Uchodźcy

14 listopada 2015 23:09 / 1 osobie podoba się ten post
leni

a Ty gdzie ??? polska mentalnosc- wszyscy wazni tylko nie ja:) swoja droga, nawiazalam jakies w miare normalne stosunki z moja mlodsza corka. Jesli sledzilas moj watek- mam problem- to wiesz o co chodzi:)

Nie,  no ja zostane w wilii a co mnie teraz potrzeba od zycia Leni. Tylko zdrowia, bo reszte mam
Ciesze sie, ze masz lepsze stosunki z córką. Jestem pewna, ze wszystko sie poukłada tak, jak sobie wymarzysz.
14 listopada 2015 23:11
doda1961

Nie,  no ja zostane w wilii :-) a co mnie teraz potrzeba od zycia Leni. Tylko zdrowia, bo reszte mam:-)
Ciesze sie, ze masz lepsze stosunki z córką. Jestem pewna, ze wszystko sie poukłada tak, jak sobie wymarzysz.

wlasnie ZDROWIA nam potrzeba a mi sie dooopa od kregoslupa ostatnio odkreca, tylko polegiwac wygodnie sobie moge;)
14 listopada 2015 23:13 / 1 osobie podoba się ten post
leni

wlasnie ZDROWIA nam potrzeba a mi sie dooopa od kregoslupa ostatnio odkreca, tylko polegiwac wygodnie sobie moge;)

Do sanatorium jedz. Mowe powaznie, zobaczysz jak cie nareperują.
14 listopada 2015 23:14
doda1961

Do sanatorium jedz. Mowe powaznie, zobaczysz jak cie nareperują.

nie moge!!!! czekam na rehasport, mam na poltorej roku ale nie wiem kiedy poczatek
14 listopada 2015 23:17 / 1 osobie podoba się ten post
leni

nie moge!!!! czekam na rehasport, mam na poltorej roku ale nie wiem kiedy poczatek

Wiesz co, jak patrze jaką reha robi mojej babci mgr rehabilitacji, to ja czarno widze to rwoje rehasport. Bierz kobieto urlop i kupuj turnus rehabilitacyjny w Polsce, moge polecic swietne osrodki. Zdrowie Leni najwazniejsze,
14 listopada 2015 23:22
doda1961

Wiesz co, jak patrze jaką reha robi mojej babci mgr rehabilitacji, to ja czarno widze to rwoje rehasport. Bierz kobieto urlop i kupuj turnus rehabilitacyjny w Polsce, moge polecic swietne osrodki. Zdrowie Leni najwazniejsze,

dodus kochana, ja ci dziekuje za zainteresowanie, ale ja naprawde teraz nie moge, musze chodzic az praiw padne(nie jestem glupia, nie padne powaznie;)) kombinuje z L4 ale jeszcze troche pociagne. Ja musze cos innego w moim zyciu zrobic ale jeszcze nie jestem do konca pewna co wlasciwie mi sie najbardziej oplaca. Oszczedzam sie jak moge w pracy, nie zarywam oczywiscie niczego, ale mysle o sobie na przyszlosc a do tego potrzebne jest kombinowanie, czego nigdy nie robilam , pracowalam jak kon i teraz jestem jak polamana doopa. Musza to wszystko zrobic z glowa a na sanatorium przyjdzie czas;)
14 listopada 2015 23:24 / 1 osobie podoba się ten post
Tak czy tak dbaj Leni o siebie, bo ty jestes najwazniejsza! pamietaj o tym!
14 listopada 2015 23:58 / 2 osobom podoba się ten post
15 listopada 2015 14:54
leni

doda1961 to sa slowa, ktore obrazuja moje mysli. Ostatnia wojna bedzie wojna religijna i islam zaleje caly swiat.... nie jestem czlowiekiem przesadnym, ale to , co teraz sie dzieje, to jest poczatek konca. Nie chcialam pisac dokladnie tego, co zacytowalas, nie chcialam aby ktos pomyslal, ze jestem staroswiecka i wierze w jakies tam.... dla mnie to troszke tak jak kon trojenski ta cala sytuacja:(

;feature=youtu.be" target="_blank">
15 listopada 2015 17:58 / 1 osobie podoba się ten post
Bylismy na spacerze.Oczywiscie w DE Przy okazji sprawdzilismy sytuacje na granicy. Prawie bez zmian. Male niestrzezone, srednie tylko Niemcy sprawdzaja wjezdzajacych do DE, na duzym zmiana zaszla-sprawdzaja w obie strony. I tak wygladaja zamkniete granice we Francji
15 listopada 2015 20:23 / 3 osobom podoba się ten post
moncherie

Bylismy na spacerze.Oczywiscie w DE:-) Przy okazji sprawdzilismy sytuacje na granicy. Prawie bez zmian. Male niestrzezone, srednie tylko Niemcy sprawdzaja wjezdzajacych do DE, na duzym zmiana zaszla-sprawdzaja w obie strony. I tak wygladaja zamkniete granice we Francji:-)

Jak zwykle duzo gadki w mediach. Jest to niedobre co teraz napisze, ale przez ta cala sytuacje z uchodzcami, zaczynam zauwazac u siebie oznaki rasizmu:( Nie jestem przeciwna temu, aby pomoc ludziom w potrzebie, ale wiekszosc tych przybywajacych tutaj , to mlodzi mezczyzni. Kiedy czytalam artykol , gdzie wypowiada sie facet i mowi , ze ma jaja spuchniete , bo nie moze przyprowadzic do siebie kobiety, no wybaczcie.... jasna cholera w sytuacji zalamania psychicznego, strachu, nowego ladu, po przezyciu drogi do tego raju, kto bedzie myslal o seksie???? moze jestem nietypowa, lubie seks , ale w takiej sytuacji nic by mnie nie ruszylo. O co wiec w tym wszystkim chodzi? o cos , co za zgoda nienormalnych politykow , mozna w bardzo latwy sposob osiagnac.
15 listopada 2015 20:32
15 listopada 2015 20:36 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Alinko, Niemcy w wiekszosci boja sie czegokolwiek zrobic wbrew polityce niemieckiej. Pomijajac te Pegidy, Egidy..... i jakies male zamieszania, ktore wlasciwie nic nie wnosza , oprocz szykanowania przywodcow tychze dzialan, Niemcy mowia tylko miedzy soba, ze tak nie powinno byc. Jak rozmawiam z Niemcami, to mowia, ze nad nimi wisi fatum drugiej wojny swiatowej i dlatego taka jest polityka. No i rozpieprza cala Europe przez Angi:(
15 listopada 2015 20:47 / 2 osobom podoba się ten post
Ludność Europy wynosi 742 miliony
Nawet gdyby przybyło 5 mln uchodźców to raczej nie skolonizują Europy
15 listopada 2015 20:47 / 3 osobom podoba się ten post
leni

Alinko, Niemcy w wiekszosci boja sie czegokolwiek zrobic wbrew polityce niemieckiej. Pomijajac te Pegidy, Egidy..... i jakies male zamieszania, ktore wlasciwie nic nie wnosza , oprocz szykanowania przywodcow tychze dzialan, Niemcy mowia tylko miedzy soba, ze tak nie powinno byc. Jak rozmawiam z Niemcami, to mowia, ze nad nimi wisi fatum drugiej wojny swiatowej i dlatego taka jest polityka. No i rozpieprza cala Europe przez Angi:(

Wiem Leni, że się boją. Wydaje mi się, że to nie fatum drugiej wojny światowej nad nimi wisi choć tym się usprawiedliwiają tylko po prostu tacy są. Jak Niemcy zareagowali na dojście Hitlera do władzy? Co mówili? I co ważniejsze, co zrobili? Dokładnie to samo co teraz, nic. Mówili, że to nieszkodliwy wariat i że nikt go nie będzie słuchać. Nie chce mi się wracać do historii ale nie tylko Polak przed szkodą i po szkodzie głupi. Tego "oświeconego" narodu to powiedzenie też dotyczy.