Na wyjeździe #30

03 grudnia 2015 14:16 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

Nie wiem dlaczego ale odrazu do twojej wypowiedzi -pierwsze moje skojarzenie to film ,,Seksmisja,,cyt,,Albert: No choćby Kopernik!Kobieta 1: To kłamstwo! Kopernik była kobietą!Albert: Einstein?Kobieta 2: Też była kobietą!Maks: A może Curie-Skłodowska też?!Albert: To akurat nie najlepszy przykład…Maks: A bo mnie zmyliły!

A Pietia Goras to jakiej narodowaości był ?  Renatko?
03 grudnia 2015 15:01 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

A Pietia Goras to jakiej narodowaości był ?  Renatko?

,, W odróżnieniu np. od sowieckiej megalomanii, która zaowocowała powstaniem dowcipów o tzw. starożytnych uczonych radzieckich, takich jak Pantarejew czy Pietia Goras,ja mam na twoje pytanie odpowiedz ha,ha,,,
03 grudnia 2015 20:34 / 4 osobom podoba się ten post
No, no , no ! od stycznia do marca ciągłaś ? musi mocno zamrożone było .......tamtej zimy oczywiście
03 grudnia 2015 20:37 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No, no , no ! od stycznia do marca ciągłaś ? musi mocno zamrożone było .......tamtej zimy oczywiście :-):-):-)

Basiu jestes niesamowita kocham cie za to wirtualnie zeby nik mi nie zarzucił worka na głowe
03 grudnia 2015 20:38 / 6 osobom podoba się ten post
Ja pamietam jak w zeszylym roku w grudniu wyjechalam do DE, na same swietai powiedzialamnigdy wiecej, a teraz wpadlam na zlecenie bo krotkie na 3 tyg mi zaproponowali to mowie, a co tam troche sie dorobi. I wracam 22 grudnia do domu. Nigdy wiecej swiat w Niemczech nie ma opcji.
04 grudnia 2015 09:07 / 4 osobom podoba się ten post
Zrobiłam porządek :)
Wczoraj była czwarta noc której nie przespałam.Najpierw był kot,później nie mam pojęcia co,nastepna to ekscytacja aparaturą do zjeżdzania po schodach a ostatnia to takie ''widzi mi się''-poproszę o śniadanie o 4-tej rano!!!
Najpierw oberwało się Pdp która została w ekspresowym tempie poinformowana co mam napisane w umowie-m.in że ma potrzeby wstawania w nocy.Później pojechałam po pannie którą zastępuję,nastepnie firma a na koniec pani Bułgarka.Wreszcie ona zadysponowała kropelki na noc bo powiedziałam że jak tej nocy też nie prześpię to zamawiam bilet i tyle mnie będą widzieć.
Skutek-spałyśmy dzisiaj obie smacznie do 8.15
04 grudnia 2015 10:16 / 5 osobom podoba się ten post
Melduję się już na posterunku.
Podróż szybka.
Kontrola na granicy byla-polizei tylko dokumenty sprawdzala.

Niewyspana jestem,bo bylam na miejscu o 2.30,a zmienniczka jechala po 6-tej i mnie "molestowała" gadaniem.
04 grudnia 2015 10:52
Dziewczynki i chłopcy!
Kto jest chetny żeby przeczytać i przetłumaczyć list który dostałam z niemieckiej poczty.Dotyczy przesyłki której nie otrzymałam.Pokazywałam to pismo-mój osobisty zrobił skan i wysłał mi na adres meilowy-Pdp,jej niemieckiej przyjaciółce,przyjaciółce bułgarskiej narodowości i ciemna masa.Może Któreś z Was bedzie wiedziało co powinnam zrobić?
04 grudnia 2015 11:04 / 4 osobom podoba się ten post
Jolek

Ja pamietam jak w zeszylym roku w grudniu wyjechalam do DE, na same swietai powiedzialamnigdy wiecej, a teraz wpadlam na zlecenie bo krotkie na 3 tyg mi zaproponowali to mowie, a co tam troche sie dorobi. I wracam 22 grudnia do domu. Nigdy wiecej swiat w Niemczech nie ma opcji.

,,Nigdy nie mów -Nigdy''
W życiu tak różnie się układa ,że nic nie możemy przewidzieć.
04 grudnia 2015 11:32
Ja dzisiaj nie śpię od 3.00. Usłyszałam, że PDP klamoci się, więc zeszłam na dół a PDP już siedział na łóżku i mówi, że do Klo musi.
Posiedział tam chwilę a potem jak mu pomagałam na wózek się przesiąść to takich konwulsji dostał, tak nim rzucało, byłam pewna, że mi umrze na tym Klo. Złapałam za telefon i zadzwoniłam do pflege paliativ, która tu koło nas mieszka. Przyleciała za 10 min, chwilę poczekałyśmy, rzucanie się uspokoiło więc zapakowałyśmy PDP do łóżka. Rano PDP przyjął tabletki i zjadł owsiankę, karmiłam go w łóżku. Czekam na pflege paliativ
04 grudnia 2015 12:07 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Ja dzisiaj nie śpię od 3.00. Usłyszałam, że PDP klamoci się, więc zeszłam na dół a PDP już siedział na łóżku i mówi, że do Klo musi.
Posiedział tam chwilę a potem jak mu pomagałam na wózek się przesiąść to takich konwulsji dostał, tak nim rzucało, byłam pewna, że mi umrze na tym Klo. Złapałam za telefon i zadzwoniłam do pflege paliativ, która tu koło nas mieszka. Przyleciała za 10 min, chwilę poczekałyśmy, rzucanie się uspokoiło więc zapakowałyśmy PDP do łóżka. Rano PDP przyjął tabletki i zjadł owsiankę, karmiłam go w łóżku. Czekam na pflege paliativ

Gosia mialam taki przypadek z pdp parkinson + alzheimer. Siedziała na wózku nie mogłysmy jej utrzymać z córka była nienaturalnie wykręcona, sztywna, cięzko było cos zrobić. Przyjechał lekarz zaaplikował cos na uspokojenie i przeszło było to tylko raz, ale strachu sie najadłam
04 grudnia 2015 12:39 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Gosia mialam taki przypadek z pdp parkinson + alzheimer. Siedziała na wózku nie mogłysmy jej utrzymać z córka była nienaturalnie wykręcona, sztywna, cięzko było cos zrobić. Przyjechał lekarz zaaplikował cos na uspokojenie i przeszło było to tylko raz, ale strachu sie najadłam

Mój PDP pamiętał i sam mówił teraz do Plege co się wydarzyło i że go utrzymać nie mogłam.
Ja dopowiedziałam tylko szczegóły.
Na razie koniec z lataniem do Klo, jest specjalne krzesło.
Przy Pflege PDP usiadł na tym krześle a już droga powrotna do łóżka była z konwulsjami.
Straszne to, muszę o tym poczytać bo na razie to się tylko boję...
04 grudnia 2015 12:43 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Dziewczynki i chłopcy!
Kto jest chetny żeby przeczytać i przetłumaczyć list który dostałam z niemieckiej poczty.Dotyczy przesyłki której nie otrzymałam.Pokazywałam to pismo-mój osobisty zrobił skan i wysłał mi na adres meilowy-Pdp,jej niemieckiej przyjaciółce,przyjaciółce bułgarskiej narodowości i ciemna masa.Może Któreś z Was bedzie wiedziało co powinnam zrobić?

Na pewno jakas zakazana przesylka. Dlatego rozeslal innym zeby podobnie nie postepowali. Tak wywnioskowalam?
04 grudnia 2015 12:57 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Dziewczynki i chłopcy!

Mozesz mi wyslac? Albo na forum wrzucic? Moze ktos Ci wyslal paczke z czyms zakazanym?
04 grudnia 2015 14:06 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Dziewczynki i chłopcy!

Agama, dawaj na forum. Taka informacja przyda sie  nam wszystkim.