Na wyjeździe #29

26 października 2015 22:34 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Poskarzyc sie musze. Na siebie...na dzieci...nie, jednak na siebie... Zapomnialam, ze jutro do przedszkola jakas Hexe przyjsc ma. Opowiadaja mi o tym juz z tydzien, a mi ze lba wylecialo... A wlasciwie przenioslam termin na czwartek. Tak jakos w glowie mialam... No i dzisiaj z przedszkola do pracy, z pracy do przedszkola, z przedszkola na trening... Czasu na wytarcie nosa nie mialam. A oni mi ok.19tej wyskakuja, ze przebierac sie jutro beda... Niby w co jak mamusia nic nie kupila... Bo skleroze rowna PDP ma... No i wlasnie koncze sukienke dla pewnej malej wiedzmy. A zeby mi za dobrze nie bylo to musze jeszcze cos dla chlopaka wymyslic... Kiedy ja sie wyspie????

Mamusia od jutra musi zaczac na karteczkach zapisywac i na lodowce wieszac
26 października 2015 22:35 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A bo to się przyzna , że ją tak naprawdę to jakiś inny świntuch nauczył a nie mąż ? :-):-):-)

Ale jeżyka czy czegóś innego francuskiego
26 października 2015 22:35 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

Ja tam nie uważam, żeby to była jedyna warta zachodu rola w życiu kobiety :)

Też tak myślałam przez pierwsze 27 lat mojego życia.
26 października 2015 22:36 / 6 osobom podoba się ten post
wichurra2

Aha. To reszta, która na PiS nie głosowała, nie jest patriotami i wprawdzie Polakami, ale takimi jakimiś nieprawdziwymi?

Knorr prezesa cytuje.Że tylko ona jedna, słuszna ,prawdziwa.No prezes jak nic.
26 października 2015 22:36
wichurra2

W PWN stoi, że tych słów nie można stosować zamiennie. 

Tak jest napisane na początku strony i jest to prawidłowe, ale poniżej jest objaśnienie które zacytowalam
26 października 2015 22:36
wichurra2

Nie wiem. W mojej okolicy bułka to bułka. W Bydgoszczy na drozdzowki mówią szneki, ale to nie o to chyba Ci chodziło. 

Szneka z glancem:) bułki to bułki.Ale słowo "nastał " już odmienne ma znaczenie u nas.Włąściwie mało spotykane obecnie w znaczeniu , którego uzywa Marta
26 października 2015 22:39 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Prawda.
Warto było.
Jak są już dorośli, to też się martwisz - i starasz się tego nie okazywać - i ze zmartwienia też nie spisz.

Potem pewnie jeszcze dochodzą wnuki o które też sie martwimy.Ja powoli staram się leczyć z tego wiecznego zamartwiania sie ( o dzieci) ale jakoś marnie mi to wychodzi....
26 października 2015 22:39 / 2 osobom podoba się ten post
ryba

Knorr( masz siostre Amelke?- sorry, tak i sie jakoś mi skojarzyło:)), a co nas czeka?, z czego tak bardzo sie cieszysz?prosze, oświec mnie, skąd u Ciebie taka euforia?,...a pójdziesz na wcześniejszą emeryture... i  w De bedziesz tylko zarabiał na "waciki":)Rozumiem:)

A co ma do tego moja Rodzina tutaj? Co wy z jakas Amelka? O co tu chodzi? Wyjasni mi kto?
Taki sam powod, dla ktorego Ty nienawidzisz. Nie pojde na wczesniejsza emeryture, bo zanim bede mial "swoje" lata, to 7 razy wszystko sie zmieni.
Poza tym nie o emerytury wcale mi chodzi.
Jakim prawem byla partia rzadzaca zabrala z mojego prywatnego konta moje oszczedzane pieniadze z II filaru i przerzucila do ZUS?
Gdzie sa moje pieniadze? Pieniadze, ktore mialy byc dziedziczone przez moich spadkobiercow?
Pytal kto moze mnie o zgode? Jest to latanie budzetowej dziury za pomoca prywatnych moich pieniedzy, ktore zniknely i nie ma. Odkladalem tam przez 25 lat i jest null! Nic nie zostalo, nic. Zostalem oszukany przez partie rzadzaca, ktora slusznie przegrala. Osobista mam z tego satysfakcje!
26 października 2015 22:41 / 3 osobom podoba się ten post
teresadd

Tez to zauważyłam:) Tu chylę czoła przed prezesem. To jest majstersztyk, że wmówił ludziom swoje przekonania i ze oni tak żarliwie w to wierzą. Na pewno nie wszyscy, ale przykład jeden tutaj mamy, a ja mam 2 w rodzinie. 
26 października 2015 22:41
teresadd

Sprawdz lepiej kogo cytujesz Ty.
26 października 2015 22:45 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Tez to zauważyłam:) Tu chylę czoła przed prezesem. To jest majstersztyk, że wmówił ludziom swoje przekonania i ze oni tak żarliwie w to wierzą. Na pewno nie wszyscy, ale przykład jeden tutaj mamy, a ja mam 2 w rodzinie. 

Już był w historii taki jeden ,co też ludziom wmówił,i porwał za sobą miliony.Adolf miał na imię.Boję się chyba?!!
26 października 2015 22:46
ryba

to chyba troche pomyliłeś partie:), ta akurat zieje nienawiścią do wszystkich, którzy są odrobine "inni:)

Zieje nienawiscia, podoba Ci sie widze uzyty moj zwrot.
26 października 2015 22:46
teresadd

Już był w historii taki jeden ,co też ludziom wmówił,i porwał za sobą miliony.Adolf miał na imię.Boję się chyba?!!

Nie no. Az tak daleko w obawie nie idę:)
26 października 2015 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

A co ma do tego moja Rodzina tutaj? Co wy z jakas Amelka? O co tu chodzi? Wyjasni mi kto?
Taki sam powod, dla ktorego Ty nienawidzisz. Nie pojde na wczesniejsza emeryture, bo zanim bede mial "swoje" lata, to 7 razy wszystko sie zmieni.
Poza tym nie o emerytury wcale mi chodzi.
Jakim prawem byla partia rzadzaca zabrala z mojego prywatnego konta moje oszczedzane pieniadze z II filaru i przerzucila do ZUS?
Gdzie sa moje pieniadze? Pieniadze, ktore mialy byc dziedziczone przez moich spadkobiercow?
Pytal kto moze mnie o zgode? Jest to latanie budzetowej dziury za pomoca prywatnych moich pieniedzy, ktore zniknely i nie ma. Odkladalem tam przez 25 lat i jest null! Nic nie zostalo, nic. Zostalem oszukany przez partie rzadzaca, ktora slusznie przegrala. Osobista mam z tego satysfakcje!

Tak, w tym przypadku przyznaje Ci racje. Ale..., czy PIS jest lepszy?, sorry, ja ich sie jeszcze bardziej obawiam:(
26 października 2015 22:47
teresadd

Halo, kolezanko czy ty przypadkiem nie przeholowalas zbytnio aby?
Slusznie sie boisz. Na Twoim miejscu tez bym sie bal.