15 listopada 2015 20:23 / 3 osobom podoba się ten post
moncherieBylismy na spacerze.Oczywiscie w DE:-) Przy okazji sprawdzilismy sytuacje na granicy. Prawie bez zmian. Male niestrzezone, srednie tylko Niemcy sprawdzaja wjezdzajacych do DE, na duzym zmiana zaszla-sprawdzaja w obie strony. I tak wygladaja zamkniete granice we Francji:-)
Jak zwykle duzo gadki w mediach. Jest to niedobre co teraz napisze, ale przez ta cala sytuacje z uchodzcami, zaczynam zauwazac u siebie oznaki rasizmu:( Nie jestem przeciwna temu, aby pomoc ludziom w potrzebie, ale wiekszosc tych przybywajacych tutaj , to mlodzi mezczyzni. Kiedy czytalam artykol , gdzie wypowiada sie facet i mowi , ze ma jaja spuchniete , bo nie moze przyprowadzic do siebie kobiety, no wybaczcie.... jasna cholera w sytuacji zalamania psychicznego, strachu, nowego ladu, po przezyciu drogi do tego raju, kto bedzie myslal o seksie???? moze jestem nietypowa, lubie seks , ale w takiej sytuacji nic by mnie nie ruszylo. O co wiec w tym wszystkim chodzi? o cos , co za zgoda nienormalnych politykow , mozna w bardzo latwy sposob osiagnac.