bla bla bla bla i jeszcze bla bla:):):) uchodzcy zawsze byli sa i beda.bo zawsze gdzies jakis Jaruzelski bedzie strzelal do wlasnych rodakow. Wiec nic po naszych dyskusjach:):):)
18 września 2015 15:38 / 2 osobom podoba się ten post
Mazury

Wiecie co ja o tym mysle??? Bla bla bla bla i jeszcze bla bla:):):) uchodzcy zawsze byli sa i beda.bo zawsze gdzies jakis Jaruzelski bedzie strzelal do wlasnych rodakow. Wiec nic po naszych dyskusjach:):):)

Mazury, tu nie nie chodzi o bla, bla, tylko o przyszłość dla naszych dzieci, tu chodzi o dobre rozwiazania na przyszłość dla nas i dla nich, tu chodzi o naszą postawę i nasze wybory....zawsze jest kilka dróg do wyboru i na końcu dowiemy się czy dobrze wybraliśmy.......
18 września 2015 15:49 / 2 osobom podoba się ten post

Nasza przyszlosc ??....:(
18 września 2015 15:55 / 5 osobom podoba się ten post
Wczoraj oglądałam wstrząsający reportaż o syryjskich dzieciach,po Aleppo oprowadzał pokazując wojnę chłopiec ok.12-letni.W tle wciąż słychać było huk wystrzałów a bomba omalże nie zabiła i jego i ekipę filmową.Źle się tam dzieje,ludzie cierpią i żyją w ciągłym poczuciu śmierci.Wojna domowa miedzy zwolennikami rządu i opozycjonistami trwa od lat,zginęło ok.250 tys ludzi...Na koniec pojawiła się inf.że brat chłopca zginął a on został   uprowadzony i jego los jest nieznany. Takim uchodźcom trzeba pomóc.Przyjąć ich ale też zaprowadzić jakiś porządek w tym kraju...kiedyś działały siły ONZ,co z nimi??? Tam naprawdę dzieje sie tragedia dzieci wypowiadały się - wiemy,że zginiemy,marzymy tylko o tym żeby zginąć wspólnie,z mamą,tatą,braćmi,siostrami,a nie w samotności.... 
18 września 2015 16:21 / 5 osobom podoba się ten post
Najbardziej jest mi żal Polaków , tych POLSKICH RODZIN które dziesiątkami lat czeka na powrót do OJCZYSTEGO KRAJY...bardzo mnie to boli
18 września 2015 16:39 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

Mazury, tu nie nie chodzi o bla, bla, tylko o przyszłość dla naszych dzieci, tu chodzi o dobre rozwiazania na przyszłość dla nas i dla nich, tu chodzi o naszą postawę i nasze wybory....zawsze jest kilka dróg do wyboru i na końcu dowiemy się czy dobrze wybraliśmy.......

No wlasnie mowie ze bla bla:):):)
18 września 2015 16:52 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

Przyszlosc, przyszlosc i przyszlosc. Ona najwazniejsza jest w podejmowaniu decyzji dzisiaj.
18 września 2015 16:54 / 3 osobom podoba się ten post
jpkisz

Najbardziej jest mi żal Polaków , tych POLSKICH RODZIN które dziesiątkami lat czeka na powrót do OJCZYSTEGO KRAJY...bardzo mnie to boli

Mnie tez.I tutaj nie ma dyskusji o tym.Caly czas jednak w kontekscie tego tematu rozmyslam o naszych tam daleko zyjacych.
18 września 2015 19:22 / 1 osobie podoba się ten post
http://fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-szef-wegierskiej-dyplomacji-do-europy-zmierza-nawet-35-mln-u,nId,1888252
Jeśli choć w części to prawda to chciałabym wiedzieć jak zwolennicy przyjmowania imigrantów zamierzają sobie poradzić. Bo skoro jednych przyjmują "jak leci" to z jakiego powodu nie przygarnąć nadciągających 35 milionów?