Na wyjeździe #30

04 grudnia 2015 14:21
MeryKy

Na pewno jakas zakazana przesylka. Dlatego rozeslal innym zeby podobnie nie postepowali. Tak wywnioskowalam?

Ja tego na oczy nie widziałam-tylko skan.Oryginał wysłała mi córka poprzednich Pdp.do Polski.
Tak nie bardzo umiem to wstawić ale postaram się
04 grudnia 2015 14:30 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Ja tego na oczy nie widziałam-tylko skan.Oryginał wysłała mi córka poprzednich Pdp.do Polski.
Tak nie bardzo umiem to wstawić ale postaram się :-)

Postaraj się skopij i wklej a jak nie potrafisz to wyślij do Emilii i ona wstawi. Dobrze wiedzieć na przyszłość o co chodzi.? Czego nie można przesyłać pocztą?
04 grudnia 2015 14:34
Na pewno nie powinno się wysyłać papierosów
Ale bizuterii też nie?Również nie dotarła.
I pytanie czy coś mam napisać czy nic nie robić.Wysłałam do Emilii wiadomość-tak jak umiałam.
Jak dostanę odp to poproszę żeby nam wszystkim pokazała i wyjaśniła:)
04 grudnia 2015 15:06 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Dziewczynki i chłopcy!
Kto jest chetny żeby przeczytać i przetłumaczyć list który dostałam z niemieckiej poczty.Dotyczy przesyłki której nie otrzymałam.Pokazywałam to pismo-mój osobisty zrobił skan i wysłał mi na adres meilowy-Pdp,jej niemieckiej przyjaciółce,przyjaciółce bułgarskiej narodowości i ciemna masa.Może Któreś z Was bedzie wiedziało co powinnam zrobić?

Przetłumaczyć z niemieckiego na nasze mogę,tu czuję się kompetentna.Natomiast rad co dalej  z tym robić,udzielać nie będę,bo tu nie czuję się kompetentna:)
04 grudnia 2015 15:20 / 1 osobie podoba się ten post
Proszę o rady."/>
Przed chwilą się dowiedziałam,że w poniedziałek nawiedzi nas pracownik z MDK w celu przeprowadzenia wywiadu i wydania decyzji dotycz. Plegestufe. Dzieci zadzwoniły z info iż nie są w stanie przyjechać.
Jak mam się przygotować, jakie pytania są w pakiecie, w jaki sposób pomogę pdp, fachowe słownictwo także mile widziane. Z góry dziękuję za wszystkie odp.
04 grudnia 2015 15:30 / 1 osobie podoba się ten post
Michalinka

Proszę o rady.:laska2:
Przed chwilą się dowiedziałam,że w poniedziałek nawiedzi nas pracownik z MDK w celu przeprowadzenia wywiadu i wydania decyzji dotycz. Plegestufe. Dzieci zadzwoniły z info iż nie są w stanie przyjechać.
Jak mam się przygotować, jakie pytania są w pakiecie, w jaki sposób pomogę pdp, fachowe słownictwo także mile widziane. Z góry dziękuję za wszystkie odp.

Trudno Ci konkretnie doradzić...miałam 3 razy....raz była córka i 2 razy nikogo tylko ja.........jeden z pacjentów który słabo rozmawiał , więc to ja odpowiadałam na pytania....... proste były......3 m-ce temy rozmawiano tylko z pacjentem....mnie o nic nie pytano....ale 2 nie dostał........
04 grudnia 2015 15:42
anerik

Trudno Ci konkretnie doradzić...miałam 3 razy....raz była córka i 2 razy nikogo tylko ja.........jeden z pacjentów który słabo rozmawiał , więc to ja odpowiadałam na pytania....... proste były......3 m-ce temy rozmawiano tylko z pacjentem....mnie o nic nie pytano....ale 2 nie dostał........

Tu nie ma nawet 1 a pacjent niestety do rozmowy się nie nadaje.
04 grudnia 2015 15:57
Szkoda,że temat rozsypany, bo chodzi mi o to żeby pomóc pdp . Pdp nie da się przygotować do wizyty bo za 10 minut nie będzię pamiętać.
04 grudnia 2015 16:03 / 3 osobom podoba się ten post
Trzeba tylko i wyłącznie narzekać Nie daj wszyscy swięci żeby okazało się że Pdp potrafi podnieść ''przypadkowo'' upuszczony długopis na podłogę albo wyjmie torebkę z dokumentami z szafy:)A jak potrafi sam wstać to pasami przypiąć:)
Byłam na kilku takich wizytach i zawsze Pdp dostawali wyzszą ''stufe''
04 grudnia 2015 16:09 / 2 osobom podoba się ten post
Kochani, choć pracuję już kilka dobrych lat i jest 16 miejsce pracy po raz pierwszy jeżdzę z pacjentem do przychodni...
Rodzinna lekarz wychodzi do pacjentów i każdego zaprasza osobiście.......w tejze przychodni pielęgniarka pobiera krew, doktór robi EKG niestety z EKG coś nie gra pacjent ma dodatkowe skórcze.......pani doktor dzwoni do kardioliga i prosi o konsultację...każe jechac do domu i czekać na telefon.......
Nastepniego dnia jest telefon że mamy za 3 dni wizytę godz 12..........byliśmy o wyznaczonej porze lekarz tez wychodzi osobiście i zaprasza do gabinetu......tu patrzy na dokumety przysłane , zadaje kilka pytań potem robi echo serca............następnie próba wysiłkowa na rowerze w pozycji pół lezącej......a nastepnie zakładają Holtera i do domu...następnego dnia jedziemy zdjąć Holtera i do domu. ..............Wszysko będzie omówione i przekazane dr, rodzinnej
Wszystko przebiega sprawnie  i w miłej atmosferze, wszystkie badania na ubezpieczenie..........
Przychodnia rodzinna jest prywatna, ponieważ jak doktór jest na urlopie to jest zamknięta...pracyje tam jeszcze 2 osoby...też mają urlop, a pacjencji są kierowani do innych przechodni.
Kiedy  my sie doczekamy coś podobnego.....przeszłam zapalenie mięśnia sercowego..od rodzinnego nic.......prywatnie Echo serca robiłam......

Dziś pojechałam znowy sama samochodem do ALDI a potem kółko po mieście...hurra idzie coraz lepiej.....
04 grudnia 2015 16:27 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Na pewno nie powinno się wysyłać papierosów:-)
Ale bizuterii też nie?Również nie dotarła.
I pytanie czy coś mam napisać czy nic nie robić.Wysłałam do Emilii wiadomość-tak jak umiałam.
Jak dostanę odp to poproszę żeby nam wszystkim pokazała i wyjaśniła:)

O bizuterii tam nic nie ma, ale nie pisalas, czy ta paczka dotarla? Czy to byly inne przesylki? Odpisalam Ci na maila - nic sie nie stanie, jak napisze, ze po prostu poczta zawiadamia, ze na podstawie protokolu Zoll zostalo skonfiskowane 200 szt. papierosow z polska akcyza. Nic nie pisz, to jest tylko zawiadomienie, odpowiedzialnosci nie masz zadnej. Chyba, ze chcesz zaplacic clo i odzyskac papierosy, ale to sie raczej nie oplaci.
04 grudnia 2015 16:38 / 1 osobie podoba się ten post
Dziękuję. Ani jedna ani druga nie dotarła.Te fajeczki to miałam wypalić 2 m-ce temu.Ale bransoletki to mi szkoda:(
Może jeszcze cos przyślą? To były dwie rózne przesyłki.
04 grudnia 2015 16:41 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Dziękuję. Ani jedna ani druga nie dotarła.Te fajeczki to miałam wypalić 2 m-ce temu.Ale bransoletki to mi szkoda:(
Może jeszcze cos przyślą? To były dwie rózne przesyłki.

Moze znowu cos w tej drugiej przesylce bylo? Widac teraz od razu cala paczka idzie "na przemial". 
04 grudnia 2015 16:57
Tak jak napisałam-to były dwie rózne przesyłki,od dwóch innych osób i z innych miejscowości ale na ten sam niemiecki adres.Trudno.Zamówię drugą bransoletkę:(
04 grudnia 2015 18:04
emilia

O bizuterii tam nic nie ma, ale nie pisalas, czy ta paczka dotarla? Czy to byly inne przesylki? Odpisalam Ci na maila - nic sie nie stanie, jak napisze, ze po prostu poczta zawiadamia, ze na podstawie protokolu Zoll zostalo skonfiskowane 200 szt. papierosow z polska akcyza. Nic nie pisz, to jest tylko zawiadomienie, odpowiedzialnosci nie masz zadnej. Chyba, ze chcesz zaplacic clo i odzyskac papierosy, ale to sie raczej nie oplaci.

Emilio, to i tak się łaskawie Zoll obszedł z "winowajcą" ;). Parę lat temu za fajki w przesyłce (na adres mojej pdp) zagrożono jej wysoką karą finansową i odpuszczono tylko z powodu zaawansowanego wieku i tego, że przewinienie popełniła po raz pierwszy ;).