Na wyjeździe #31

14 stycznia 2016 16:05 / 1 osobie podoba się ten post
Mam jeszcze swoją szaloną peruczkę:)Hi hi hi
14 stycznia 2016 20:07 / 2 osobom podoba się ten post
No i niech tak zostanie! Może tego, co mają teraz przy Tobie nigdy nie miały! Zawsze mówię że pewne rzeczy nie każdemu są dane...
15 stycznia 2016 09:52 / 4 osobom podoba się ten post
Siędzę i słucham wiadomości z kraju. Martwię się aż za nadto i przykro mi na duszy , że taki (nie) porządek w ojczyźnie. Co to daje takie przepychanie sie. Tylu ludzi zaufało obietnicom a tu nic , zero , null.

Wczoraj u nas była pani ktora przychodzi sprzatać , rozmawiamy sobie o róznych sprawach. Pochodzi ze starej Jugosławii, jest muzułmanka.Mieszka w DE juz długo, tu się jej  dzieci urodziły. Ale jak cos opowiada to mowi moj dom nie ten w DE tylko tam skąd pochodzi. W moim domu....... pomija to mieszkanie w ktorym obecnie mieszka.Tak ,mozna polepszyć swoje warunki bytowe , tylko że serce zostaje na zawsze w kraju ojczystym.
15 stycznia 2016 12:30 / 5 osobom podoba się ten post
mleczko1

Siędzę i słucham wiadomości z kraju. Martwię się aż za nadto i przykro mi na duszy , że taki (nie) porządek w ojczyźnie. Co to daje takie przepychanie sie. Tylu ludzi zaufało obietnicom a tu nic , zero , null.

Wczoraj u nas była pani ktora przychodzi sprzatać , rozmawiamy sobie o róznych sprawach. Pochodzi ze starej Jugosławii, jest muzułmanka.Mieszka w DE juz długo, tu się jej  dzieci urodziły. Ale jak cos opowiada to mowi moj dom nie ten w DE tylko tam skąd pochodzi. W moim domu....... pomija to mieszkanie w ktorym obecnie mieszka.Tak ,mozna polepszyć swoje warunki bytowe , tylko że serce zostaje na zawsze w kraju ojczystym.

Już raz im zaufano . Ale polak przed szkodą i po szkodzie jednakowo głupi .
15 stycznia 2016 17:47 / 2 osobom podoba się ten post
Tylko sie cieszyc,ojro ma dzis dobry przelicznik ( bedzie mialo z czego spadac)
15 stycznia 2016 17:50
magdzie

Tylko sie cieszyc,:niech zyje::niech zyje:ojro ma dzis dobry przelicznik ( bedzie mialo z czego spadac)

A jaki ten kurs jest,że tak go przeżywacie?:)
15 stycznia 2016 17:51 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

NBP - 4,47,a w kantorze u mnie 4,32 +5 gr 
15 stycznia 2016 17:53 / 2 osobom podoba się ten post
Ewelina1

4,46zl za 1 euro  w  Cinkciarzu:)
15 stycznia 2016 17:53
magdzie

NBP - 4,47,a w kantorze u mnie 4,32 +5 gr:-) 

Oooo,to faktycznie nie źle.
15 stycznia 2016 17:55 / 1 osobie podoba się ten post
Ann1967

4,46zl za 1 euro  w  Cinkciarzu:)

A o widzisz,trza wyjac mi ze skarpety ,ktora ceruje i ceruje  
15 stycznia 2016 18:00 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

A o widzisz,trza wyjac mi ze skarpety ,ktora ceruje i ceruje :-) :-) 

Poczekaj:)
15 stycznia 2016 18:22 / 3 osobom podoba się ten post
Witam się z wami tu, bo powitajki mi się nie chcą otworzyć...
Jesuuu, jeśli ktoś stęskniony zimy i spragniony śniegu to zapraszam do siebie...

Mówią że głupich nie sieją... No, faktycznie! :)
Po obiedzie położyłam babunię spać i wylazłam z łopatą odśnieżyć podwórze, podjazd do garażu i wyjazdową drogę z posesji, bo przecież nawet na zakupy bym się nie ruszyła, z babcią muszę zawsze, a ona pieszo mi nie pójdzie. I kiedy dwie i pół godziny później skończyłam i zobaczyłam ze mogę zabierać się od nowa do roboty opadły mi ręce. W tym momencie na piękne podwórze zajechało auto, wysiada córka PDP z mężem i buzie im się wydłużyły. Przyjechali specjalnie ze Stuttgartu po to żeby odśnieżyć...
Ręce mi opadły po raz drugi...
Ale spoko... jutro też będą mieli co robić, bo przyjadą na cały weekend a śnieg ma sypać do niedzieli włącznie... Do tej pory nasypało dobre 30 cm.
Tylko jak ja będę dziś spać to nie wiem :-/
Chyba poproszę babcię żeby mi po plecach deptała...
15 stycznia 2016 18:31 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Tylko sie cieszyc,:niech zyje::niech zyje:ojro ma dzis dobry przelicznik ( bedzie mialo z czego spadac)

Właśnie sprzedałam w kantorze internetowym po 4,4047 pl, a jest już po 4,475 pl. Na początku lat 2000 pamiętam, że euro było po 4,9. Zobaczymy jak teraz to się skończy. Sądzę, że rzady PiS gwarantują nam  dobry kurs euro i inflacę.
15 stycznia 2016 18:32 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Witam się z wami tu, bo powitajki mi się nie chcą otworzyć...
Jesuuu, jeśli ktoś stęskniony zimy i spragniony śniegu to zapraszam do siebie...

Mówią że głupich nie sieją... No, faktycznie! :)
Po obiedzie położyłam babunię spać i wylazłam z łopatą odśnieżyć podwórze, podjazd do garażu i wyjazdową drogę z posesji, bo przecież nawet na zakupy bym się nie ruszyła, z babcią muszę zawsze, a ona pieszo mi nie pójdzie. I kiedy dwie i pół godziny później skończyłam i zobaczyłam ze mogę zabierać się od nowa do roboty opadły mi ręce. W tym momencie na piękne podwórze zajechało auto, wysiada córka PDP z mężem i buzie im się wydłużyły. Przyjechali specjalnie ze Stuttgartu po to żeby odśnieżyć...
Ręce mi opadły po raz drugi...
Ale spoko... jutro też będą mieli co robić, bo przyjadą na cały weekend a śnieg ma sypać do niedzieli włącznie... Do tej pory nasypało dobre 30 cm.
Tylko jak ja będę dziś spać to nie wiem :-/
Chyba poproszę babcię żeby mi po plecach deptała... :-)

A co Ty masz na myśli z tymi głupimi.....bo chyba w końcu zacznę pisać co myślę
Kocham zimę,i odśnieżanie,i bałwany,i wszystko co z tym białym szaleństwem związane:)
Jasne,że co za dużo to nie zdrowo...........bo odśnieżanie to tylo taka wariatka jak ja może praktykować.........ale też nie zawsze:)
Troche do Ciebie daleko niestety:(
15 stycznia 2016 18:37 / 4 osobom podoba się ten post
No to miłe koleżanki, jak tak lubicie odśnieżać to odśnieżajcie, a ja sobie popatrzę. Jak to dobrze, że ja nie muszę. Mam w umowie napisane , że mnie to nie dotyczy, czarno na białym.