A moja córka dalej w Paryżu.A tam stan wyjątkowy.
A moja córka dalej w Paryżu.A tam stan wyjątkowy.
..tyle że po wczorajszych zamachach oberwie się wszystkim uchodżcom - bez wyjątku.
Bo to, co się w Paryżu stało jest skutkiem braku jakiejś rozsądnej weryfikacji.
Myślę, że nie ma tutaj osób, które nie chcą pomagać uchodźcom. Są osoby, które nie zgadzają się z bezmyślnym wpuszczaniem do EU wszystkich i wszystkiego, kto tylko wyrazi na to ochotę. To bardzo duża różnica.
Tak własnie jak napisała KIKA , co niektore osoby pomyliły wątki na forum tu miało być jak tytuł wskazuje "UCHODŻCY" . To o nich powinnismy pisać.
Mozna załozyć temat "TERRORYSCI" i pisać o nich , bedzie duzo wpisów . Uważam ,że nie ma osoby na naszym portalu, ktora darzy sympatią tych "nie ludzi" ktorzy wykorzystuja wszelkie sposoby i okazje żeby mordowac.
Ja jestem w dalszym ciągu za okazywaniem pomocy tym ,ktorzy jej potrzebują. Czyli uchodźcom prawdziwym uchodźcom. Tym ktorzy uciekają przed bartobójcza wojna. Przed niesprawiedliwościa społeczną. Matkom, ktore tulą swoje dzieci w tej strasznej wędrówce ku lepszemu.
Jakoś nie moge przyjąć tego do świadomości , że często same opiekujemy sie kims ze swastyką pod pachą i pewną ksiażka na półce. A tak nienawidzimy tych , ktorzy pragna spokoju i chleba dla swoich bliskich.
Kto napisał o bezmyslnym wpuszczaniu wszystkich ? Nie znalazłam takiego wpisu . Jak można zweryfikować napływających do Europy uchodźców ? to tak jak zabronic bocianom i jaskółkom przylotu wiosną do Polski. Nalezało jakos zorganizować ten napływ uczynic go legalnym. A teraz ? kto to jest w stanie ogarnąć ? z normalnymi ludzmi przedostały sie szczury, tak zwylke bywa w takich gromadnych wędrówkach.
Kto napisał o bezmyslnym wpuszczaniu wszystkich ? Nie znalazłam takiego wpisu . Jak można zweryfikować napływających do Europy uchodźców ? to tak jak zabronic bocianom i jaskółkom przylotu wiosną do Polski. Nalezało jakos zorganizować ten napływ uczynic go legalnym. A teraz ? kto to jest w stanie ogarnąć ? z normalnymi ludzmi przedostały sie szczury, tak zwylke bywa w takich gromadnych wędrówkach.
Wow "Jakoś nie moge przyjąć tego do świadomości , że często same opiekujemy sie kims ze swastyką pod pachą i pewną ksiażka na półce."
Ostro poszlas;)))
No to własnie taka organizacja napływu i uczynienie go legalnym, czyli automatyczne kontrolowanie, to weryfikacja jest :)
A o czym ja piszę? co teraz weryfikować? kogo ? tych ktorzy przedostali sie droga nie legalną policzyc nawet nie mozna . Przeciez pisze , że należalo to zorganizować uczynić legalnym i miec kontrole.
Oni zawsze znajdą drogę, przed napływem uchodźców także były ataki terrorystyczne