Na pewno jakas zakazana przesylka. Dlatego rozeslal innym zeby podobnie nie postepowali. Tak wywnioskowalam?
Tak nie bardzo umiem to wstawić ale postaram się

Na pewno jakas zakazana przesylka. Dlatego rozeslal innym zeby podobnie nie postepowali. Tak wywnioskowalam?
Ja tego na oczy nie widziałam-tylko skan.Oryginał wysłała mi córka poprzednich Pdp.do Polski.
Tak nie bardzo umiem to wstawić ale postaram się :-)
Dziewczynki i chłopcy!
Kto jest chetny żeby przeczytać i przetłumaczyć list który dostałam z niemieckiej poczty.Dotyczy przesyłki której nie otrzymałam.Pokazywałam to pismo-mój osobisty zrobił skan i wysłał mi na adres meilowy-Pdp,jej niemieckiej przyjaciółce,przyjaciółce bułgarskiej narodowości i ciemna masa.Może Któreś z Was bedzie wiedziało co powinnam zrobić?
Proszę o rady.:laska2:
Przed chwilą się dowiedziałam,że w poniedziałek nawiedzi nas pracownik z MDK w celu przeprowadzenia wywiadu i wydania decyzji dotycz. Plegestufe. Dzieci zadzwoniły z info iż nie są w stanie przyjechać.
Jak mam się przygotować, jakie pytania są w pakiecie, w jaki sposób pomogę pdp, fachowe słownictwo także mile widziane. Z góry dziękuję za wszystkie odp.
Trudno Ci konkretnie doradzić...miałam 3 razy....raz była córka i 2 razy nikogo tylko ja.........jeden z pacjentów który słabo rozmawiał , więc to ja odpowiadałam na pytania....... proste były......3 m-ce temy rozmawiano tylko z pacjentem....mnie o nic nie pytano....ale 2 nie dostał........
Na pewno nie powinno się wysyłać papierosów:-)
Ale bizuterii też nie?Również nie dotarła.
I pytanie czy coś mam napisać czy nic nie robić.Wysłałam do Emilii wiadomość-tak jak umiałam.
Jak dostanę odp to poproszę żeby nam wszystkim pokazała i wyjaśniła:)
Dziękuję. Ani jedna ani druga nie dotarła.Te fajeczki to miałam wypalić 2 m-ce temu.Ale bransoletki to mi szkoda:(
Może jeszcze cos przyślą? To były dwie rózne przesyłki.
O bizuterii tam nic nie ma, ale nie pisalas, czy ta paczka dotarla? Czy to byly inne przesylki? Odpisalam Ci na maila - nic sie nie stanie, jak napisze, ze po prostu poczta zawiadamia, ze na podstawie protokolu Zoll zostalo skonfiskowane 200 szt. papierosow z polska akcyza. Nic nie pisz, to jest tylko zawiadomienie, odpowiedzialnosci nie masz zadnej. Chyba, ze chcesz zaplacic clo i odzyskac papierosy, ale to sie raczej nie oplaci.