Na wyjeździe #30

30 listopada 2015 15:09 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

A ja po kolacji siedzę o suchej buzi zawsze. Nawet wody nie pije :-( Łoj ciężko wieczorkami....jakby ciągle pod górke? :strzela z bicza:

Nie rób tego bo się odwodnisz
30 listopada 2015 16:00 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Za 15 lat to my chyba na:na wozku1: będziemy tam do nich jeździc do opieki. 

Czarnowidztwo uprawiasz moj ojciec ma 77 i lata jak szczala hahahah
30 listopada 2015 16:06
Michalinka

Nie rób tego :-) bo się odwodnisz :yo:

Nie chce ale  muszem. Bo ja musze hormon wieczorem brac a przedtem nie moge jesc i pic 
30 listopada 2015 16:12
Michalinka

:lol1: albo do nas ze wschodu opiekunki przyjadą. Jak mnie pdp za coś przepraszają to mówię, że nie ma sprawy, odbije sobie jak sama zatrudnię opiekunkę :lol2:

Zapożyczę sobie ten tekst. 
30 listopada 2015 16:19
MeryKy

Nie chce ale  muszem. Bo ja musze hormon wieczorem brac a przedtem nie moge jesc i pic :-)

MeryKy, przepraszam ale dlaczego wieczorem???
Ja też muszę ale rano na czczo jak tylko oko odemknę.....
30 listopada 2015 16:29 / 4 osobom podoba się ten post
margolcia

acha,akurat dasz rade po autostradzie 110 km/h na wozku mknac
30 listopada 2015 16:30 / 2 osobom podoba się ten post
Oj Andrejka, dojść do siebie nie mogę i zadyszkę z pośpiechu i ze strachu mam.
Zgłosiłam podopiecznemu, że po chlebek i mleko muszę jechać.....
I po moje fajki bo tam kupuję, w środę zawsze do Lidela jadę jak tutaj jest pani sprzątająca, Teresa kochana.
Tak mi ten Lidel w głowie świdrował, że nie wyrobiłam i poleciałam szybko autem.
Kupiłam i córce i sobie i wnuczce, zięciowi to powiem, że w D nie ma rozmiarów dla niego...
Ale chleb i mleko też kupiłam........
A gnałam na złamanie karku bo staram się PDP samego nie zostawiać.

30 listopada 2015 16:49 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

MeryKy, przepraszam ale dlaczego wieczorem???
Ja też muszę ale rano na czczo jak tylko oko odemknę.....

Tak mi lekarka zlecila  Tak tez mozna i dla mnie to lepiej bo jak okno na swiat otworze to moge pic kawe  
30 listopada 2015 17:00 / 2 osobom podoba się ten post
Ja też byłam dzisiaj w Lidlu z samego rańca.  Zostawiłam pdp i pojechałam. Chciałam kupić rękawiczki dla mojego dorosłego dzieciątka, bo on nie dba o swoje ręce. A dwa lata temu miałam problem z jego przemrożonymi rękami. Młody to wydaje mu się, że wszystko jest wieczne. Podleczona skóra też. Widziałam te ciuszki ale przeleciałam expresem, łapiąc rękawiczki. Nie chciałam żeby pdp z głodu się skręcał 
Dzisiaj pojechaliśmy do Kliniki Geriatrycznej na gimnastykę, pół godziny jazdy przez Hannover. Na miejscu pdp poszedł na sale gimnastyczną a ja w kiedynku pobliskiego DM. Świece antynikotynowe mi się skończyły  Dalej jestem jakaś śpiaca, to chyba jednak pogoda. 
Nie mam nic wesołego ani przerażajacego do opowiedzenia. Wszystko toczy sie powoli i spokojnie. Teraz pdp u siebie, ja zreszta też. I niech tak będzie 
30 listopada 2015 17:04 / 1 osobie podoba się ten post
Gocha1981

Jejciu, co ja czytam, matjasy czerwone, niedobrze ze mną :matrix:

Powinnaś się cieszyć, że nie czytasz "majtasy czerwone"   zawsze może byc gorzej. 
30 listopada 2015 17:08 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Margolcia nie strasz siebie i nas  przecież za 15 lat to Ty taaki majątek zbijesz na opiece, że będziesz brzuchem do góry leżała  
Jaki wózek ???  
30 listopada 2015 17:40 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Margolcia nie strasz siebie i nas :yo: przecież za 15 lat to Ty taaki majątek zbijesz na opiece, że będziesz brzuchem do góry leżała :lol2: 
Jaki wózek ???  :-)

Acha, majątku to ja się z tej pracy nie dorobie, za to już mam szympansie łapska takie do pól dolnej łydki, bole w kręgosłupie i w kolanach mi strzela.

Orim a będziesz miał wyjscie? Jak nam przyjdzie do 67 lat pracować to busy z przyczepkami na wózki inwalidzkie zaczną kursować

Mery, moja mama 74 i też szczała, ale to insza generacja, ta wojenna, silniejsza, my w ich wieku będziemy szczać i trawy się trzymać(jak dożyjemy)..
30 listopada 2015 18:21 / 3 osobom podoba się ten post
moncherie

Ty to pesymistka jestes. Kiedys, dawno, dawno temu, na poczatku mojej kariery w opiece  marzylo mi sie, zeby w PL bylo tak jak w DE. Tej normalnosci mi sie chcialo. Ze np.jak czlowiek pracuje to pieniadze za to dostaje i zyje na odpowiednim poziomie... Pozniej zauwazylam zmiany. Zblizylismy sie do DE:-)Ale nie dlatego, ze u nas tak sie polepszylo. Nie, dlatego, ze DE na kondycji podupadaja... Moze wiec za 15 lat to oni do nas beda jezdzic:-)

Moncherie! U nas też się zmienia tylko, że bardzo ale to bardzo powoli. Poza tym nie zachłystujemy się już tak wszystykim  bezkrytycznie. Zauważamy również cienie co nie zmienia faktu, że w de mają jednak ludzie większy spokój finansowy. Jestem ciekawa czy my kiedykolwiek taki osiągniemy. Ja chyba tego nie dożyję. U nas ciągle jakieś rewolucje. Co rząd to nowe wspaniałe pomysły. Znów zaczynają grzebać przy naszych emeryturach. Już się boję co znów wymyślą.
30 listopada 2015 19:45 / 5 osobom podoba się ten post
Zobaczcie, jaki ładny filmik z rekordu Polski w skokach spadochronowych (formacja 100 osób) :)

https://vimeo.com/147083668
30 listopada 2015 19:51
giunta

Zobaczcie, jaki ładny filmik z rekordu Polski w skokach spadochronowych (formacja 100 osób) :)

https://vimeo.com/147083668

Pomaluj kochana na zielono, to zobaczymy