Uchodźcy

14 listopada 2015 09:44 / 3 osobom podoba się ten post
..tyle że po wczorajszych zamachach oberwie się wszystkim uchodżcom - bez wyjątku.

14 listopada 2015 09:46 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

A moja córka dalej w Paryżu.A tam stan wyjątkowy.

Tereniu stan wyjątkowy to nie wojna. W tym przypadku nie było innego wyjści MSZ podaje komunikaty - Polacy nie ucierpieli w tych zamachach. Wsółczuję  Ci, bo marwisz się tak jak te matki, ktore wybierają sie do Europu z dzieckiem w objęciach nie wiedząc co je spotka.
14 listopada 2015 09:48 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

..tyle że po wczorajszych zamachach oberwie się wszystkim uchodżcom - bez wyjątku.

....i o to właśnie chodzi terrorystom.
14 listopada 2015 09:48 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Bo to, co się w Paryżu stało jest skutkiem braku jakiejś rozsądnej weryfikacji.

I o to w wiekszości ludziom chodzi. Pomagać trzeba, bo dla wielu Syryjczyków to co się tam dzieje, to jest ogromna tragedia. Warunki w obozach uchodźców są straszne. Kobiety nie są tam bezpieczne. To tam trzeba skoncentrować pomoc i stamtąd kierować ludzi do innego, lepszego świata. A nie otwierać szeroko wrota, bezmyślnie i nie licząc się z konsekwencjami. 
Słucham TVP info i padło pytanie "który z krai ma najlepszą polityke integracyjną". Okazało się, że Kanada. Tam uchodźcy traktowani są najlepiej. Europa nie jest przygotowana do integracji z uchodźcami, niestety. 
14 listopada 2015 10:01 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Myślę, że nie ma tutaj osób, które nie chcą pomagać uchodźcom. Są osoby, które nie zgadzają się z bezmyślnym wpuszczaniem do EU wszystkich i wszystkiego, kto tylko wyrazi na to ochotę. To bardzo duża różnica.

Kto napisał o bezmyslnym wpuszczaniu wszystkich ? Nie znalazłam takiego wpisu . Jak można zweryfikować napływających do Europy uchodźców ? to tak jak zabronic bocianom i jaskółkom przylotu wiosną do Polski. Nalezało jakos zorganizować ten napływ uczynic go legalnym. A teraz ? kto to jest w stanie ogarnąć ? z normalnymi ludzmi przedostały sie szczury, tak zwylke bywa w takich gromadnych wędrówkach.
14 listopada 2015 10:02 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

Tak własnie jak napisała KIKA , co niektore osoby pomyliły wątki na forum tu miało być jak tytuł wskazuje "UCHODŻCY" . To o nich powinnismy pisać.

Mozna załozyć temat "TERRORYSCI" i pisać o nich , bedzie duzo wpisów . Uważam ,że nie ma osoby na naszym portalu, ktora darzy sympatią tych "nie ludzi" ktorzy wykorzystuja wszelkie sposoby i okazje żeby mordowac.

Ja jestem w dalszym ciągu za okazywaniem pomocy tym ,ktorzy jej potrzebują. Czyli uchodźcom prawdziwym uchodźcom. Tym ktorzy uciekają przed bartobójcza wojna. Przed niesprawiedliwościa społeczną. Matkom, ktore tulą swoje dzieci w tej strasznej wędrówce ku lepszemu.

Jakoś nie moge przyjąć tego do świadomości , że często same opiekujemy sie kims ze swastyką pod pachą i pewną ksiażka na półce. A tak nienawidzimy tych , ktorzy pragna spokoju i chleba dla swoich bliskich.

Wow  "Jakoś nie moge przyjąć tego do świadomości , że często same opiekujemy sie kims ze swastyką pod pachą i pewną ksiażka na półce."
Ostro poszlas;))) 
14 listopada 2015 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Kto napisał o bezmyslnym wpuszczaniu wszystkich ? Nie znalazłam takiego wpisu . Jak można zweryfikować napływających do Europy uchodźców ? to tak jak zabronic bocianom i jaskółkom przylotu wiosną do Polski. Nalezało jakos zorganizować ten napływ uczynic go legalnym. A teraz ? kto to jest w stanie ogarnąć ? z normalnymi ludzmi przedostały sie szczury, tak zwylke bywa w takich gromadnych wędrówkach.

...i tutaj musze sie z Toba zgodzic:)))
14 listopada 2015 10:07
mleczko1

To zacznij od pierwszej strony, tam jest mój wpis w którym wyraźnie piszę "bezmyślny" !! 
14 listopada 2015 10:07 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

No to własnie taka organizacja napływu i uczynienie go legalnym, czyli automatyczne kontrolowanie, to weryfikacja jest :)
14 listopada 2015 10:09 / 2 osobom podoba się ten post
kika1

Wow  "Jakoś nie moge przyjąć tego do świadomości , że często same opiekujemy sie kims ze swastyką pod pachą i pewną ksiażka na półce."
Ostro poszlas;))) 

Jak zwykle. Pisze tak jak myslę , jak uwazam.  Nie potrafię nie na widzieć kogoś kogo nie znam. A za kase opiekować sie kims to może osobiście wyrządził krzywdę mojej rodzinie.
14 listopada 2015 10:12 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

No to własnie taka organizacja napływu i uczynienie go legalnym, czyli automatyczne kontrolowanie, to weryfikacja jest :)

A o czym ja piszę? co teraz weryfikować? kogo ? tych ktorzy przedostali sie droga nie legalną policzyc nawet nie mozna . Przeciez pisze , że należalo to zorganizować uczynić legalnym i miec kontrole.
14 listopada 2015 10:16 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

A o czym ja piszę? co teraz weryfikować? kogo ? tych ktorzy przedostali sie droga nie legalną policzyc nawet nie mozna . Przeciez pisze , że należalo to zorganizować uczynić legalnym i miec kontrole.

No matko z córką :). Czy ja napisałam, że trzeba teraz coś weryfikować- to logiczne, że teraz to już po "ptokach". 

Owszem, chodziło nam o to samo,tyle ,że ja myśl "zsyntetyzowałam" i nazwałam :)

A najsmutniejsze w tej sytuacji jest to, że odbije się ona negatywnie na uchodźcach, własnie tych potrzebujących pomocy, bo z powodu braku kontroli i własciwej organizacji, przedostali się terroryści.
14 listopada 2015 10:29 / 1 osobie podoba się ten post
Oni zawsze znajdą drogę, przed napływem uchodźców także były ataki terrorystyczne
14 listopada 2015 10:36 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Oni zawsze znajdą drogę, przed napływem uchodźców także były ataki terrorystyczne

Tak, ale teraz wygląda na to, że nasępuje eskalacja, no i mają ułatwiony dostęp, przez co poczuli się pewniej. Wykorzystują chaos, jaki powstał.
14 listopada 2015 10:38
To są ataki samobójcze i nie da się im zapobiec.Bo trzeba by kontrolować każdego człowieka,sprawdzać co przy sobie nosi.Nierealne