Uchodźcy

08 października 2015 20:51
wichurra2

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1515232,1,zabil-bo-chcial-miec-porzadna-rodzine.read

Nasz świat i nasza kultura też taka idealna nie jest. 

Wstrząsające,wstrząsające,wstrząsające. Po co ja to przeczytałam :(:(:(:(:(
08 października 2015 21:07 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Właśnie przeczytałem, że nieprzebrane masy uciekinierów z Afryki Północnej i Bliskiego wschodu uderzają również do bram bogatych krajów Zatoki Perskiej, na czele z Arabią Saudyjską, ale – niestety – muzułmańscy bracia imigrantów w cywilizacji i wierze oficjalnie się na nich wypięli i ogłosili, że żadnych uchodźców u siebie nie chcą, tak więc "inszallach" i szukajcie szczęścia gdzie indziej.
Ale to tak tylko; jako ciekawostka, przy okazji dyskusji o nas, bezdusznych okrutnikach z Europy...

Skoro ja nie pomogę to Ty też nie? Tak logicznie wynika z Twojego wywodu? Twoje okrucieństwo rozgrzesza moje?
08 października 2015 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Skoro ja nie pomogę to Ty też nie? Tak logicznie wynika z Twojego wywodu? Twoje okrucieństwo rozgrzesza moje?

Ale gdzie tam mnie do okrucieństwa. Ja tam chcę wszystkich emigrantów swoim ramieniem przygarnąć .
08 października 2015 21:55
mleczko1

Wstrząsające,wstrząsające,wstrząsające. Po co ja to przeczytałam :(:(:(:(:(

Mną też to wstrząsnęło. Człowiekowi, który sobie normalnie, w szczęśliwej rodzinie i otoczeniu żyje, trudno pojąć, że takie historie mogą się zdarzyć. 
08 października 2015 22:00
Knorr

Właśnie przeczytałem, że nieprzebrane masy uciekinierów z Afryki Północnej i Bliskiego wschodu uderzają również do bram bogatych krajów Zatoki Perskiej, na czele z Arabią Saudyjską, ale – niestety – muzułmańscy bracia imigrantów w cywilizacji i wierze oficjalnie się na nich wypięli i ogłosili, że żadnych uchodźców u siebie nie chcą, tak więc "inszallach" i szukajcie szczęścia gdzie indziej.
Ale to tak tylko; jako ciekawostka, przy okazji dyskusji o nas, bezdusznych okrutnikach z Europy...

Ale są inne muzułmańskie państwa - biedniejsze, które uchodźców przygarnęły. Chociażby 4-milionowy Liban, który przyjął ich 1,2 mln. Że do Arabii ich nie wpuszczają, to właściwie powinni się cieszyć:) To znaczy uchodźcy powinni się cieszyć. 

P.S. Trzymam jutro kciuki za Angelę, co by Nobla dostała:)
08 października 2015 22:01 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dopiszę jeszcze, że ja jestem gotów wszystko oddać imigrantom co mam, moje lokum też. A sam pod mostem mieszkać mogę.Tylko przed zimą nie, bo mrozów nie lubię, ale wiosną to i owszem czemu by nie.
08 października 2015 22:14 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Dopiszę jeszcze, że ja jestem gotów wszystko oddać imigrantom co mam, moje lokum też. A sam pod mostem mieszkać mogę.Tylko przed zimą nie, bo mrozów nie lubię, ale wiosną to i owszem czemu by nie.

Nie widzę potrzeby takiego umartwiania się, brat Albert już był
08 października 2015 22:20 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Nie widzę potrzeby takiego umartwiania się, brat Albert już był:-(

Toż przecie żaden Albert, ja Karol jestem. Od urodzenia. Będzie brat Karol. Ale za to ludzie będą mnie podziwiać i dobrze o mnie mówić.
Ale Ciebie nie rozumiem. Nie pomóc-źle, pomóc-też źle. I kto Kobietę zrozumie?
08 października 2015 22:22 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Toż przecie żaden Albert, ja Karol jestem. Od urodzenia. Będzie brat Karol. Ale za to ludzie będą mnie podziwiać i dobrze o mnie mówić.

Nie mieszkam pod mostem, a ludzie dobrze o mnie mówią. Pomoc powinna wypływać z serca , z przekonania. A nie dla poklasku Karolu , jeszcze nie bracie
08 października 2015 22:25
dorotee

Nie mieszkam pod mostem, a ludzie dobrze o mnie mówią. Pomoc powinna wypływać z serca , z przekonania. A nie dla poklasku Karolu , jeszcze nie bracie:-)

Ale o mnie będą mówić jeszcze lepiej.
08 października 2015 22:28 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Ale o mnie będą mówić jeszcze lepiej.

A o mnie już mówią, pomyśl jakie imię obierzesz
08 października 2015 22:35
dorotee

A o mnie już mówią, pomyśl jakie imię obierzesz:wiking:

Nie muszę.Już mam. A o Tobie juz mówią, bo 2 lata starszaś )) Mam jeszcze 2 lata, żeby dorównać.
08 października 2015 22:39 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Odważny, kobietę chce zrozumieć 
08 października 2015 22:45 / 4 osobom podoba się ten post
Tutaj też wszędzie pełno uchodźców. Po domach chodzą  z karteczkami i żebrzą. Wyjdziesz na ulicę-uchodźcy z torbami wracają do swoich miejsc. Obok jest zbiórka używanych rzeczy. Calymi rodzinami stoją w kolejkach i oblegają to miejsce tak ok. południa. Powiem, że żałosny to widok, bo to naprawde biedni ludzie. Ale bardzo dużo ich wszędzie jest. I jak tu wszystkich zaopatrzyć we wszystko?
A gdzie tu koniec napływu.
09 października 2015 08:17 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Nie muszę.Już mam. A o Tobie juz mówią, bo 2 lata starszaś :-))) Mam jeszcze 2 lata, żeby dorównać.

Wysoko mierzysz