13 stycznia 2016 20:31 / 3 osobom podoba się ten post
basiaimOj,tak...O Malcie też myślałam,ale jakoś nie rafiłam na dobrą (czyt. niską dla mnie) cenę.
Bułgarię brałam pod uwagę w "pakiecie" z Rumunią- te zamki....!
Jeszcze jest trochę czasu, poszukam też na tym portalu,który mi podałaś.
Dzięki raz jeszcze :-)
Maltę można zrobić samemu przed sezonem i niestety z zakwaterowaniem daleko od Valetty, wtedy wyjdzie tanio. Raynair lata na Maltę z paru miast w Polsce. Jeśli natomiast chciałabyś polecieć do Bułgarii to zerknij na ofertę Neckermanna. Jeśli lubisz zwiedzać, a córka leżeć na plaży to w Słonecznym Brzegu znajdziecie coś dla siebie. Byłam w tym roku i wróciłam zachwycona. Dobrze mieć hotel blisko Nesseberu, który jest śliczny. Tygodniowy pobyt w 4* hotelu na początku września z dwoma posiłkami kosztuje w Neckermannie około 1700 pln z kawałkiem, a 3* koło 1500 pln. Ja zastanawiam się pomiędzy hotelami Zefir, a Karoliną. Obydwa są oddalone jakieś pół godziny spacerkiem od starówki Nesseberu. Jest tam też końcówka kolejki plażowej, która za 3 lewa dowozi pod wejście do starego Nesseberu. No i ten piasek na plaży, prawie tak samo piekny jak nad naszym morzem. Poza tym na przeciw Karoliny jest uliczne biuro podróży, w którym można kupić wycieczki fakultatywne z przewodnikami w języku polskim. Z takim komfortem nigdzie się nie spotkałam. Jadąc do Bułgarii można się przekonać jak daleko zostawiliśmy w tyle ( myślę o Polsce) inne państwa wchodzące w skład dawnych "demoludów". A jakie wino mają dobre! Mniam. Nie musisz zastanawiać się ile co kosztuje bo wiesz, że na to Cię stać. Ceny zbliżone do naszych, a nawet niższe. Wykupiłam sobie ofertę w wersji all inclusive i było to totalne nieporozumienie. Przytyłam 2 kg i do tej pory nie mogę ich zrzucić. Neckermann ma też Rumunię, właśnie z tymi zamkami i też zerkam na nią tęsknym okiem ale nie wiem czy mogę wszystko aż z takim wyprzedzeniem planować. Moje dzieci zabrały się w ubiegłym roku za intensywne rozmnażanie i czekają mnie teraz podwójne chrzciny. Obiecałam sobie też, że wreszcie postawię porządny pomnik mojej mamie i babci. Ile razy idę na cmentarz to ogarnia mnie wstyd gdy patrzę na te siermiężne lastriko pod którym leżą. Właśnie sprawdziłam, że bilet na trasie Poznań-Valetta- Poznań kosztuje 349,20 pln. Wylot 08.04 powrót 15.04. Może się w końcu skuszę.