Uchodźcy

30 października 2015 11:06 / 2 osobom podoba się ten post
BaskaS

Mnie najbardziej na tym filmiku przeraziło , że męzczyzna domaga się pieniędzy , że dostaje złe jedzenie i stwierdza "naszych pieniędzy ".

Tak ich widocznie poinstruowano przed wyjazdem do Europy. Wszystko będzie ich.
30 października 2015 16:21
Byłam dzisiaj na spacerze z Pdp.Dwa domy dalej mieszka 20 azylantów a teraz kolejny dom remontują pełną parą.Jak tak dalej pójdzie to w najblizszym czasie ich coraz więcej.Najgorsze że chodzą po domach trzymając karteczki napisane po niemiecku. A jak pieknie znak krzyza pokazują!
I karteczkę pod nos!
30 października 2015 16:36 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Byłam dzisiaj na spacerze z Pdp.Dwa domy dalej mieszka 20 azylantów a teraz kolejny dom remontują pełną parą.Jak tak dalej pójdzie to w najblizszym czasie ich coraz więcej.Najgorsze że chodzą po domach trzymając karteczki napisane po niemiecku. A jak pieknie znak krzyza pokazują!
I karteczkę pod nos!

30 października 2015 16:39 / 2 osobom podoba się ten post
Kazdy z nas ma wolny wybor. Mozemy poddac sie fali populizmu, ksenofobii, braku tolerancji gloszonych przez niektorych politykow i innych postaci znanych z pierwszych stron gazet... lub wziac udzial w zorganizowanej pomocy socjalnej i poznawaniu kultury tych, ktorzy beda niebawem naszymi sasiadami.

Chce doswiadczyc na wlasnej skorze ile jest prawdy w tym co czytam i widze na filmikach, stad zamysl pracy z uchodzcami ze Syrii.
A tak w ogole czego tak sie boimy, w koncu glowny ciezar opieki spadnie na Niemcow, skad u nas taki sprzeciw???
30 października 2015 16:52
Osobiście nie lubię oszustów.Jak idę sama na zakupy to ci sami ludzie proszacy o pomoc w centrum handlowym zachowują się zupełnie inaczej.Dzieci nie są smutne a ich rodzice mają pieniadze na zakupy i to nie takie z nizszej półki.
A tych nastolatków to się po prostu obawiam-patrzą na mnie jak na wroga. Nie chodzę w mini ale czuję te spojrzenia.Może obcisłe spodnie też przeszkadzają?
A moze cycki mi za bardzo widać? A moze blond włosy nieładne?
30 października 2015 16:58
agama

I karteczkę pod nos!

...karteczke pod nos! a w tym czasie inni okradaja domostwo? 
30 października 2015 17:01
Nie wiem.
Zięć Pdp jest zawsze na posterunku i sam te ''karteczkowe''wizyty załatwia
30 października 2015 17:03 / 5 osobom podoba się ten post
Nie mogę pojąc dlaczego jakikolwiek sprzeciw przeciwko takiemu sposobowi pomocy imigrantom powoduje wrzask : populizm, ksenofobia, nietolerancja. No nie pojmuję !! Dlaczego to ma być takie "na dziko" ?? i na siłę ?? Każde państwo ma prawo określić co chce u siebie mieć.
Swoja drogą jak Niemcy wyzywają Polaków od nierobów i złodziei to nikt nie wrzeszczy : ksenofobia, populizm, nietolerancja. Tak to jest jak mniejszość potrafi załatwić opinię większości swoim zachowaniem. Ciekawe kiedy powstaną w DE głupie kawały o imigrantach typu "jedź do Polski. Twoje auto już tam jest". Legalnie opowiadanych wszem i wobec.
30 października 2015 17:12 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Nie mogę pojąc dlaczego jakikolwiek sprzeciw przeciwko takiemu sposobowi pomocy imigrantom powoduje wrzask : populizm, ksenofobia, nietolerancja. No nie pojmuję !! Dlaczego to ma być takie "na dziko" ?? i na siłę ?? Każde państwo ma prawo określić co chce u siebie mieć.
Swoja drogą jak Niemcy wyzywają Polaków od nierobów i złodziei to nikt nie wrzeszczy : ksenofobia, populizm, nietolerancja. Tak to jest jak mniejszość potrafi załatwić opinię większości swoim zachowaniem. Ciekawe kiedy powstaną w DE głupie kawały o imigrantach typu "jedź do Polski. Twoje auto już tam jest". Legalnie opowiadanych wszem i wobec.

Nie na dziko i nie na sile piszesz...  "na spokojnie i przewidywalnie" podczas wojny nie ma czasu!
Mycho tak naprawde temat osobiscie nas nie dotyczy, skad tyle w Tobie sprzeciwu?
30 października 2015 17:14 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Nie wiem.
Zięć Pdp jest zawsze na posterunku i sam te ''karteczkowe''wizyty załatwia :-)

Ja widze agamus w uchodzcach wylacznie ludzkie nieszczescie...
30 października 2015 17:38 / 4 osobom podoba się ten post
kika1

Nie na dziko i nie na sile piszesz...  "na spokojnie i przewidywalnie" podczas wojny nie ma czasu!
Mycho tak naprawde temat osobiscie nas nie dotyczy, skad tyle w Tobie sprzeciwu?

Kika, do nas też dojdzie. Też weżmiemy uchodzców i chciałabym aby byli dobrze przyjęci. Zresztą sami uciekną potem, bo o Polsce nic nie wiedzą i nie chcą u nas być. Ale to co się teraz dzieje zmieni Europę Kiko. Zmieni Niemcy, Francję itd. To jest proces. Marzy mi się aby odbywał się spokojnie, aby te tak rożne kultury docierały się i ceniły wzajemnie. Patrząc na to co do tej pory jest, przestaję w to wierzyć. Wojna jest w Syrii Kika, nie w Turcji skąd idą imigranci. Ja poprostu nie wierzę, że nagle się wszyscy zerwali i sami od siebie wrzasneli : idziemy do Niemiec po lepsze życie !!  Skoro u nich jest wojna, to lepsze życie mają wszędzie !!  a nie tylko w DE czy Szwecji. 
30 października 2015 18:15 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

Kazdy z nas ma wolny wybor. Mozemy poddac sie fali populizmu, ksenofobii, braku tolerancji gloszonych przez niektorych politykow i innych postaci znanych z pierwszych stron gazet... lub wziac udzial w zorganizowanej pomocy socjalnej i poznawaniu kultury tych, ktorzy beda niebawem naszymi sasiadami.

Chce doswiadczyc na wlasnej skorze ile jest prawdy w tym co czytam i widze na filmikach, stad zamysl pracy z uchodzcami ze Syrii.
A tak w ogole czego tak sie boimy, w koncu glowny ciezar opieki spadnie na Niemcow, skad u nas taki sprzeciw???

Kika!Jak już będziesz wiedziala jak to wszystko wygląda w rzeczywistości,czy niepokojące informacje są prawdziwe czy wyssane z palca to daj znać proszę.
Ja szczerze mówiąc mam jakiś irracjonalny strach przed  azylantami prawdopodobnie wywołany ich religią i karygodnymi morderstwami.Nie mozna jednak wszystkich jedną miarą mierzyć.
Czekam zatem na wiadomości z pierwszej ręki.Lubię wyzwania i może dołączę.
30 października 2015 18:34 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Kika, do nas też dojdzie. Też weżmiemy uchodzców i chciałabym aby byli dobrze przyjęci. Zresztą sami uciekną potem, bo o Polsce nic nie wiedzą i nie chcą u nas być. Ale to co się teraz dzieje zmieni Europę Kiko. Zmieni Niemcy, Francję itd. To jest proces. Marzy mi się aby odbywał się spokojnie, aby te tak rożne kultury docierały się i ceniły wzajemnie. Patrząc na to co do tej pory jest, przestaję w to wierzyć. Wojna jest w Syrii Kika, nie w Turcji skąd idą imigranci. Ja poprostu nie wierzę, że nagle się wszyscy zerwali i sami od siebie wrzasneli : idziemy do Niemiec po lepsze życie !!  Skoro u nich jest wojna, to lepsze życie mają wszędzie !!  a nie tylko w DE czy Szwecji. 

Mycho:) rozmawialam z moim szefem /Niemiec ok 45l/ cieszy sie, ze bedzie mial kto pracowac na jego rente i nie jest w tym odosobniony.
Mycho... przyjdzie czas, bedzie rada:)
30 października 2015 18:44 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Kika!Jak już będziesz wiedziala jak to wszystko wygląda w rzeczywistości,czy niepokojące informacje są prawdziwe czy wyssane z palca to daj znać proszę.
Ja szczerze mówiąc mam jakiś irracjonalny strach przed  azylantami prawdopodobnie wywołany ich religią i karygodnymi morderstwami.Nie mozna jednak wszystkich jedną miarą mierzyć.
Czekam zatem na wiadomości z pierwszej ręki.Lubię wyzwania i może dołączę.

agamanko:) sama jestem niespokojna, to nie jest tak, ze nie mam obaw... nie chce jednak sie nakrecac ogladajac filmiki, ktorych zadaniem moze byc.... manipulacja.
Moja siostrzenica pracuje z uchodzcami ze Syrii, Erytreii... nie slyszalam z jej ust nic negatywnego o ich zachowaniu czy tez wymaganiach. 
30 października 2015 19:02 / 3 osobom podoba się ten post
kika1

Mycho:) rozmawialam z moim szefem /Niemiec ok 45l/ cieszy sie, ze bedzie mial kto pracowac na jego rente i nie jest w tym odosobniony.
Mycho... przyjdzie czas, bedzie rada:)

Pewnie że rada się znajdzie. Zawsze  Ale dla mnie to nie jest normalne, że na rente Twojego szefa muszą pracować imigranci, którzy staną się Niemcami. Pomijam fakt czy im o to faktycznie chodzi. Co się dzieje z Europą, że się w takim tempie starzeje ??  Gdzie są rodziny, małe dzieci ??  Rozbuchaną konsumpcję, którą pieczołowicie pielęgnuje Europa, która zmienia wartości mają zastąpic dzieci uchodźców ??