Uchodźcy

14 listopada 2015 06:37 / 5 osobom podoba się ten post
Willkommen p.Merkel .:(:(
14 listopada 2015 07:12 / 5 osobom podoba się ten post
Czy osoby w watku krzyczace za uchodzcami nadal bronia swoich racji? To jest przerazajace.... pomyslec ze chcialam jechac do Paryza na Sylwestra....
14 listopada 2015 07:20 / 3 osobom podoba się ten post
mzap88

Czy osoby w watku krzyczace za uchodzcami nadal bronia swoich racji? To jest przerazajace.... pomyslec ze chcialam jechac do Paryza na Sylwestra....

Zostań w Polsce.Moja córka  jest w Paryżu ,ale jest bezpieczna.Nie mają nic do stracenia ,za to dużo do zyskania.Chyba jestem od dzisiaj ksenofobką.
14 listopada 2015 07:26 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Zostań w Polsce.Moja córka  jest w Paryżu ,ale jest bezpieczna.Nie mają nic do stracenia ,za to dużo do zyskania.Chyba jestem od dzisiaj ksenofobką.

W ogole strach teraz gdziekolwiek pojechac.... z Paryza do Niemiec tez juz niedaleko.... Apokalipsa. Pytanie tylko czy ksenofobizm teraz jeszcze cokolwiek znaczy.. brrrrrr
14 listopada 2015 07:32 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

W ogole strach teraz gdziekolwiek pojechac.... z Paryza do Niemiec tez juz niedaleko.... Apokalipsa. Pytanie tylko czy ksenofobizm teraz jeszcze cokolwiek znaczy.. brrrrrr

Było to wszystko dalekie,gdzieś ponad.Teraz się po prostu boję o własne dziecko.Co z tego ,że ma 25 lat.Pół nocy nie spałam że strachu.
14 listopada 2015 08:07 / 9 osobom podoba się ten post
Okazuje się, że nie bez przyczyny "uchodźcy" nie chcą się rejestrować, a spora ich ilość rozpłynęła się we mgle. Błędem było wpuszczać ogromne ilości nieznanych ludzi i pozwolić im przemieszczać się swobodnie.
"Wzbogacenie kulturowe" i "tolerancja" w wydaniu islamskim. Tylko czy dotrze ta prawda do osób odpowiedzialnych? Im i ich rodzinom nic nie grozi, a konsekwecje ponoszą zwykli ludzie. I to po obu stronach. Bo po tej tragedii nasilą się ataki nawet na prawdziwych uchodźców.
14 listopada 2015 08:32 / 7 osobom podoba się ten post
Okropne jest to, że przez poprawność polityczną polityków zawsze cierpią normalni, chcący spokojnie żyć ludzie. Myślę o uchodźcach, tych rzeczywistych a nie o tych, którzy się pod nich podszywają. Teraz znajdą sie w bardzo trudnej sytuacji. To okrutne zabijać ludzi w imię innego Boga. Niewyobrażalne !! Nie wiem od czego są ci politycy. Nie wiem dlaczego tak ostro krytykowali kraje, które ośmieliły się mieć inne zdanie od nich. Przecież to było do przewidzenia. I nie rozumiem dlaczego ludzie muszą godzić się z myślą, że żyją w jakimś zagrożeniu bo ktoś lubi multi-kulti. Niech sobie wezmą wszystkich do swoich strzeżonych domów. Jestem wkurzona, strasznie.
Nie wiem czy warto ponosić tak wysoką cenę za otwartość Europy.  

14 listopada 2015 08:40
Zofija

Czy słyszeliście , co się teraz odgrywa w Paryżu. Dramat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dopiero teraz przeczytałam o tej tragedii. Jestem zszokowana!
14 listopada 2015 08:55 / 6 osobom podoba się ten post
Nie trzeba dziesiatek tysiecy uchodzcow, by dokonac zamachu terrorystycznego... przyklad z 11 wrzesnia 2001 o tym swiadczy.
Co do zwyklych uchodzcow, wspolpracuje z kilkoma rodzinami syryjskimi. Nie zauwazylam postaw roszczeniowych, arogancji czy pogardy dla wyznawcow innych religii. Wdzieczni sa za kazda pomoc, za kazda wyciagnieta dlon w ich kierunku. Podziekowaniem sa wspolne posilki przy ktorych mozna sie lepiej poznac. Dzieciaczki grzeczne i sliczne, niestety niepewnosc i smutek widac w oczach:(
To nie zwyklych uchodzcow nalezy sie obawiac, tylko fundamentalistow IS  ktorzy byli i sa wszedzie!
14 listopada 2015 09:18 / 5 osobom podoba się ten post
Tak własnie jak napisała KIKA , co niektore osoby pomyliły wątki na forum tu miało być jak tytuł wskazuje "UCHODŻCY" . To o nich powinnismy pisać.

Mozna załozyć temat "TERRORYSCI" i pisać o nich , bedzie duzo wpisów . Uważam ,że nie ma osoby na naszym portalu, ktora darzy sympatią tych "nie ludzi" ktorzy wykorzystuja wszelkie sposoby i okazje żeby mordowac.

Ja jestem w dalszym ciągu za okazywaniem pomocy tym ,ktorzy jej potrzebują. Czyli uchodźcom prawdziwym uchodźcom. Tym ktorzy uciekają przed bartobójcza wojna. Przed niesprawiedliwościa społeczną. Matkom, ktore tulą swoje dzieci w tej strasznej wędrówce ku lepszemu.

Jakoś nie moge przyjąć tego do świadomości , że często same opiekujemy sie kims ze swastyką pod pachą i pewną ksiażka na półce. A tak nienawidzimy tych , ktorzy pragna spokoju i chleba dla swoich bliskich.
14 listopada 2015 09:21 / 3 osobom podoba się ten post
Masz racje Kika, ucierpią na tym najbardziej zwykli uchodźcy. Ludzie nie będą się chcieli zastanawiać "kto" wystarczy skąd pochodzi. Opór przeciwko islamizacji będzie rósł.
14 listopada 2015 09:29 / 2 osobom podoba się ten post
A moja córka dalej w Paryżu.A tam stan wyjątkowy.
14 listopada 2015 09:37 / 2 osobom podoba się ten post
Myślę, że nie ma tutaj osób, które nie chcą pomagać uchodźcom. Są osoby, które nie zgadzają się z bezmyślnym wpuszczaniem do EU wszystkich i wszystkiego, kto tylko wyrazi na to ochotę. To bardzo duża różnica.
14 listopada 2015 09:38 / 1 osobie podoba się ten post
Znalazłam artykuł w sieci.
http://niezalezna.pl/72901-terrorysci-ubogacili-kulturowo-paryz-strzelanina-bomby-zakladnicy-wiele-smiertelnych-ofiar
14 listopada 2015 09:39 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Myślę, że nie ma tutaj osób, które nie chcą pomagać uchodźcom. Są osoby, które nie zgadzają się z bezmyślnym wpuszczaniem do EU wszystkich i wszystkiego, kto tylko wyrazi na to ochotę. To bardzo duża różnica.

Bo to, co się w Paryżu stało jest skutkiem braku jakiejś rozsądnej weryfikacji.