Na wyjeździe #31

12 stycznia 2016 21:04 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Kurcze zeby to bylo takie latwe :-(zawsze stawiam sobie wysoko poprzeczke ,i tak ma juz zakodowane ,ze co nie zrobie ,nigdy nie jestem do konca zadowolona .Nawet z glupim obiadem ,podobno dobrze gotuje ,no ale ja tak nie twierdze ,bo zawsze moze byc jeszcze lepsze,i tak moge wymieniac w nieskonczonosc.Brak wiary w siebie,w swoje umiejetnosci :-(?? Eh zycie.

To jest łatwe:)Jak raz spróbujesz ,spodoba Cię:)To o czym napisałaś,to klasyczna polska mentalnośc wyłazi:)Brak wiary i obniżone poczucie własnej wartości-to wszystko da się zmienić,pod jednym warunkiem-trzeba chcieć:) Zechciej-zobaczysz w sobie różnicę:)I szczerze powiem,zaskoczyłaś mnie...
12 stycznia 2016 21:51 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Sorry, zacytuję sama się, bo może ktoś teraz będzie wiedział......

Basiu! Nie widziałam Twojego wpisu bo nie zaglądałam do komputera ale jak wiesz pracowałam w biurze podróży i sama niejednokrotnie jak mieliśmy jakąś fajną ofertę wrzucałam ją na Groupona. Nie mogę wypowiadać się oczywiście za wszystko co się tam ukazuje ale dla pracownikówq biur podróży jest to po prostu jeszcze jedna możliwość na dotarcia z ofertą do klienta. Klient nie będzie przecież przeszukiwał wszystkich stron biur podróży od tego są pracownicy i oni to robią, a ponieważ ciśnienie na wyniki ze strony szefostwa  jest spore to szukają możliwości i tyle. Moim zdaniem nie masz się czego obawiać. Sama kiedyś kupiłam na Grouponie ofertę usług w gabinecie stomatologicznym i też wszystko było ok. A tak swoją drogą to co to za oferta ? 
12 stycznia 2016 22:30
Na ZDF leci właśnie program o ludziach z demencją ,którzy mieszkają w oddzielnej wiosce.
12 stycznia 2016 22:56 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Basiu! Nie widziałam Twojego wpisu bo nie zaglądałam do komputera ale jak wiesz pracowałam w biurze podróży i sama niejednokrotnie jak mieliśmy jakąś fajną ofertę wrzucałam ją na Groupona. Nie mogę wypowiadać się oczywiście za wszystko co się tam ukazuje ale dla pracownikówq biur podróży jest to po prostu jeszcze jedna możliwość na dotarcia z ofertą do klienta. Klient nie będzie przecież przeszukiwał wszystkich stron biur podróży od tego są pracownicy i oni to robią, a ponieważ ciśnienie na wyniki ze strony szefostwa  jest spore to szukają możliwości i tyle. Moim zdaniem nie masz się czego obawiać. Sama kiedyś kupiłam na Grouponie ofertę usług w gabinecie stomatologicznym i też wszystko było ok. A tak swoją drogą to co to za oferta ? 

Dziękuję za odpowiedź

Na razie przeszukuję oferty.
Ja lubię aktywny wypoczynek, córka znowu marzy o plaży ,więc sprawdzam takie 2 w 1 ;-)

Znalazłam np 12 dni Francja,Hiszpania, Włochy...trochę plazy,trochę zwiedzania za około 2000 pln za osobę (już wliczając wszystkie dodatkowe opłaty).

Zazwyczaj sama sobie wszystko organizowałam- noclegi,wyżywienie i plan (to mi najbardziej odpowiada,bo zwiedzam, co chcę), ale trudno taką objazdówkę zrobi bez samochodu :/
12 stycznia 2016 23:54
basiaim

Dziękuję za odpowiedź :-)

Ja lubię aktywny wypoczynek, córka znowu marzy o plaży ,więc sprawdzam takie 2 w 1 ;-)

Znalazłam np 12 dni Francja,Hiszpania, Włochy...trochę plazy,trochę zwiedzania za około 2000 pln za osobę (już wliczając wszystkie dodatkowe opłaty).

Zazwyczaj sama sobie wszystko organizowałam- noclegi,wyżywienie i plan (to mi najbardziej odpowiada,bo zwiedzam, co chcę), ale trudno taką objazdówkę zrobi bez samochodu :/

Dobre objazdówki mają Rainbow Tours i Itaka. O jednym biurze od jakiegoś czsu mówi się, że jest zagrożene bankructwem. Nie mogę tego chyba tutaj napisać, a poza tym to tylko plotka ale wiem niestety z własnego przykrego doświadczenia, że nie ma dymu bez ognia. A sprawdzasz na Wakacjach.pl? To jest internetowy multiagent. Mają podpisane umowy z większością wiodących biur podróży i jak są jakieś informacje, że biuro jest zagrożone to wstrzymują się ze sprzedażą. Tak było w każdym bądź razie jak ja jeszcze pracowałam. Mnie korci Malta w tym roku, tym bardziej, że jest samolot z Poznania choć nie wiem czy nie wrócę do Bułgarii. Bardzo mi się podobało, tanio, piękne plaże i mnóstwo do zwiedzania. Cena, którą podajesz nie jest wygórowana biorąc pod uwagę, że są to drogie kraje (strefa euro). Poza tym sam pakiet zwiedzania jest zazwyczaj drogi.
13 stycznia 2016 07:33 / 3 osobom podoba się ten post
Obym takie zmartwienia miała do końca pobytu. Pełna obawy byłam przed wczorajszymi urodzinami męża pdp, ale okazało sie to na wyrost. Wszystko odbyło się spokojnie , sprawnie a po uroczystości córki pdp sprzątały , zmywały i rozmawiały. Dziadek nawet wypił 3 małe kieliszeczki był rozbawiony i humorem tryskał. Taki wiek a tak kochaja sie ze swoja zona . Bardzo ładnie do niej sie zwraca , głaszcze ją po twarzy. O 21-szej ostatniego gościa pożegnalismy, pdp juz spała. Dzisiaj rozpakowujemy prezenty wreszcie zobacze co ja podarowałam . Corka kupiła prezent niby to ja kupiłam , ale kartke napisałam sama i kwiatka kupiłam - czerwonego cyklamena - pokazywał wszyskim kartkę.
13 stycznia 2016 07:59 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Dobre objazdówki mają Rainbow Tours i Itaka. O jednym biurze od jakiegoś czsu mówi się, że jest zagrożene bankructwem. Nie mogę tego chyba tutaj napisać, a poza tym to tylko plotka ale wiem niestety z własnego przykrego doświadczenia, że nie ma dymu bez ognia. A sprawdzasz na Wakacjach.pl? To jest internetowy multiagent. Mają podpisane umowy z większością wiodących biur podróży i jak są jakieś informacje, że biuro jest zagrożone to wstrzymują się ze sprzedażą. Tak było w każdym bądź razie jak ja jeszcze pracowałam. Mnie korci Malta w tym roku, tym bardziej, że jest samolot z Poznania choć nie wiem czy nie wrócę do Bułgarii. Bardzo mi się podobało, tanio, piękne plaże i mnóstwo do zwiedzania. Cena, którą podajesz nie jest wygórowana biorąc pod uwagę, że są to drogie kraje (strefa euro). Poza tym sam pakiet zwiedzania jest zazwyczaj drogi.

Oj,tak...O Malcie też myślałam,ale jakoś nie rafiłam na dobrą (czyt. niską dla mnie) cenę.
Bułgarię brałam pod uwagę w "pakiecie" z Rumunią- te zamki....!
Jeszcze jest trochę czasu, poszukam też na tym portalu,który mi podałaś.
Dzięki raz jeszcze  
13 stycznia 2016 09:47 / 7 osobom podoba się ten post
teresadd

Na ZDF leci właśnie program o ludziach z demencją ,którzy mieszkają w oddzielnej wiosce.

Lepiej nie mów głośno o takich programach, bo znając niemiecka oszczędność, to zaczną tworzyć takie wioski hurtowo i zatrudniać po 2 opiekunki na wioskę 
13 stycznia 2016 10:13 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Obym takie zmartwienia miała do końca pobytu. Pełna obawy byłam przed wczorajszymi urodzinami męża pdp, ale okazało sie to na wyrost. Wszystko odbyło się spokojnie , sprawnie a po uroczystości córki pdp sprzątały , zmywały i rozmawiały. Dziadek nawet wypił 3 małe kieliszeczki był rozbawiony i humorem tryskał. Taki wiek a tak kochaja sie ze swoja zona . Bardzo ładnie do niej sie zwraca , głaszcze ją po twarzy. O 21-szej ostatniego gościa pożegnalismy, pdp juz spała. Dzisiaj rozpakowujemy prezenty wreszcie zobacze co ja podarowałam . Corka kupiła prezent niby to ja kupiłam , ale kartke napisałam sama i kwiatka kupiłam - czerwonego cyklamena - pokazywał wszyskim kartkę.

Mleczko odważna jesteś Napisz co podarowałaś
13 stycznia 2016 11:11 / 3 osobom podoba się ten post
Odważna ? dlaczego Basiu . A to prezent he he. Dziadek powiedział , że to strzał w 10 -tke. Zgadzam sie z tym, bo przecież córka wie najlepiej co ojcu jest potrzebne .
13 stycznia 2016 20:31 / 3 osobom podoba się ten post
basiaim

Oj,tak...O Malcie też myślałam,ale jakoś nie rafiłam na dobrą (czyt. niską dla mnie) cenę.
Bułgarię brałam pod uwagę w "pakiecie" z Rumunią- te zamki....!
Jeszcze jest trochę czasu, poszukam też na tym portalu,który mi podałaś.
Dzięki raz jeszcze  :-)

Maltę można zrobić samemu przed sezonem i niestety z zakwaterowaniem daleko od Valetty, wtedy wyjdzie tanio. Raynair lata na Maltę z paru miast w Polsce. Jeśli natomiast chciałabyś polecieć do Bułgarii to zerknij na ofertę Neckermanna. Jeśli lubisz zwiedzać, a córka leżeć na plaży to w Słonecznym Brzegu znajdziecie coś dla siebie. Byłam w tym roku i wróciłam zachwycona. Dobrze mieć hotel blisko Nesseberu, który jest śliczny. Tygodniowy pobyt w 4* hotelu na początku września z dwoma posiłkami  kosztuje w Neckermannie około 1700 pln z kawałkiem, a 3* koło 1500 pln. Ja zastanawiam się pomiędzy hotelami Zefir, a Karoliną. Obydwa są oddalone jakieś pół godziny spacerkiem od starówki Nesseberu. Jest tam też końcówka kolejki plażowej, która za 3 lewa dowozi pod wejście do starego Nesseberu. No i ten piasek na plaży, prawie tak samo piekny jak nad naszym morzem. Poza tym  na przeciw Karoliny jest uliczne biuro podróży, w którym można kupić wycieczki fakultatywne z przewodnikami w języku polskim. Z takim komfortem nigdzie się nie spotkałam. Jadąc do Bułgarii można się przekonać jak daleko zostawiliśmy w tyle ( myślę o Polsce) inne państwa wchodzące w skład dawnych "demoludów". A jakie wino mają dobre! Mniam. Nie musisz zastanawiać się ile co kosztuje bo wiesz, że na to Cię stać. Ceny zbliżone do naszych, a nawet niższe. Wykupiłam sobie ofertę w wersji all inclusive i było to totalne nieporozumienie. Przytyłam 2 kg i do tej pory nie mogę ich zrzucić. Neckermann ma też Rumunię, właśnie z tymi zamkami i też zerkam na nią tęsknym okiem ale nie wiem czy mogę wszystko aż z takim wyprzedzeniem planować. Moje dzieci zabrały się w ubiegłym roku za intensywne rozmnażanie i czekają mnie teraz podwójne chrzciny. Obiecałam sobie też, że wreszcie  postawię porządny pomnik mojej mamie i babci. Ile razy idę na cmentarz to ogarnia mnie wstyd gdy patrzę na te siermiężne lastriko pod którym leżą. Właśnie sprawdziłam, że bilet na trasie Poznań-Valetta- Poznań kosztuje 349,20 pln. Wylot 08.04 powrót 15.04. Może się w końcu skuszę.
13 stycznia 2016 21:13 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Dziękuję za odpowiedź :-)

Też mnie ta oferta zainteresowała:)
13 stycznia 2016 21:16 / 4 osobom podoba się ten post
Ten artykul sprzed dwoch lat jest. Przynajmniej komentarze pod nim dwa lata maja. Od tej pory wiele sie w mysleniu opiekunek zmienilo. Wkrotce to PDP beda sie bac
13 stycznia 2016 21:19 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Widzieliście?

http://polska.newsweek.pl/polska-opiekunka-w-niemczech--niewolnica-starszej-pani,107146,1,1.html

Ale to już było....dawno..... dawno temu..... to stary artykuł. Zobacz jakie daty są w komentarzach na dole. Był już tu wrzucony i omawiany