Na wyjeździe #30

05 grudnia 2015 10:42 / 1 osobie podoba się ten post
Mam pytanie czy jezeli wasz pdp trafil do szpitala na dluzszy czas to co wtedy z opiekunka.moja trafila dzisiaj w nocy i dlatego pytam.
05 grudnia 2015 10:43 / 3 osobom podoba się ten post
malgonia

Mam pytanie czy jezeli wasz pdp trafil do szpitala na dluzszy czas to co wtedy z opiekunka.moja trafila dzisiaj w nocy i dlatego pytam.

poinformuj agencję i ciesz się błogim spokojem/lenistwem :)
05 grudnia 2015 10:48 / 3 osobom podoba się ten post
malgonia

Kiedys bylam 4 tygodnie bez pdp. Doslowne wczasy, a do tego super platne. Rodzina nie chciala, zebym zjezdzala gdzie indziej, bo stwierdzili, ze oni za ten moj czas zaplacili I moge z nim zrobic co chce. A jak pojade gdzie indziej, to druga rodzina tez bedzie musiala za ten sam czas zaplacic, a ja wiekszej stawki I tak nie dostane.
05 grudnia 2015 10:54 / 2 osobom podoba się ten post
malgonia

Na początek przeczytaj umowę, widziałam w 2 agencjach wpisy , że jesli pdp trafia do szpitala to jest mniej płatne. Później rozmowa z rodziną , jak to widzą, nastepnie agencja.
05 grudnia 2015 12:29 / 2 osobom podoba się ten post
Grudzień ,a tu jeszcze jakieś krzaczki na różowo kwitną :)
05 grudnia 2015 12:44 / 7 osobom podoba się ten post
chce powiedziec, ze powiedziec to, co sie mysli , to jest super uczucie. Wczoraj byla zakrecona corka babci cale 30 minut i w miedzy czasie powiedzialam jej , ze potrzebuje kase na jedzenie. Szybko odpowiedziala, ze da , zagladnela do portfela i mowi , ze ma tylko 20 eu. Powiedzialam, ze potrzebuje na poniedzialek a ona - ale Achim przyniosli ci przed dwoma tygodniami 75 eu. Tak , odpowiedzialam , to byla kasa za moj tutaj spedzony weekend no i do tego wisisz mi 5 eu bo umawialysmy sie za kazdy przepracowany weekend dasz mi 80 eu a wiec ???? Aha , tak powiedziala, tak jutro ci przyniose. Jeszcze jedna rzecz, ktora mnie powalila na kolana ze smiechu. Jak wiecie przed naszym sporem co wtorek Achim przychodzil z waga i odwazal placki ziemniaczane ile zjada hahahha od momentu sporu, nie gotuje juz nikomu oprocz babci. Corka wczoraj mowi- a Achim ma swiateczne zyczenie???? co wtorek placki. hahah mowie jej szybko, ze to zyczenie juz w tamtym roku zrealizowalam i nie przyjmuje zadnych zyczen od nikogo i nie zycze nikomu hahaha ona nie wiedziala co ma powiedziec.  To byla super sprawa, miec odwage powiedziec co sie mysli bez wzgledu na reakcje przeciwnika,)
05 grudnia 2015 12:58 / 3 osobom podoba się ten post
leni

chce powiedziec, ze powiedziec to, co sie mysli , to jest super uczucie. Wczoraj byla zakrecona corka babci cale 30 minut i w miedzy czasie powiedzialam jej , ze potrzebuje kase na jedzenie. Szybko odpowiedziala, ze da , zagladnela do portfela i mowi , ze ma tylko 20 eu. Powiedzialam, ze potrzebuje na poniedzialek a ona - ale Achim przyniosli ci przed dwoma tygodniami 75 eu. Tak , odpowiedzialam , to byla kasa za moj tutaj spedzony weekend no i do tego wisisz mi 5 eu bo umawialysmy sie za kazdy przepracowany weekend dasz mi 80 eu a wiec ???? Aha , tak powiedziala, tak jutro ci przyniose. Jeszcze jedna rzecz, ktora mnie powalila na kolana ze smiechu. Jak wiecie przed naszym sporem co wtorek Achim przychodzil z waga i odwazal placki ziemniaczane ile zjada hahahha od momentu sporu, nie gotuje juz nikomu oprocz babci. Corka wczoraj mowi- a Achim ma swiateczne zyczenie???? co wtorek placki. hahah mowie jej szybko, ze to zyczenie juz w tamtym roku zrealizowalam i nie przyjmuje zadnych zyczen od nikogo i nie zycze nikomu hahaha ona nie wiedziala co ma powiedziec.  To byla super sprawa, miec odwage powiedziec co sie mysli bez wzgledu na reakcje przeciwnika,)

No,Lenoczka-jeszcze będa z Ciebie ludzie:):):):)I nie bolało,prawda?:)A jaka satysfakcja:):)Placki odważać....no ,oni to naprawdę pop.......i są.
05 grudnia 2015 13:02 / 7 osobom podoba się ten post
kasia63

No,Lenoczka-jeszcze będa z Ciebie ludzie:):):):)I nie bolało,prawda?:)A jaka satysfakcja:):)Placki odważać....no ,oni to naprawdę pop.......i są.

Kasiu, ale to tylko DZIEKI WAM z potulnego kotka rodzi sie lew ;)))))
Pisalam juz kiedys , ze corka babci kiedys podgrzala ciasto na placki i je zjadla myslac, ze to kapusniak hahahah to byla reszta ciasta, ktora dalam achimowi, zeby sam w domu usmazyl. Corka pozniej mi mowila , ze ten kapusniak byl jakis niesmaczny hahaha myslalam, ze mi oczy ze zdziwienia wyskocza. Teraz mozesz wyobrazic z kim mam doczynienia hahhaha
05 grudnia 2015 14:33 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Grudzień ,a tu jeszcze jakieś krzaczki na różowo kwitną :)

U nas dzisiaj taka piękna wiosna
05 grudnia 2015 14:46
No to jestem bogatsza o kolejne doświadczenie.Zjadłam kawałek banicy.Nawet trudno mi to danie określić.Pani Bułgarka przyniosła jakieś gotowe płachty(w pierwszej chwili myślałam że to ciasto francuskie ale to nie to)paczkę niby ostrego sera-dla mnie to był zwykły twaróg,poukładała na blaszce do tarty,dodała pokruszony ser,zalała jajkami wymieszanymi z wodą zapiekła do brązowego koloru i gotowe.Tradycyjnie zadnych przypraw.Je się to palcami.
Niestety kolejne danie które mnie nie zainteresowało:(
05 grudnia 2015 14:59
Dziekuje wszystkim za odpowiedz.
05 grudnia 2015 15:28 / 15 osobom podoba się ten post
Kochani , ja jako forumowy leniuch nie wyszukuję " Pożegnajek " , tylko żegnam się już z wami tutaj .Ok.21,30 wyjeżdżam stąd , jeszcze tylko ze zmienniczką na małe zakupy pójdę , pokażę gdzie , co jak i za ile i do domciu . Jeśli ktoś z Was ma nadzieję , że z domu się nie będę odzywać to jest w błędzie . Buziaki dla Wszystkich , do " popisania " , pa
05 grudnia 2015 15:34 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Kochani , ja jako forumowy leniuch nie wyszukuję " Pożegnajek " , tylko żegnam się już z wami tutaj .Ok.21,30 wyjeżdżam stąd , jeszcze tylko ze zmienniczką na małe zakupy pójdę , pokażę gdzie , co jak i za ile i do domciu . Jeśli ktoś z Was ma nadzieję , że z domu się nie będę odzywać to jest w błędzie . Buziaki dla Wszystkich , do " popisania " , pa :przytula:

Buziaki , buziaki a szczęsliwej podróży życzę i udanego urlopu,
05 grudnia 2015 15:47 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Kochani , ja jako forumowy leniuch nie wyszukuję " Pożegnajek " , tylko żegnam się już z wami tutaj .Ok.21,30 wyjeżdżam stąd , jeszcze tylko ze zmienniczką na małe zakupy pójdę , pokażę gdzie , co jak i za ile i do domciu . Jeśli ktoś z Was ma nadzieję , że z domu się nie będę odzywać to jest w błędzie . Buziaki dla Wszystkich , do " popisania " , pa :przytula:

Szczęśliwej podróży, spokojnej i szerokiej drogi    życzę.
05 grudnia 2015 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A jedz sobie ! Jedz ! Zdrajco ! Gdyby nie te buziaki to bym ci dalej nawciskał

Szerokosci po trasie i milutkiego odpoczynku