Uchodźcy

29 października 2015 08:51
Mycha

http://fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-w-rzadzie-angeli-merkel-poglebia-sie-konflikt-o-uchodzcow,nId,1912182

Czytałam wczoraj na jakiejś niemieckiej stronie, że Merkel traci poparcie i jeszcze nigdy odkąd objęła rządy nie miała tak niskiego poparcia. Niektóre media wieszczą jej koniec, bo nawet w swojej partii ma coraz więcej wrogów. Podobno wszystko z powodu jej podejścia do uchodźców. Nie wiem co o tym myśleć?
29 października 2015 09:31 / 1 osobie podoba się ten post
Mirka Dz

Czytałam wczoraj na jakiejś niemieckiej stronie, że Merkel traci poparcie i jeszcze nigdy odkąd objęła rządy nie miała tak niskiego poparcia. Niektóre media wieszczą jej koniec, bo nawet w swojej partii ma coraz więcej wrogów. Podobno wszystko z powodu jej podejścia do uchodźców. Nie wiem co o tym myśleć?

Bo taki sposób rozwiązania problemu uchodźców nic dobrego nie przyniesie. Chyba pani Merkel już nie chce być kanclerzem. Może się "zmeczyła" jak nasze PO ??   Przeciez można było przewidzieć, że wcześniej czy później wyjdą skrywane przez polityczną poprawność odczucia.
29 października 2015 09:37 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Bo taki sposób rozwiązania problemu uchodźców nic dobrego nie przyniesie. Chyba pani Merkel już nie chce być kanclerzem. Może się "zmeczyła" jak nasze PO ?? :lol2:  Przeciez można było przewidzieć, że wcześniej czy później wyjdą skrywane przez polityczną poprawność odczucia.

nie smiej sie bratku z cudzego przypadku po zyjemy zobaczymy. Pani Merkel ma polskie korzenie to i serce wrazliwe ma. Tak ja my opiekunki.
29 października 2015 09:46
mleczko1

:lol3: nie smiej sie bratku z cudzego przypadku:lol2::lol2: po zyjemy zobaczymy. Pani Merkel ma polskie korzenie to i serce wrazliwe ma. Tak ja my opiekunki.

Skoro uważasz, że śmiech szkodzi to trudno. Ja pozostanę przy śmiechu. Różnie rozumianym ale jednak. Ja to inaczej pojmuję niż Ty Aniu. 
29 października 2015 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Skoro uważasz, że śmiech szkodzi to trudno. Ja pozostanę przy śmiechu. Różnie rozumianym ale jednak. Ja to inaczej pojmuję niż Ty Aniu. 

Skąd wiesz Myszko kochana jak ja to pojmuje? Ja już przestałam pokladac nadzieje. Wierze w siebie, bo sama siebie nie oszukam a nawet jak sobie cos obiecam a nie zrealizuje nie obwiniam innych.
29 października 2015 17:38 / 7 osobom podoba się ten post
Mycha

Bo taki sposób rozwiązania problemu uchodźców nic dobrego nie przyniesie. Chyba pani Merkel już nie chce być kanclerzem. Może się "zmeczyła" jak nasze PO ?? :lol2:  Przeciez można było przewidzieć, że wcześniej czy później wyjdą skrywane przez polityczną poprawność odczucia.

Zgadzam się Myszko z Tobą, że taki sposób rozwiązania problemu jest żadnym rozwiązaniem. Wojna w Syrii trwa od paru lat, cały świat przyglądał się biernie temu co się tam dzieje. Handlarze bronią zacierali ręce licząc pieniądze. Merkel swoim zaproszeniem sprowokowała eksodus tysięcy ludzi nie biorąc pod uwagę konsekwencji. Skala zjawiska ją przerosła. Jak zahamować w chwili obecnej tę ludzką rzekę ? Tak to jest jak rządy państw roszczących sobie prawo do wiedzy absolutnej na temat tego co dla kogo jest dobre wchodzą z buciorami w życie innych chcąc zaprowadzić swój ład. Wojna w Iraku spowodowała destabilizację całego regionu. Teraz  USA biernie się przyglądają temu co dzieje się na starym kontynencie. Jak zwykle na niepokojach w Europie mogą tylko zarobić.
29 października 2015 18:18 / 2 osobom podoba się ten post
Austriacy chwytają za broń. Wyprzedano 900 tys. sztuk broni palnej

W obawie przed masowym napływem islamskich imigrantów w Austrii gwałtownie wzrosła sprzedaż broni palnej. Wyprzedano ponad 900 tys. sztuk broni.

W kraju o ludności 8,5 mln osób, obecnie około 900 tys. sztuk strzelb jest przechowywana w gospodarstwach domowych. Strzelby są sprzedawane na dowód, należy je zarejestrować.
W ostatnim czasie sprzedaż tak gwałtownie wzrasta, że w magazynach brakuje broni. Sprzedawcy mówią o „szale zakupów”, zwłaszcza u kobiet, które szczególnie narażone są na atak. To wszystko w obawie przed tzw. „uchodźcami” z krajów Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej.
Najwięcej osób kupuje broń w Dolnej Austrii – prawie 250 tys. sztuk broni zostało zarejestrowanych przez 66 tys. osób.
Austria zbuduje płot na granicy ze Słowenią
Austria planuje budowę ogrodzenia na granicy ze Słowenią w celu kontroli napływu imigrantów. Do dwumilionowej Słowenii w ciągu ostatnich 10 dni dotarło 84 tys. migrantów.
– W ostatnich tygodniach grupy imigrantów były bardziej niecierpliwe, agresywne i emocjonalne” i chodzi o podjęcie wszelkich środków ostrożności – tłumaczyła Johanna Mikl-Leitner.
źródło: oe24.at
29 października 2015 18:23 / 4 osobom podoba się ten post
KOBIETA PODSŁUCHAŁA IMIGRANTÓW W POCIĄGU. NIE WIEDZIELI ŻE ZNA ARABSKI. CO MÓWILI?

Od kilku tygodni media pokazują tłumy imigrantów koczujących w Europie. Oficjalnie uciekają przed wojną w Syrii, nieoficjalnie chcą lepszego życia. Budapesztański dworzec był pierwszym miejscem gdzie odgrywały się dantejskie sceny relacjonowane przez media z całego świata. Do węgierskiej telewizji zgłosiła się kobieta, która podróżowała pociągiem jadącym z Budapesztu do Wiednia. Co usłyszała?

Węgierska telewizja wyemitowała wywiad z turystą Aidą Bolevar, która podróżowała pociągiem przewożących imigrantów. Kobieta mieszkała w krajach Bliskiego Wschodu i zna arabski. Jej relacja jest wstrząsająca. Gdy pojawiła się na dworcu Keleti był on oblegany przez imigrantów, którzy wykrzykiwali do niej obelgi i próbowali wyrwać bagaż. Nie mieli świadomości że kobieta ich rozumie. Aida Bolevar była zaszokowana widząc ludzi załatwiających swoje potrzeby fizjologiczne tam gdzie stali, kobiety bite przez mężów, dzieci które były używane jak żywe tarcze byle tylko przedostać się przez tłum. Gdy wsiadła do przedziału dołączyło do niej jeszcze czterech pasażerów podróżujących z biletami. Potem wsiadł tłum uchodźców, którzy w kilka sekund zrujnowali cały pociąg, wybili szyby, wyrzucali jedzenie i szarpali się między sobą. Sytuacja stała się groźna gdy imigranci zaczęli swobodnie rozmawiać ze sobą bez świadomości że siedząca z nimi kobieta zna arabski. Według relacji Aidy Bolevar zastanawiali się czy okraść niewiernych bo to spodobałoby się Allahowi, czy ją zgwałcić bo miała na sobie ich zdaniem nieskromne ubranie. Kiedy pociąg się zatrzymał kobieta ze współpasażerami chciała wysiąść, imigranci chcieli ich zatrzymać żeby mieć zakładników. Cały czas krzyczeli chcemy pieniędzy, dajcie nam pieniądze. Niestety takich relacji nie zobaczymy w mediach głównego nurtu. Dlaczego? Polityczna poprawność nie pozwala na pokazania z czym możemy mieć do czynienia jeśli nie zatrzymamy fali imigrantów napływającej do Europy.

29 października 2015 19:03 / 4 osobom podoba się ten post
30 października 2015 08:50 / 1 osobie podoba się ten post
Alina i Zosia samosia - to wstrząsające co wrzuciłyście w swoich ostatnich postach.
Właśnie czytam poprawne media: http://www.voxeurop.eu/pl/content/article/5001050-podwojnie-skrzywdzeni

30 października 2015 08:56 / 1 osobie podoba się ten post
30 października 2015 09:43 / 2 osobom podoba się ten post
Ciekawe co będzie następne:
30 października 2015 10:45 / 4 osobom podoba się ten post
Zawsze twierdziłam, że Niemcy mają wyjątkową zdolność do robienia "pasztetów". Brakuje im wyobraźni na wielu polach.
Imigrantom trzeba pomagać ale to co się dzieje to jeden wielki bajzel. Każdy kraj przepycha ich dalej, byle szybciej. Pozbywają się ich ze swojego terenu i trudno się temu dziwić. Wyobraźcie sobie jak wygląda ziemia po której przeszła rzeka imigrantów. To jakiś horror. Dla wszystkich, dla obu stron. O ileż łatwiej byłoby zorganizować obozy/stacje stacjonarne i tam przeprowadzać weryfikację. A teraz jak Niemcy zaczną pozbywać się fałszywych imigrantów, to nie jestem taka pewna, że ci ustąpią. Nie dziwię się, że Austriacy kupują broń. Kurcze za co podatnicy płacą nieudolnym politykom ??? Za co ?? Nauczyli się jak się mizdrzyć do kamer a nie jak rozwiązywać problemy, czasami w błyskawiczny sposób.
30 października 2015 10:55 / 3 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

No suuuper, hahaha  "Oni nas poniżyli i się o nas nie troszczą" - no doskonale !!!  A kto wie jak się zachowa w przyszłości poniżony islamista ???  Kto zna tę kulturę na tyle aby to przewidzieć ???
Oni nie widzą, nie rozróżniają że trafiają najpierw do biedniejszych krai Europy, które mają problemy własne. Oni chcą !!!  i to wszystko. No suuuper. 

Kiedyś mnie rozśmieszył wpis w internecie mniej więcej tak to brzmiało "jestem za pomocą ale idę przekopać ogródek, bo dziadek zakopał tam kiedyś giwerę, tylko nikt nie wie w którym miejscu". Kurde nie mam ogródka  i skąd wziąźć tę giwere ??

30 października 2015 11:00 / 2 osobom podoba się ten post
Mnie najbardziej na tym filmiku przeraziło , że męzczyzna domaga się pieniędzy , że dostaje złe jedzenie i stwierdza "naszych pieniędzy ".