Na wyjeździe #29

26 października 2015 23:02 / 10 osobom podoba się ten post
Czuje się obrażona przez Knorra i oczekuje przeprosin . To , ze absolutnie nie jest mi po drodze z PiS i jego programem oznacza wg naszego kolegi , że nie jestem prawdziwą Polką . To dla mnie obelga . Jestem Polką , patriotką z dziada pradziada . Jestem tez myślącym człowiekiem wiec dlatego sympatyzuję komu innemu . Historii Polski i patriotyzmu uczyłam się nie w szkole ale od moich dziadków i rodziców . Rzetelna , dokładna była ta nauka . Dlatego jestem Polką . Bez dodatku : prawdziwa .
26 października 2015 23:03 / 6 osobom podoba się ten post
Knorr

Za pozno do tego wniosku doszlas. Adolf, oszolomy, okreslenia godne jego autora.
Sztuka jest bowiem prowadzic dyskusje nie obrazajac siebie nawzajem. Czy ja teresodd uzylem wobec Ciebie obrazliwych zwrotow, ze pojechalas z grubej rury po bandzie?
Za co? Ano za to tylko, ze ujawniam swoje prawicowe poglady?
Lepiej na przyszlosc przemysl 10 razy, zanim zdecydujesz sie wpisywac tutaj cokolwiek.

Ochloń trochę, bo chyba za bardzo się zacietrzewiłeś. Za bardzo personalnie tą wygraną bierzesz:)
26 października 2015 23:21
wichurra2

Ochloń trochę, bo chyba za bardzo się zacietrzewiłeś. Za bardzo personalnie tą wygraną bierzesz:)

Przecczytalas tekst teresydd?Do Adolfa i oszolomow jakos uwag nie masz? Czyzby powodem tego byla zgodnosc pogladow politycznych?
Wygralo PiS i jestem przeszczesliwy. Z wygranej kazdej innej partii, ktora pokonal by PO tez bylbym zadowolony. Tak samo cieszy mnie przegrana PO. Zasluzyla ta partia na to, zeby przegrac. Powtorzyc to jeszcze  z 5 razy?
To bylo moje marzenie. Przegrana PO. Przegrana Pana Komorowskiego. Marzenia sie spelniaja )))
26 października 2015 23:21 / 5 osobom podoba się ten post
Knorr

Halo, kolezanko czy ty przypadkiem nie przeholowalas zbytnio aby?
Slusznie sie boisz. Na Twoim miejscu tez bym sie bal.

Sorry, nie bardzo rozumiem, czego Teresa sie ma bac?,że głośno wypowiedziała swoje obawy( no, dobra może z lekka przesadzone, ale to są jej obawy, żyje w wolnym kraju, a może powinnam napisac,że żyła w wolnym..). To tak już teraz bedzie,gdy Twoja ukochana partia doszła do władzy,że głośno nie bedziemy mogli wypowiedziec swoich obaw, myśli? Wiesz, już to przerabiałam, byłam na początku lat 80 na Białorusi- tam zasłaniali okna, zamykali drzwi, najlepiej, gdy ktoś z domowników pilnował obejścia, gdy cokolwiek chcieli powiedziec o swoim życiu. Nie chce tego przerabiac w Polsce, po prostu nie. A Twoja ukochana partia bardzo chciałaby miec wgdląd we "wszystko".
26 października 2015 23:24 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Przecczytalas tekst teresydd?Do Adolfa i oszolomow jakos uwag nie masz? Czyzby powodem tego byla zgodnosc pogladow politycznych?
Wygralo PiS i jestem przeszczesliwy. Z wygranej kazdej innej partii, ktora pokonal by PO tez bylbym zadowolony. Tak samo cieszy mnie przegrana PO. Zasluzyla ta partia na to, zeby przegrac. Powtorzyc to jeszcze  z 5 razy?
To bylo moje marzenie. Przegrana PO. Przegrana Pana Komorowskiego. Marzenia sie spelniaja :-))))

Knorr, Ty sie dobrze czujesz?, czy po prostu robisz z nas kpiny? Słowa przeszczśliwy i temu podobne, sorry , mi zakrawają na jakieś niezdrowe emecje,.... fanatyzm?
26 października 2015 23:32
Aniak

Czuje się obrażona przez Knorra i oczekuje przeprosin . To , ze absolutnie nie jest mi po drodze z PiS i jego programem oznacza wg naszego kolegi , że nie jestem prawdziwą Polką . To dla mnie obelga . Jestem Polką , patriotką z dziada pradziada . Jestem tez myślącym człowiekiem wiec dlatego sympatyzuję komu innemu . Historii Polski i patriotyzmu uczyłam się nie w szkole ale od moich dziadków i rodziców . Rzetelna , dokładna była ta nauka . Dlatego jestem Polką . Bez dodatku : prawdziwa .

Jest mi po drodze z PiS i zawsze bylo. To jak interpretujesz i rozumujesz moj wpis to juz Twoja sprawa. Jest mi po drodze z PiS.
To Twoja bledna interpretacja mojego wpisu. Nigdzie nie napisalem, ze ktos kto ma inne poglady polityczne niz ja nie jest Polakiem. Dziwne tu towarzystwo za pulpitami siedzi. Tutaj nie mozna miec wlasnych pogladow, tylko trzeba do jednej traby dmuchac jak pozostali.
Otoz i nie. Ciesze sie z przegranej PO i tutaj swoja radosc wyrazam. Ciesze sie, ze PO przegralo. Partia, ktora okradla mnie z moich 25 letnich oszczednosci na moja przyszla emeryture. Tak uczciwy patriota nie postepuje. To zlodziejstwo w bialych rekawiczkach.
Nie oczekuj zadnych przeprosin, bo sie nie doczekasz. Nikomu nie ublizam i nie mam ochoty Ciebie przepraszac. Wyrazam swoje zadowolenie z przegranej w koncu partii rzadzacej nieudolnie i bez sukcesow. Partii bezprawnie siegajacej po prywatne pieniadze obywateli.
26 października 2015 23:34
ryba

Knorr, Ty sie dobrze czujesz?, czy po prostu robisz z nas kpiny? Słowa przeszczśliwy i temu podobne, sorry , mi zakrawają na jakieś niezdrowe emecje,.... fanatyzm?

Ukradl kto Twoje pieniadze, ktore mialy byc Twoja emerytura na stare lata? Jestem fanatykiem wlasnych pieniedzy. Grabiezcy mowie nie.
26 października 2015 23:36 / 5 osobom podoba się ten post
Knorr

A co ma do tego moja Rodzina tutaj? Co wy z jakas Amelka? O co tu chodzi? Wyjasni mi kto?
Taki sam powod, dla ktorego Ty nienawidzisz. Nie pojde na wczesniejsza emeryture, bo zanim bede mial "swoje" lata, to 7 razy wszystko sie zmieni.
Poza tym nie o emerytury wcale mi chodzi.
Jakim prawem byla partia rzadzaca zabrala z mojego prywatnego konta moje oszczedzane pieniadze z II filaru i przerzucila do ZUS?
Gdzie sa moje pieniadze? Pieniadze, ktore mialy byc dziedziczone przez moich spadkobiercow?
Pytal kto moze mnie o zgode? Jest to latanie budzetowej dziury za pomoca prywatnych moich pieniedzy, ktore zniknely i nie ma. Odkladalem tam przez 25 lat i jest null! Nic nie zostalo, nic. Zostalem oszukany przez partie rzadzaca, ktora slusznie przegrala. Osobista mam z tego satysfakcje!

Te pieniądze z II filaru to należało się określić i nie poszły do ZUs, dalej są dziedziczone i są.
Nie całe 25 lat temu II filary powstaly
26 października 2015 23:38
ryba

Sorry, nie bardzo rozumiem, czego Teresa sie ma bac?,że głośno wypowiedziała swoje obawy( no, dobra może z lekka przesadzone, ale to są jej obawy, żyje w wolnym kraju, a może powinnam napisac,że żyła w wolnym..). To tak już teraz bedzie,gdy Twoja ukochana partia doszła do władzy,że głośno nie bedziemy mogli wypowiedziec swoich obaw, myśli? Wiesz, już to przerabiałam, byłam na początku lat 80 na Białorusi- tam zasłaniali okna, zamykali drzwi, najlepiej, gdy ktoś z domowników pilnował obejścia, gdy cokolwiek chcieli powiedziec o swoim życiu. Nie chce tego przerabiac w Polsce, po prostu nie. A Twoja ukochana partia bardzo chciałaby miec wgdląd we "wszystko".

Nie. Powinna sie bac za to co napisala. Adolf wiadomo o kogo chodzi. To nieodpowiedzialne i swiadczy o braku jakiegokolwiek wyczucia. Co mozna napisac, a czego nie nalezy. Z reszta jak zwrocilem uwage ta Pani nie pierwszy raz popelnia tego typu teksty. No ale to swiadczy o piszacym tresci.
26 października 2015 23:40 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Te pieniądze z II filaru to należało się określić i nie poszły do ZUs, dalej są dziedziczone i są.

cytuję siebie i poprawiam natychmiast niecałe 16 lat
26 października 2015 23:42 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

To bylo moje marzenie. Przegrana PO. Przegrana Pana Komorowskiego. Marzenia sie spelniaja :-))))

Przeczytałam i się też ustosunkowałam. Różnica jest taka, że Teresa pisze swoje spokojnie, nawet jak ma za daleko (moim zdaniem) idące obawy. A Ty napastliwy wobec niej byłeś i odczułam to tak, jakbyś ją czymś straszył za jej słowa. 
26 października 2015 23:42
Gosiap

Nie. Nie pozostaly w calosci w II Filarze. Lwia czesc poplynela do ZUS. Niestety.Niewazne ile lat temu powstaly. Wazne jest, ze ogromne kwoty przelano do ZUS dla zalatania dziury budzetowej. Jakim prawem?
Czy to jest rajonalne gospodarowanie? Najlatwiej okradac licznych maluczkich. Trudniej zas siegnac do kieszeni bogatych.
26 października 2015 23:42 / 2 osobom podoba się ten post
Jakim cudem Knorr oszczędzał 25 lat w II filarze, niepojęte dla mnie
26 października 2015 23:43 / 4 osobom podoba się ten post
Knorr

Powoli zaczynam myśleć, że jesteś szalony. To po przeczytaniu drugiej części wypowiedzi taki wniosek mi się nasuwa. 
26 października 2015 23:44
Knorr

Nie. Nie pozostaly w calosci w II Filarze. Lwia czesc poplynela do ZUS. Niestety.Niewazne ile lat temu powstaly. Wazne jest, ze ogromne kwoty przelano do ZUS dla zalatania dziury budzetowej. Jakim prawem?
Czy to jest rajonalne gospodarowanie? Najlatwiej okradac licznych maluczkich. Trudniej zas siegnac do kieszeni bogatych.

określiłeś się????????????