Na wyjeździe #30

22 listopada 2015 10:21
Zazdrościłam Michasi widoku za oknem , no to mam pierwsze płatki śniegu i do nas doleciały. Dzieci spiewające słyszę za oknem. Cieszą się
22 listopada 2015 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
Kup sobie o razu ładowarkę USB, kabel masz podłączany. W tych wcześniejszych Nokiach z Windowsem ładowarki robili tak, że kabel był nieodłączany- ten usb trzeba było samemu zakupić.Tyle, że telefony z tym systemem są  dobre.
22 listopada 2015 10:24
moze masz w lapku blut albo mozesz robic zdjecia i zapisywac je na karcie pamieci.Wtedy wyciagasz karte z telefonu i wkladasz do lapka.I masz wszystko co chcesz przeniesc do komputera przed oczami
22 listopada 2015 10:28
wichurra2

To się nie postarano z tym oprogramowaniem w telefonach:)

To chyba nie wina telefonu. U mnie na netbooku z win 7 z Noki 630 z win phone, jak i 830 , też z win phone , sterowniki zainstalowały się automatycznie.
22 listopada 2015 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

To się nie postarano z tym oprogramowaniem w telefonach:)

dlatego napisalem : zdjecia zapisywac na karcie pamieci w telefonie i przelozyc karte do laptopa.Bedzie wtedy prosto i matwo bo laptop odczyta karte jak zwykly dysk zewnetrzny
22 listopada 2015 10:37
ORIM

dlatego napisalem : zdjecia zapisywac na karcie pamieci w telefonie i przelozyc karte do laptopa.Bedzie wtedy prosto i matwo bo laptop odczyta karte jak zwykly dysk zewnetrzny

No wtedy tak :) Gorzej, jak tej karty pamięci ni ma :) Nie dają jej w komplecie do telefonu, kupić se trza :)
22 listopada 2015 10:37 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

No wtedy tak :) Gorzej, jak tej karty pamięci ni ma :) Nie dają jej w komplecie do telefonu, kupić se trza :)

na biednego nie trafilo 
22 listopada 2015 10:40 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

na biednego nie trafilo :-)

Ale kabel USB chyba tanszy, i gniazdo na wierzchu, slotu szukać nie trzeba :)
22 listopada 2015 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
Oczywiscie, Andrea ma Nokie ! Przeciez od marki telefonu szukanie zaczelam. Dostala ten telefon bez kabla i bez sluchawek no i nie ma teraz karty pamieci. Sama uzywam telefonow Nokia, tylko moje ciut starsze i akurat mam karty pamieci, i dziala podlaczenie bezposrednie karty do laptopa, to jasne. Mialam telefon z Androidem i tez nie narzekalam, teraz moja Mlodsza go uzywa. Z kolei na Linuksie bylo troche problemow z podlaczeniem telefonu, ale tez poradzilam sobie (tych z Windows Phone).
22 listopada 2015 10:45 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

To chyba nie wina telefonu. U mnie na netbooku z win 7 z Noki 630 z win phone, jak i 830 , też z win phone , sterowniki zainstalowały się automatycznie.

Prawdopodobnie trzeba by bylo system uaktualnic, moze wtedy, ale najwazniejsze, ze dziala.
22 listopada 2015 10:46 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ale kabel USB chyba tanszy, i gniazdo na wierzchu, slotu szukać nie trzeba :)

i programy instalowac, i konfigurowac itd itp
22 listopada 2015 10:56 / 2 osobom podoba się ten post
emilia

Prawdopodobnie trzeba by bylo system uaktualnic, moze wtedy, ale najwazniejsze, ze dziala.

I jeszcze będzie zadowolona z tego telefonu :)
22 listopada 2015 12:00
wichurra2

No to weź podpowiedz, co jeszcze można tutaj ciekawego zobaczyć. 
Dlatego też między innymi wybrałam tą ofertę, bo miasto historycznie bardzo ważne i na pewno ciekawe. 
No i z powodu Weihnachtsmarktu, na który też się wybiorę, jak już się otworzy:)
Na pewno grzańca wypiję:)

No ja byłam na tym zamku, Kaiserburg, aczkolwiek nie chciałam wydawać na wstęp, więc szwendałam się po części bezpłatnej i ogólnodostępnej.
Do tego sam ratusz i ogólnie stare miasto bardzo mi się podobało + koniecznie 2 gotyckie kościoły, św. Sebalda i Frauenkirche.
Muzea to już Ty wiesz co warto, ja nic nie polecę, bo nie moje klimaty ;]
Oprócz tego byłam także na terenie tych ówczesnych zjazdów NSDAP, a dokładniej na Zeppelinfeld. Polecam! 
22 listopada 2015 13:28 / 3 osobom podoba się ten post
Doda ma abonament w Orange, nie w Plusie. 29,99 zł miesięcznie, w tym darmowe rozmowy do wszystkich sieci na terenie  Pl, oraz 400 minut w roamingu, czyli jak jestem w Niemczech, to mam 400 minut do wykorzystania w abonamencie na rozmowy przychodzące i wychodzące. Do tego transmisja danych ileś tam GB czy MB nie wiem bo sie nie znam i nie uzywam, bo mam stary telefon. Mam stary dlatego własnie, że obawiam się iż będę miała podobne problemy do Twoich Andrea, albowiem ja w branzy IT to jestem głąb kapuściany, a uczyć mi się nie chce tej nowoczesnosci.Jesli chodzi o Twój nowy nabytek, to dostałas niekompletny. Każdy telefon wyposazony jest w słuchawki, ładowarkę i nie każdy, ale większość w kabel USB.Popatrz w internecie na stronie Plusa, co powinno zawierać opakowanie dostarczone Ci wraz z umową i telefonem. Ja bym złozyła reklamację w każdym razie, gdyby okazało się ze powinno być, a nie ma. Przez okres obowiązywania nowej umowy, na ktorą nabyłaś nowy aparat telefoniczny, nie możesz przejść do innej sieci, ani wypowiedzieć umowy, bo będziesz musiała zapłacić karę umowną, a juz na pewno pełną cenę za telefon, który dostałaś w cenie propmocyjnej. Mozliwe jednak, że jest w Plusie mozliwość przejścia na abonament i wtedy może dostaniesz korzystniejszy pakiet mozliwosci.Czyli MOZLIWOSCI są mozliwe
22 listopada 2015 15:37
doda1961

Doda ma abonament w Orange, nie w Plusie. 29,99 zł miesięcznie, w tym darmowe rozmowy do wszystkich sieci na terenie  Pl, oraz 400 minut w roamingu, czyli jak jestem w Niemczech, to mam 400 minut do wykorzystania w abonamencie na rozmowy przychodzące i wychodzące. Do tego transmisja danych ileś tam GB czy MB nie wiem bo sie nie znam i nie uzywam, bo mam stary telefon. Mam stary dlatego własnie, że obawiam się iż będę miała podobne problemy do Twoich Andrea, albowiem ja w branzy IT to jestem głąb kapuściany, a uczyć mi się nie chce tej nowoczesnosci.Jesli chodzi o Twój nowy nabytek, to dostałas niekompletny. Każdy telefon wyposazony jest w słuchawki, ładowarkę i nie każdy, ale większość w kabel USB.Popatrz w internecie na stronie Plusa, co powinno zawierać opakowanie dostarczone Ci wraz z umową i telefonem. Ja bym złozyła reklamację w każdym razie, gdyby okazało się ze powinno być, a nie ma. Przez okres obowiązywania nowej umowy, na ktorą nabyłaś nowy aparat telefoniczny, nie możesz przejść do innej sieci, ani wypowiedzieć umowy, bo będziesz musiała zapłacić karę umowną, a juz na pewno pełną cenę za telefon, który dostałaś w cenie propmocyjnej. Mozliwe jednak, że jest w Plusie mozliwość przejścia na abonament i wtedy może dostaniesz korzystniejszy pakiet mozliwosci.Czyli MOZLIWOSCI są mozliwe :-):-):-)

Ile płacisz za to wszystko miesięcznie ?