Uchodźcy

16 listopada 2015 19:52 / 5 osobom podoba się ten post
Mirka Dz

Zgadzam się z Tobą Wstążko! Poprawność polityczna też ma tutaj wiele do gadania. Europejscy przywódcy chcą być w ten dziwny sposób "nowowcześni" co politycy z USA. Po wydarzeniach w Paryżu można w zasadzie stwierdzić że ponad 100 istnień ludzkich zostało poświęconych w imię poprwności politycznej. Radykalne rozwiązanie Francji? http://o2.pl/news/szybka-reakcja-francji-beda-zamykac-meczety-5929584065421953a Przemoc rodzi przemoc!

No i ta poprawność polityczna Niemców wschodzi na najwyższe szczyty. Słucham ich dyskusji w TV, aż mi się coś robi. Żadnej refleksji z wydarzeń w Paryżu w tym kierunku, co Wstenga napisała. Natomiast pienią się i gromią na nasz nowy National-Radikale Regierung. Słowa Szymańskiego, które Wstenga zacytowała przytaczają jako coś niesłychanego. Naprawdę, to jakaś paranoja, z tym ich myśleniem.
16 listopada 2015 21:01 / 6 osobom podoba się ten post
wichurra2

No wyróżniał się kolorem skóry. Ale nie ciągnę tego tematu, bo o czym tu dyskutować. 

Kochana Wichurko nie ma co dyskutować  z wiatrakami. One i tak w swoją stronę będą kręcić. A co do turbana - egal czy był czy go nie było a gdyby nawet był - to kogo to .... i gó....o to obchodzi jak kto się ubiera. Ludzie o czym wy gadacie. To tak jakbym ubrała mini, kolczyk w nosie czy na cycku kogo to obchodzi jak się kto ubiera, ważny jest człowiek. Nie ważne pochodzenie, kolor skóry czy wiara. Zyjmy w zgodzie i nie przeszkadzajmy sobie wierzyć w to co każdy z osobna chce i nie narzucajmy im naszej wiary. Każdy ma prawo wierzyć w to co chce ale jeżeli morduje się ludzi to trzeba złapać mordercę i ukarać, czy jest to katolik czy inna wiara. A za uchodzcami jestem bo im się dzieje krzywda a każdy katolik wie że trzeba pomagać tylko trzeba ich naprawdę dobrze zweryfikować czy nie ma tam trojańskiego konia,polacy też uciekali przed komunizmem. 
16 listopada 2015 21:16 / 4 osobom podoba się ten post
IWA

Kochana Wichurko nie ma co dyskutować  z wiatrakami. One i tak w swoją stronę będą kręcić. A co do turbana - egal czy był czy go nie było a gdyby nawet był - to kogo to .... i gó....o to obchodzi jak kto się ubiera. Ludzie o czym wy gadacie. To tak jakbym ubrała mini, kolczyk w nosie czy na cycku kogo to obchodzi jak się kto ubiera, ważny jest człowiek. Nie ważne pochodzenie, kolor skóry czy wiara. Zyjmy w zgodzie i nie przeszkadzajmy sobie wierzyć w to co każdy z osobna chce i nie narzucajmy im naszej wiary. Każdy ma prawo wierzyć w to co chce ale jeżeli morduje się ludzi to trzeba złapać mordercę i ukarać, czy jest to katolik czy inna wiara. A za uchodzcami jestem bo im się dzieje krzywda a każdy katolik wie że trzeba pomagać tylko trzeba ich naprawdę dobrze zweryfikować czy nie ma tam trojańskiego konia,polacy też uciekali przed komunizmem. 

Bo terroryści to nie skutek przyjmowania uchodźców. Jest zupełnie na odwrót, tylko większości się tego nie przemówi. A co do zwiększonej możliwości ataków terrorystycznych w tym momencie...no cóż...to oczywiste, że organizacje terrorystyczne będą wykorzystywać fakt kryzysu uchodźczego dla szerzenia własnej propagandy, bo tak działa polityka.
Ja też jestem za uchodźcami, mimo że w moim otoczeniu stanowię mniejszość.
16 listopada 2015 22:32 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

Bo terroryści to nie skutek przyjmowania uchodźców. Jest zupełnie na odwrót, tylko większości się tego nie przemówi. A co do zwiększonej możliwości ataków terrorystycznych w tym momencie...no cóż...to oczywiste, że organizacje terrorystyczne będą wykorzystywać fakt kryzysu uchodźczego dla szerzenia własnej propagandy, bo tak działa polityka.

Zgadzam się, bo przecież ci uchodzcy właśnie przed nimi uciekają.........
17 listopada 2015 08:28 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

No i ta poprawność polityczna Niemców wschodzi na najwyższe szczyty. Słucham ich dyskusji w TV, aż mi się coś robi. Żadnej refleksji z wydarzeń w Paryżu w tym kierunku, co Wstenga napisała. Natomiast pienią się i gromią na nasz nowy National-Radikale Regierung. Słowa Szymańskiego, które Wstenga zacytowała przytaczają jako coś niesłychanego. Naprawdę, to jakaś paranoja, z tym ich myśleniem.

Zofijko, nigdy nie przekonasz idealisty, że się myli dopóki nie odczuje ich skutków na własnej skórze. Dopiero gdy tragedia dotyka bezpośrednio (rodzice, dzieci) można zmusić do refleksji. Dopóki zaś giną jacyś statystyczni "inni" to fajnie jest dyskutować z ciepłej kanapy. Podobnie jest i w innych przypadkach. Każdy popiera budowę np. spalarni śmieci, krematorium, czy oczyszcazlnię ścieków bo potrzebne i wojuje z ich przeciwniakmi (to tylko przykład) , ale powiedz że wybuduje się je w sąsiedztwie idealistów ........ tu pojawia się problem.
Nie wszyscy uchodźcy są terrorystami, ale patrząc na to co wyprawiają nie liczą, że są cywilizowani. Nie dostosują się do naszych norm bo to jak wsadzić goryla na salony i dziwić się, że nie odróżnia sztućców. A to nie jego wina bo takie odebrał wychowanie. Równie dobrze można mnie powiedzieć, że świnka to cudowne stworzenie i ktoś traktuje je jak członka rodziny. Popatrzę pewnie jak na idiotę i pomyślę o soczystym sznycelku. Tak samo i my możemy omawiać prawa człowieka, a oni pokiwają głową i zrobią tak jak są nauczeni. Stąd tyle gwałtów, kradzieży i przemocy fizycznej. To podstawa tej "kultury".
Choć kaszanka i lody to dla wielu smaczne potrawy to jakoś nikt nie jada ich razem bo wywołają mdłości.
17 listopada 2015 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
Juz wiem kto polubi Twoj wpis -
17 listopada 2015 08:58
IWA

17 listopada 2015 13:03 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

Ciekawe kiedy będzie odpowiedni dzień na to żeby się rozliczyli z nami za druga wojnę światową. Tematu uchodźców i polityki z moja podopieczną nie poruszam, bo jej to nie interesuje. Natomiast w zeszłym tygodniu odwiedziła ja znajoma która od razu od progu że my Polacy to nacjonaliści jesteśmy. Haha dobre... Kiedy Niemka mówi cos takiego do Polki to jest to co najmniej niestosowne! Jak juz poczułam się wywołana do tablicy to przy okazji tez sie dowiedziała że jestem nacjonalistką.
17 listopada 2015 13:06 / 4 osobom podoba się ten post
anerik

Zgadzam się, bo przecież ci uchodzcy właśnie przed nimi uciekają.........

A po co uciekają? Zamiast walczyć? Kobiety dzieci i starcy powinni uciekać.
17 listopada 2015 13:13 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

Wcale nie twierdzę że wszyscy uchodzcy to terroryści i chyba nikt tak nie twierdzi, bo to bzdura niepojęta i oczywista oczywistość. Problem w tym że tylko znikomy procent tych ludzi ucieka naprawdę przed wojną. Oni chcą czegos innego niż my im możemy dać. Im nie chodzi o kromkę chleba i schronienie nad głową.
17 listopada 2015 13:38
sas-anka

Wcale nie twierdzę że wszyscy uchodzcy to terroryści i chyba nikt tak nie twierdzi, bo to bzdura niepojęta i oczywista oczywistość. Problem w tym że tylko znikomy procent tych ludzi ucieka naprawdę przed wojną. Oni chcą czegos innego niż my im możemy dać. Im nie chodzi o kromkę chleba i schronienie nad głową.

Sasanko, ja Cię poszukuję...namiętnie. Odezwij się kobieto do mnie. Czy ja Ciebie nie mam na fejsie czasem? A jak nie to leć na wątek ,,Moje hobby"
17 listopada 2015 13:42 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra2

Plaga nacjonalizmu, rasizmu i religijnego fundamentalizmu są jedynie środkami w rękach tych którzy pragną sprawować kontrolę nad światem. Wszystkimi tymi plagami rządzi plaga chciwości władzy i pieniądza.
17 listopada 2015 13:43
doda1961

Sasanko, ja Cię poszukuję...namiętnie. Odezwij się kobieto do mnie. Czy ja Ciebie nie mam na fejsie czasem? A jak nie to leć na wątek ,,Moje hobby"

Może i masz mnie ale wstyd się przyznać ja nie wiem kto jest kto :)
17 listopada 2015 13:45
sas-anka

Może i masz mnie ale wstyd się przyznać ja nie wiem kto jest kto :)

Szczerze mówiąc to ja tez :D :D :D  , mało opiekunek mam na swoim profilu, ale coś mi się kojarzy ze rozmawiałysmy na fejsie o robótkach ręcznych, ale mogę się mylic oczywiscie. Do żadnej grupy typu Betrojerinki czy jakies tam inne nie należę, więc nie wiem. Może mi się cos pokręciło. To zapraszam na watek o hobby
17 listopada 2015 16:19 / 2 osobom podoba się ten post
sas-anka

Żadne zdanie w mojej wypowiedzi nie zarzuca Tobie, że twierdzisz (lub ktokolwiek inny), że wszyscy uchodźcy to terroryści...