Na wyjeździe #30

06 grudnia 2015 14:51 / 6 osobom podoba się ten post
Gosiap

Lili,  w tym całym Twoim poście wyłapałam tylko kilka słów, które określają to co najpiękniejsze, cała reszta to do kubła
(to moje i tylko moje zdanie czy się to komu podoba czy nie)

Cyt.:
"Najważniejsze to wierzyć. Tak po prostu. W siebie. W ludzi. W życzliwość, przyjaźń, miłość. W to że każdy dzień jest szczęściem".

To najmądrzejsze słowa jakie udało mi się od kilku dni wyłapać na tym forum.
Mam nadzieję, że to są twoje słowa, prosto z duszy, wierzysz to i to czujesz.
To cytowane zdanie to kawalek mnie........... 
Pozdrawiam Lili.

Tak Gosiap. To jest to co czuję i co myślę, Od pewnego czasu tylko wiara trzymała mnie na nogach, kilka osób mogłoby zaświadczyć, Barbara Niepowtarzalna, Andrea, Kasia63, Ivanilia, Scarlet, NDorota i jeszcze parę... One słyszały ode mnie słowa świadczące najpierw o załamaniu, a potem o wierze mimo wszystko... I bez względu na to co się wydarzy - wiara i tak we mnie pozostanie.
06 grudnia 2015 14:54 / 2 osobom podoba się ten post
Pocieszam  właśnie teraz kończę obrabiać 3m, ale poprzednio do 5 dobiłam , trochę mnie pos...o ale leci jak   A co tam w zimnie w domu robić, ciemno, zimno a tutaj chociaż kasę zbijesz. No i na koniec piosenka
06 grudnia 2015 14:55
Ann1967

Andrea  przyrzekłam moim synom i mamie,że żadne euro mi nie wynagrodzi świąt z Nimi...mam tylko ich...nie wyobrażam sobie  świąt w DE...w obcym domu z obcymi ludźmi..choć agnecje kuszą   premiami do 300e.....nie  dałabym rady...Podziwiam Ciebie i inne Opiekunki..chylę czoła....
Na pewno do Was  tu zaglądne  aby Wam wszystkim pożyczyć i przytulić..

Ann co tu podziwiać, taką mamy pracę. A nie da się ciągle BN w Polsce spedzać, bo inne dziewczyny też chcą czasem być z rodzinką na święta. To proste, wymiana musi być. Też sie zahartujesz z czasem, zobaczysz. Teraz sobie pomarudzisz a potem, po czasie inaczej na to spojrzysz. Jak długo jeżdzisz do opieki ???
06 grudnia 2015 14:59 / 2 osobom podoba się ten post
Ann1967

Mam doła i jest mi smutno, nawet czekolady nie dostałam na Mikołaja, choć moja PDP ma ich całą szufladę..co za chytrusy, obżera się tymi czekoladami jak ja mam pauzę, a później mówi,że ma duży cukier ( bierze insulinę).... Jeszcze 2 tygodnie, Boże daj mi cierpliwości!!!

Od czekolady tylko d...a rośnie, niech pdp je na zdrowie
06 grudnia 2015 15:02 / 4 osobom podoba się ten post
Ann1967

Rozwaliłam się emocjonalnie....sorry..:(((

Ann każda z nas to przeżywa i zna. Na każdą inaczej działa. Ale jakiś ratunek musisz sobie obcykać, bo takie stany się powtarzają do momentu aż się zahartujesz. Jeżeli pomaga Ci marudzenie i beczenie, to nam tutaj becz. Poradzimy sobie z Tobą i z sobą. A jeżeli jest odwrotnie to trzeba z tym coś zrobić. 
06 grudnia 2015 15:03 / 1 osobie podoba się ten post
Ann1967

Wiem muszę wytrwać...nie mam innego wyjścia..rodzina bardzo chytra, 50 e na przeżycie...babka 90kg  na wózku...agencja mnie okłamała na temat stanu  babki, mam nocne wstawanie...gdyby nie  to ,że potrzebuję kasy i mam na utrzymaniu  cały dom i  dziecko na studiach, to  wróciłabym po 2 dniach...ale  tkwię..jeszcze 2 tygodnie..ciężkie   dni....mam dość...po nowym roku  znowu muszę szukać....

Wytrzymasz. Masz motywacje.Czasami bywa trudno ale na BN w domu będziesz.Z kasą też dasz radę-ja w jednym domu miałam tyle na trzy dorosłe osoby-szynka była raz na 2 tyg. a mięso w soboty i niedziele,śniadania-najtańszy miód i dzem,chleb tostowy tylko w nd.
Obecnie na same babcine papierowy wydaję 100€ tygodniowo.Poza tym dla siebie kupuję co chcę.
Myslę ze powinnaś juz teraz rozmawiać z agencjami-pewnie po nowym roku będzie też duzo zmian.
06 grudnia 2015 15:31 / 2 osobom podoba się ten post
I o to właśnie chodzi, że mozna zrobić sobie wakacje kiedy się chce i jak długo chce.
06 grudnia 2015 15:32 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Wytrzymasz. Masz motywacje.Czasami bywa trudno ale na BN w domu będziesz.Z kasą też dasz radę-ja w jednym domu miałam tyle na trzy dorosłe osoby-szynka była raz na 2 tyg. a mięso w soboty i niedziele,śniadania-najtańszy miód i dzem,chleb tostowy tylko w nd.:-)
Obecnie na same babcine papierowy wydaję 100€ tygodniowo.Poza tym dla siebie kupuję co chcę.
Myslę ze powinnaś juz teraz rozmawiać z agencjami-pewnie po nowym roku będzie też duzo zmian.

Toszsz to nie babcia tylko lokomotywa
06 grudnia 2015 15:52 / 3 osobom podoba się ten post
No niestety-masz rację. Sama palę ale nie w takich ilościach.Powiedziała mi że nie je wędlin,chleba,ziemniaków to coś musiŚniadanie i kolacja tylko awokado,ewentualnie łosoś.Obiady-najlepiej mięso,rybka i warzywka.Do tego przegryzie czekoladkę,Zini-minis,popije Coca-colą i gra:)
06 grudnia 2015 16:03 / 9 osobom podoba się ten post
Ann1967

Może w końcu znajdę dobrą rodzinę...aby wracać tam ...nie mam  szczęścia  w życiu, w miłości, nawet w pracy w DE..ech życie..:((

Co Ty wygadujesz Ann? Jak to nie masz szczęscia? Z pewnoscią w Twoim życiu było jest i będzie wiele szczęśliwych momentów, zdarzeń itd....
Ja też nie dostałam nic na Mikołajki od PDP. i co z tego? Nie ma tutaj zwyczaju takiego i pewnie nie tylko tu. Niczego się nie spodziewałam, niczego nie dostałam i bardzo dobrze, bo ja z tych co się rewanżowac lubią, więc lepiej jak bilans jest na zero :D :D :D :D
Definicja szczęscia? A cóz to jest? Czy to jest bogactwo, czy to jest związek z facetem, czy to jest dobra praca?
Nie , to sa tylko okoliczności, które powodują, że zyje nam się wygodnie. Szczeście Ann to jest zdrowie, to jest akceptacja zamej siebie, to są fajne relacje z ludźmi, to dystans do siebie, to spełnienie samej siebie. Ogarnij się i to migiem!!!!!!!!
06 grudnia 2015 16:12 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Co Ty wygadujesz Ann? Jak to nie masz szczęscia? Z pewnoscią w Twoim życiu było jest i będzie wiele szczęśliwych momentów, zdarzeń itd....
Ja też nie dostałam nic na Mikołajki od PDP. i co z tego? Nie ma tutaj zwyczaju takiego i pewnie nie tylko tu. Niczego się nie spodziewałam, niczego nie dostałam i bardzo dobrze, bo ja z tych co się rewanżowac lubią, więc lepiej jak bilans jest na zero :D :D :D :D
Definicja szczęscia? A cóz to jest? Czy to jest bogactwo, czy to jest związek z facetem, czy to jest dobra praca?
Nie , to sa tylko okoliczności, które powodują, że zyje nam się wygodnie. Szczeście Ann to jest zdrowie, to jest akceptacja zamej siebie, to są fajne relacje z ludźmi, to dystans do siebie, to spełnienie samej siebie. Ogarnij się i to migiem!!!!!!!!

Mam prośbę jak nie znasz mojej sytuacji życiowej  to się nie wymądrzaj...tylko uszanuj to co  napisałam..nie każdy ma " różowo":(
06 grudnia 2015 16:19 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Mojej zmienniczce córka pdp już dała się we znaki...A łudziłam się że może tylko ja nie przypadłam jej do gustu.Niestety to jednak po prostu taki charakter i tam chyba każda opiekunka będzie" nie taka"jak potrzeba...

potrzebny opiekun!
06 grudnia 2015 16:22 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

potrzebny opiekun!:-)

....... z jajami
06 grudnia 2015 16:22 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

....... z jajami :-)

to Boże Narodzenie a nie Wielkanoc
06 grudnia 2015 16:23 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

to Boże Narodzenie a nie Wielkanoc:-)