Pochwalijki #3

20 maja 2016 16:38 / 1 osobie podoba się ten post
Żal mi tych Chorwatek że za taka marną kasę pracują.I wiecie że nie maja zwracane za podróż? Jak spytalam o Reisegeld to Frau B również byla ,überrascht"...
20 maja 2016 16:43 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Ja  - na razie- po niemiecku  spokojnie, wszyscy mili są, to co będę się nakręcać.....ale po polsku, jak mi ktoś coś....to bywam......nerwowa :zlosliwy:

Ja nie potrafię. Jestem bardzo spokojna i opanowana.
Chodzi o to, żebym potrafiła powiedzieć, co myślę nie obawiając sie, ze druga strona mnie nie zrozumie, żeby mi słów nie brakowało.
Podczas mojej tej pierwszej rozmowy, to mi bardzo zależało na pracy. Wtedy i forum raczkowało i nie znałam nikogo, kto już tę profesję zna. Ot, wymyśliłam i zrealizowałam. Miałam dużo szczęścia, że trafiłam na porządnych ludzi, bo z klapkami na oczach szłam do przodu.
Teraz może nie umiałabym przekonać kogoś, ale grzecznie odmówiłabym za taką stawkę i tyle.
20 maja 2016 18:05
Marta

Żal mi tych Chorwatek że za taka marną kasę pracują.I wiecie że nie maja zwracane za podróż? Jak spytalam o Reisegeld to Frau B również byla ,überrascht"...

To nie rozumiem po co szuka innych opiekunek, skoro Chorwatki dobre i niedrogie. Myślała, że Polki jeszcze tańsze, czy co? 
20 maja 2016 18:25
O ostatniej Chorwatce wyraziła sie tak: Sie war sehr nett,aber es klappte mit meiner Mutter nicht"

No,można snuć różne domysły czemu " nie klapło"...
20 maja 2016 19:28 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Ja nie potrafię. Jestem bardzo spokojna i opanowana.
Chodzi o to, żebym potrafiła powiedzieć, co myślę nie obawiając sie, ze druga strona mnie nie zrozumie, żeby mi słów nie brakowało.
Podczas mojej tej pierwszej rozmowy, to mi bardzo zależało na pracy. Wtedy i forum raczkowało i nie znałam nikogo, kto już tę profesję zna. Ot, wymyśliłam i zrealizowałam. Miałam dużo szczęścia, że trafiłam na porządnych ludzi, bo z klapkami na oczach szłam do przodu.
Teraz może nie umiałabym przekonać kogoś, ale grzecznie odmówiłabym za taką stawkę i tyle.

Ja  też.  Ale zdarza się, że przechodzę na "ciemną stronę mocy"
Urzędy różne doprowadzają mnie czasem do tego  stanu. W Polsce oczywiście
20 maja 2016 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
O, to już milionerką jesteś pewnie?
Uważaj, żeby jakiś zza krzaków Cię nie ''upolował'' he, hee
20 maja 2016 21:09 / 3 osobom podoba się ten post
Ja bym chciała takie trzy miesiące przepracowac za taką kasę .
Mam w planach zakup pewien...
20 maja 2016 21:38 / 3 osobom podoba się ten post
Andrea, dużo pracy włożyłaś, zapracowałaś sobie i masz i to się chwali
Wiem, że to nie przychodzi tak wszystko, na pstryknięcie palcem. Wymaga czasu.
Niechaj tak trwa, ta Twoja praca jeszcze z  30-Lat,  tego Ja Ci życzę
20 maja 2016 21:57 / 4 osobom podoba się ten post
Andrea uwiezy wiekszosc osob,moja kolezanka pracowała niedaleko odemnie dwa lata temu u 1 pdp,i corka owej pani mieszkała tez daleko miała duze gospodarswo czy ogrodnictwo dokładnie nie wiem nie wazne,i ona wteczas płaciła 1800euro do jednej osoby,wiec co sie dziwic ze masz tyle co masz,pewnie ze ciezko trafic na takie zarobki i dobre sztele,ale sie zdarzaja!Tobie tylko zyczyc oby jak najdłuzej zyły,
20 maja 2016 22:07 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Ja bym chciała takie trzy miesiące przepracowac za taką kasę .
:-) Mam w planach zakup pewien...:tanczy:

Ile Andreyka ma ( zarabia ) to już dawno wiedziałam  , ale sądziłam , że Ty Liska masz " cóś na podób " , bo często coś tam skrobałaś , że poniżej 1300 ( ??? ) nie mają o czym firmy z Tobą gadać . Poważnie myslałam , że za jakieś 1500 - 1800 jeździsz . To jak przy jednej osobie to przecież fajny zarobek , nie ? .....
20 maja 2016 22:11 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ile Andreyka ma ( zarabia ) to już dawno wiedziałam  , ale sądziłam , że Ty Liska masz " cóś na podób " , bo często coś tam skrobałaś , że poniżej 1300 ( ??? ) nie mają o czym firmy z Tobą gadać . Poważnie myslałam , że za jakieś 1500 - 1800 jeździsz . To jak przy jednej osobie to przecież fajny zarobek , nie ? .....

Pisałam ,że mam 1300eu.  Takie kwoty, które wymieniłaś nie miałam!
20 maja 2016 22:13 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Łeeee to znaczy masz normalnie , jak większość .
20 maja 2016 22:19 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

I dobrze kochanienka , ze tak duzo nie masz , bo jak na gewerbe bys pracowala , a przekroczysz 8.500 ojro , placisz podatek.Ja kiedys przekroczylam tylko 2000 od tej kwoty,zaplacilam 300 e.Nasza Andrea pewnie juz w tysiacach placi, a wiesz jaki to bol? Duzo sie zarabia , ale duzo oddaje.No chyba ze na czarno to wtedy wszystko masz dla siebie.
20 maja 2016 22:27 / 3 osobom podoba się ten post
A oczywiscie, ze w roku kalendarzowym.To Ty dobrze sobie wszystko obmyslila 
21 maja 2016 16:38 / 1 osobie podoba się ten post
Ktoś chętny na kawę ? Tu, do mnie zaparaszam !  PDP jedzie do kościoła, a ja spędzę dzisiejszą pauzę w ciszy, na balkonie.....z kawą.....SAMA !
Ale dobrze....