Na wyjeździe #31

15 stycznia 2016 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Acha, mam w zakladach gdzie i jak hotele bukować, jak znajdę to wkleję. Tylko widzisz, ja nie kumata po angielsku jestem, choć mam certyfikat TOEIC :D :D :D zasadniczo, to umiem tylko kawę zamówić po angielsku :D :D :D więc nie wiem, czy dałabym radę bez organizacji jaką daje biuro podróży.

A co Cię tak rajcuje w Kubie?
Bo chyba nie pierwszy raz czytam na ten tenat.

15 stycznia 2016 21:20
doda1961

Jest Doda , jest :-) Alinko, dziękuję kochanie za informacje. to jest oczywiście sam przelot, do tego trzeba zabukować hotel, ja bym chciała All incl i co najmniej 4 Sterny ;) , co najmniej, no to chyba suma summarum na to samo wyjdzie co z biura, jak sie dobrze wstrzelisz w lasta. Dość długo już obserwuje ten kierunek i xztwierdzam, że najlepsze ceny sa w grudniu. Tak więc bardzo mozliwe, że grudzień tego roku spędze na Kubie, a raczej 2 tygodnie grudnia. Pożywiom, uwidim. Chwilowo zachłyśnięta jestem Omanem i bardzo mozliwe, że przy sprzyjających wiatrach (cenowych) pofrunę w lutym :-) Lasty sa bardzo atrakcyjne cenowo, ale będą w tym czasie ferie zimowe i boję się, że ceny będa wysokie. No cóż, pozostaje mi poczekać, jak nie tam to gdzie indziej, wszystko kwestią ceny. Jakoś specjalnie rozrzutna jesli chodzi o te rzeczy nie jestem.:-)

Wiem, wiem, z biurem wygodniej i człowiek czuje się pewniej. Sprawdzałam właśnie ceny w hotelach w cntrum Hawany, położonych niedaleko historycznego centrum i 6 nocy kosztuje od 200 - u paru do 300-u paru euro za pokój jednoosobowy z halbpension. Co prawda 3* ale za to jaka lokalizacja. Kurczę, podjarałam się. 
15 stycznia 2016 21:20 / 1 osobie podoba się ten post
Ten lot, który podałaś, to jest do Hawany, a ja bym chciała do Varadero więc, to zwiększa cenę podróży. Poczekam cierpliwie na lasta. Indywidualnie to może się wybiorę do Kaliforni, ale tam mam znajomych, więc jak coś, to i z lotniska odbiorą i do hotelu zawiozą i pokażą co nieco :D :D :D
15 stycznia 2016 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Ten lot, który podałaś, to jest do Hawany, a ja bym chciała do Varadero więc, to zwiększa cenę podróży. Poczekam cierpliwie na lasta. Indywidualnie to może się wybiorę do Kaliforni, ale tam mam znajomych, więc jak coś, to i z lotniska odbiorą i do hotelu zawiozą i pokażą co nieco :D :D :D

Sądziłam, że chcesz zwiedzać, a nie leżeć na piasku
15 stycznia 2016 21:23 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Sądzę, że jak kto chce poszukać ofiary, to zawsze ją znajdzie.Większej bzdury w zyciu nie przeczytałem.Od razu widać,że sledzisz wydarzenia na światowych gieładach i wiesz, co dzieje się w różnych gospodarkach na świecie, które mają wpływ także na nasz Kraj. 

15 stycznia 2016 21:26 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

No ewnie,że my opiekunki możemy sobie na to pozwolić...

Ewelinko, oczywiście, że niektóre opiekunki moga sobie na to pozwolić. To są te osoby, które mają na utrzymaniu tylko własciwie siebie. Bez ,,ogonów" w postaci gromadki dzieci, zięciów, wnuków, męzów i te, które lubią podróżować , bo świata są ciekawe.
15 stycznia 2016 21:29
Alina

Sądziłam, że chcesz zwiedzać, a nie leżeć na piasku:-)

Alinko, fakultatywnie owszem, ale najbardziej chcę poczuć i zatańczyć salsę na Kubie

No a poza tym, jak samemu się ogarnąć na kubańskiej ziemi, jak po hiszpańsku to ja tylko Buena Vista Kuba, a po angielsku can i have cappuccino please

15 stycznia 2016 21:30
doda1961

Ewelinko, oczywiście, że niektóre opiekunki moga sobie na to pozwolić. To są te osoby, które mają na utrzymaniu tylko własciwie siebie. Bez ,,ogonów" w postaci gromadki dzieci, zięciów, wnuków, męzów i te, które lubią podróżować :-), bo świata są ciekawe. :-)

Nic dodać nic ująć.
15 stycznia 2016 21:30 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Jest Doda , jest :-) Alinko, dziękuję kochanie za informacje. to jest oczywiście sam przelot, do tego trzeba zabukować hotel, ja bym chciała All incl i co najmniej 4 Sterny ;) , co najmniej, no to chyba suma summarum na to samo wyjdzie co z biura, jak sie dobrze wstrzelisz w lasta. Dość długo już obserwuje ten kierunek i xztwierdzam, że najlepsze ceny sa w grudniu. Tak więc bardzo mozliwe, że grudzień tego roku spędze na Kubie, a raczej 2 tygodnie grudnia. Pożywiom, uwidim. Chwilowo zachłyśnięta jestem Omanem i bardzo mozliwe, że przy sprzyjających wiatrach (cenowych) pofrunę w lutym :-) Lasty sa bardzo atrakcyjne cenowo, ale będą w tym czasie ferie zimowe i boję się, że ceny będa wysokie. No cóż, pozostaje mi poczekać, jak nie tam to gdzie indziej, wszystko kwestią ceny. Jakoś specjalnie rozrzutna jesli chodzi o te rzeczy nie jestem.:-)

Ja już wspominałam o niemieckich ofertach wczasów .

Ostatnio widziałam ofertę (rundreise) na Kubę 

16 dni (!), hotel 4 gwiazdki ,all inclusive, przelot oczywiście,  1999 euro.
15 stycznia 2016 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
Ja w zeszłym roku widziałam na grouponie 14 dni na Kalifornijskim wybrzeżu.
To gra w ruletke ale znajona poleciała i była sadowolona.
8 tyś za dwie osoby,chyba,albo raczej na pewno bez lotu.....ale i tu niżna "złapać" okazję.
15 stycznia 2016 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Ja już wspominałam o niemieckich ofertach wczasów .

Ostatnio widziałam ofertę (rundreise) na Kubę 

16 dni (!), hotel 4 gwiazdki ,all inclusive, przelot oczywiście,  1999 euro.

Czyli cena porównywalna do tej , jaką oferuje Reinbow Tours z Polski. Zeby z Niemiec leciec, to trzeba do Frankfurtu pewnie dojechać, a w ostatecznosci do Berlina. Koszty się produkują, poza tym, ja mam tak dość Niemców na codzien, ze wolałabym w ojczystym towarzystwie urlop spędzać. Mozecie mi nie wierzyć, ale czym dłużej jestem w moim DDR, tym bardziej nie lubie Niemców ( tych z DDR), bo spotykam się niestety z szykanami dość często. Na lotnisku w Leipzig też miałam bardzo niemiły incydent, więc dziękuję, wolę lecieć z Warszawy czy tez z Łodzi jak będzie taka mozliwość.
6-7 tyś zł to jest max co moge zaplacić za wyjazd na Kubę. CZekam więc, jak mi się taka oferta objawi , a wiem, że jest to możliwe
15 stycznia 2016 21:40
doda1961

Czyli cena porównywalna do tej , jaką oferuje Reinbow Tours z Polski. Zeby z Niemiec leciec, to trzeba do Frankfurtu pewnie dojechać, a w ostatecznosci do Berlina. Koszty się produkują, poza tym, ja mam tak dość Niemców na codzien, ze wolałabym w ojczystym towarzystwie urlop spędzać. Mozecie mi nie wierzyć, ale czym dłużej jestem w moim DDR, tym bardziej nie lubie Niemców ( tych z DDR), bo spotykam się niestety z szykanami dość często. Na lotnisku w Leipzig też miałam bardzo niemiły incydent, więc dziękuję, wolę lecieć z Warszawy czy tez z Łodzi jak będzie taka mozliwość.
6-7 tyś zł to jest max co moge zaplacić za wyjazd na Kubę. CZekam więc, jak mi się taka oferta objawi :-), a wiem, że jest to możliwe:-)

Niemueckie biura podruży są dužo tańsze.
A jak wejdziesz na triwago to na pewno będzie taniej.
Oczywiście najlepiej jest jak sama buchuuesz hotel,samochód i wszystko co jest potrzebne.
15 stycznia 2016 21:41
No wcale się Jej nie dziwię,jest w domu i chce spokoju:)
15 stycznia 2016 21:45
Ewelina1

Niemueckie biura podruży są dužo tańsze.
A jak wejdziesz na triwago to na pewno będzie taniej.
Oczywiście najlepiej jest jak sama buchuuesz hotel,samochód i wszystko co jest potrzebne.

Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Wcale nie sa tańsze. Kiedyś były, ale nie teraz. Owszem polecisz w styczniu na riwierę turecką za 300 euro, ale oprócz Niemców nikt tam nie lata w tym czasie bo zimno. Zaraz sprawdzę jak cenowo wyglądają Wyspy Kanaryjskie w tym czasie, ale pamiętaj o tym, że trzeba się dostać na lotnisko , czasami aż do Frankfurtu, do którego mam jakieś 400 km , no i parking i takie tam inne. Z Warszawy last na Teneryfę z Itaki , 4 gwiazdki Al to wydatek 1900 zł aktualnie, czyli jakies 450 euro. Dobrze licze? Objawiło się tez tanie Maroko, objazdówka, niespełna 2 tyś zł. To naprawde okazja jak za ten kraj. Pogoda fajna i jest co zwiedzać.
15 stycznia 2016 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Wcale nie sa tańsze. Kiedyś były, ale nie teraz. Owszem polecisz w styczniu na riwierę turecką za 300 euro, ale oprócz Niemców nikt tam nie lata w tym czasie bo zimno. Zaraz sprawdzę jak cenowo wyglądają Wyspy Kanaryjskie w tym czasie, ale pamiętaj o tym, że trzeba się dostać na lotnisko , czasami aż do Frankfurtu, do którego mam jakieś 400 km , no i parking i takie tam inne. Z Warszawy last na Teneryfę z Itaki , 4 gwiazdki Al to wydatek 1900 zł aktualnie, czyli jakies 450 euro. Dobrze licze? Objawiło się tez tanie Maroko, objazdówka, niespełna 2 tyś zł. To naprawde okazja jak za ten kraj. Pogoda fajna i jest co zwiedzać.

No wcale nie musisz się ze mną zgadzać:)
Ja co roku latam z DE.