Uchodźcy

14 listopada 2015 15:01 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

Tak przerażające, ale następnym razem (oby nigdy ich nie było) może się to stać w Berlinie, Warszawie lub w Londynie. Też uważam, że to są skutki szaleństwa obecnych lewackich polityków. Chcą na siłę wykorzenić chrześcijaństwo z Europy, chociażby przez przyjęcie milionów muzułmanów. Ci zapewne postarają się o usunięcie chrześcijaństwa (tak jak w Iraku, Syrii, czy Sudanie). Straszne.

Chrześcijaństwo też ma na sumieniu miliony istnień ludzkich.Mam na myśli wyprawy krzyżowe przeciwko " niewiernym".
14 listopada 2015 15:24 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Chrześcijaństwo też ma na sumieniu miliony istnień ludzkich.Mam na myśli wyprawy krzyżowe przeciwko " niewiernym".

Co nie usprawiedliwia obecnego dżihadu i masakry chrześcijan w tamtej części świata.
14 listopada 2015 15:27 / 2 osobom podoba się ten post
Przecież to nie chodzi o religię.
14 listopada 2015 15:57 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Na pewno nie w takim kontekście że nie ma sie czego bać.
Napisałam w kontekście przypinania łatki uchodźcom że są terrorystami.

Nadinterpretacja :)
14 listopada 2015 16:16 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Jednakże właśnie zidentyfikowano trupa jednego z terrorystów,i jest to Francuz a nie uchodźca.

Przy jednym znaleziono paszport syryjski. Nikt tego jednoznacznie nie napisał ,że uchodźca to automatycznie terrorysta, jenakże nie można tego z całą pewnością wykluczyc, że wśród uchodźców mogą się pojawić, po prostu wykorzystać ogólny chaos, aby się przedostać. Dlatego Francja zamknęła granice, bo w takiej sytuacji robi się wszystko, aby zminimalizować ryzyko. Terroryści Francuzi, bo było ich prawdopodobnie więcej, walczyli w szeregach Panstwa Islamskiego. Nie potrafię sobie tego wyobrazić, jak teraz panstwa poradzą sobie z udzielaniem pomocy potrzebującym uchodźcom w kontekście rosnącej podejrzliwości wśród obywateli, po tych zamachach zrozumiałej zresztą.
14 listopada 2015 16:21 / 1 osobie podoba się ten post
Tina jestem we Francji Od dzisiejszego poranka. Jadac tutaj nie wiedzialam nawet o atakach, bo telewizji nie ogladam, radio w samochodzie nie dziala Na granicy kontroli nie bylo(przekraczalam ok.8:30). Pozniej bylismy na zakupach w DE. Nasze male przejscie zupelnie przez kontrole graniczna zignorowane zostalo. Na troszke wiekszym kontrolowali Niemcy. Wjezdzajacych do Niemiec, nie wyjezdzajacych. Na calkiem duzym tez. Wiec z tym zamykaniem granic to takie troszke przesadzone
14 listopada 2015 16:26
moncherie

Tina jestem we Francji:-) Od dzisiejszego poranka. Jadac tutaj nie wiedzialam nawet o atakach, bo telewizji nie ogladam, radio w samochodzie nie dziala:-) Na granicy kontroli nie bylo(przekraczalam ok.8:30). Pozniej bylismy na zakupach w DE. Nasze male przejscie zupelnie przez kontrole graniczna zignorowane zostalo. Na troszke wiekszym kontrolowali Niemcy. Wjezdzajacych do Niemiec, nie wyjezdzajacych. Na calkiem duzym tez. Wiec z tym zamykaniem granic to takie troszke przesadzone:-)

Najwyrazniej jednak dobrze Ci z oczu patrzy:))

Chciałabym, żeby sie to wszystko po kościach rozeszło i mam nadzieję, że tak będzie, ciągle wierzę :)
14 listopada 2015 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Najwyrazniej jednak dobrze Ci z oczu patrzy:))

Chciałabym, żeby sie to wszystko po kościach rozeszło i mam nadzieję, że tak będzie, ciągle wierzę :)

NoTak dobrze, ze wcale mnie nie kontrolowali I zeby nie bylo jechalam autami na rejestracjach niemieckich i francuskich, zadne ich nie zainteresowalo. W sumie to nie mialo kogo interesowac, bo ja przez to malutkie z upodobaniem jezdze. Z reszta co by to niby mialo dac? Sama znam kilka lesnych przejsc granicznych. Skoro ja znam to terrorysci pewnie tez. 
14 listopada 2015 17:00 / 1 osobie podoba się ten post
Nie demonizujcie bo to trochę na wyrost.
Na granicach nie stoją idioci,-nie będą sprawdzać każdego kto tam jeżdzi.....tym bardziej,kiedy samochód nie pierwszy raz tę granicę przekracza....myślicie,że tego nie wiedzą.
Poza tym tak terroryści jak i antyterroryści "znają" siebie nawzajem, bo "uczą" się swoich zachowań.......w tych relacjach nikogo nie obchodzi szary człowiek(no chyba,że wejdzie w drogę).
Ale to nie temat o terrorystach:):)
14 listopada 2015 17:08
Znalazłam taki artykuł
http://www.defence24.pl/272632,atak-w-paryzu-przekaz-terrorystow-dla-swiata
14 listopada 2015 17:14
tina 100%

Znalazłam taki artykuł
http://www.defence24.pl/272632,atak-w-paryzu-przekaz-terrorystow-dla-swiata

Ja tego nawet nie czytam:(
14 listopada 2015 17:36 / 3 osobom podoba się ten post
Już nawet nie mam sił wypowiadać się w tym temacie bo to co zdarzyło się w Paryżu było do przewidzenia i sądzę, że nie jest to ostatni atak. Zastanawia mnie jednak bierność w stosunku do Państwa Islamskiego. Cały świat za wyjątkiem Rosji, która postanowiła wesprzeć prezydenta syryjskiego przygląda się temu co tam się dzieje. Komu i dlaczego jest na rękę istnienie tego państwa? O jakie interesy i komu chodzi? Czy pozwala się na tyle okrucieństwa w imię taniej ropy? Lukratywnego handlu bronią? To nie jest duże państwo. Nie wierzę, że gdyby świat naprawdę tego chciał nie dałby rady go zlikwidować. Teraz prezydent Syrii jest be, a rządzi przecież od lat i Syria pod jego rządami uchodziła za jedno z najbardziej tolerancyjnych państw? Dlaczego zamiast zaoferować pomoc militarną i finansową urzędującemu prezydentowi nie robi się nic. Przyjmuje się setki młodych mężczyzn jako uchodźców w Europie zamiast wcielić ich do armii w obronie swoich domów i rodzin. Czy ja nie odrobiłam jakiejś lekcji historii, bo naprawdę nie rozumiem.
14 listopada 2015 17:51
Prosze bardzo, lekcja do odrobienia i wiadomości o prezydencie Syrii
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_domowa_w_Syrii    
14 listopada 2015 18:10
No i dalej pozostanę nieuświadomiona bo tylko opiekunkowo mi się otwiera i nic poza tym. Do kitu jest to O2.
14 listopada 2015 18:12 / 4 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Nie demonizujcie bo to trochę na wyrost.
Na granicach nie stoją idioci,-nie będą sprawdzać każdego kto tam jeżdzi.....tym bardziej,kiedy samochód nie pierwszy raz tę granicę przekracza....myślicie,że tego nie wiedzą.
Poza tym tak terroryści jak i antyterroryści "znają" siebie nawzajem, bo "uczą" się swoich zachowań.......w tych relacjach nikogo nie obchodzi szary człowiek(no chyba,że wejdzie w drogę).
Ale to nie temat o terrorystach:):)

Ewelina, ale te granice wcale nie byly zamkniete czy kontrolowane. Przynajmniej kontrolowane przez Francuzow. Niemcy sprawdzali tylko samochody wjezdzajace do Niemiec. I to tez tylko na duzych przejsciach. Po co wiec to gadanie prasy? Jedyne co mi do glowy przychodzi to tworzenie bajek typu "mamy wszystko pod kontrola, juz sie bac nie musicie"