Na wyjeździe #31

15 stycznia 2016 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

No wcale nie musisz się ze mną zgadzać:)
Ja co roku latam z DE.

No to lece na Trivago i sobie porównam
15 stycznia 2016 22:10
No patrzę Ewelino na Neckermana niemieckiego i widzę, że ceny takie jak u nas. Teneryfa na przykład , hotel ze sniadaniem 400 euro. Szału nie ma.
15 stycznia 2016 22:12
doda1961

No to lece na Trivago i sobie porównam :-)

Pilnuj tego CODZIENNIE,bo naprawdę czasem można znaleźć bardzo tanie hotele i loty.
Poxa tym w TV jest taki program Sonnenklar.....u mnie na 45 kanale.
Tam też reklamują coś na zasadzie "last minute"... 
Szukaj a znajdziesz......garantiert:)
15 stycznia 2016 22:14 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Ewelinko, oczywiście, że niektóre opiekunki moga sobie na to pozwolić. To są te osoby, które mają na utrzymaniu tylko własciwie siebie. Bez ,,ogonów" w postaci gromadki dzieci, zięciów, wnuków, męzów i te, które lubią podróżować :-), bo świata są ciekawe. :-)

Nooooo. :)Mnie się Chiny z Hong Kongiem oddalają z szybkością światła, chyba,że przez pół roku będę siedzieć w Niemczech, na co ochoty nie mam i zamiaru też nie, bo nic na świecie nie jest warte takiej udręki ( poza Madagaskarem, ale Rainbow odwołał wycieczki, czego wybaczyć im nie mogę).
Kurczę, jedyna nasza quasi - kolonia, nigdy państwem kolonialnym nie byliśmy, nawet marnego skrawka lądu zamorskiego nie mieliśmy, poza pewnymi, dośc wątpliwymi, ale zawsze, prawami do Madagaskaru. W końcu królem był tam nasz Maurycy Beniowski, a i w okresie międzywojennym czyniliśmy starania o przejęcie Madagarskaru od Francuzów.Fajnie by było sie poczuć jak kolonista, Anglicy, gdzie nie pojadą, są jak u siebie, to było ich, tamto było ich, owamto było ich.
Poleciałabym tam , popatrzyła, westchnęła,że to mogło byc nasze i odrobinkę nawet  było.
No i chowana byłam na książkach Arkadego Fiedlera. "Madagaskar - okrutny czarodziej" przeczytałam chyba setkę razy.
Ech......
15 stycznia 2016 22:16
doda1961

No patrzę Ewelino na Neckermana niemieckiego i widzę, że ceny takie jak u nas. Teneryfa na przykład , hotel ze sniadaniem 400 euro. Szału nie ma.

Na gut
To jedź z polskim biurem,bylebyś się dobrze bawiła.
15 stycznia 2016 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
https://buchen.neckermann-reisen.de/#/offers?bis=26.02.2016&dauer=1w&erwachsene=2&hotelId=1244&produkt=p&sortierung=PRICE_ASC&sterne=4&verpflegungstyp=AI&von=15.02.2016 No zobacz jakie ceny sa z Niemiec. Za 4 dni prawie 500 euro, to z Polski masz za 7 dni taką cenę. MAsz jakis link Ewelino, gdzie mogę znaleźć atrakcje cenowe ?
15 stycznia 2016 22:25
doda1961

https://buchen.neckermann-reisen.de/#/offers?bis=26.02.2016&dauer=1w&erwachsene=2&hotelId=1244&produkt=p&sortierung=PRICE_ASC&sterne=4&verpflegungstyp=AI&von=15.02.2016 No zobacz jakie ceny sa z Niemiec. Za 4 dni prawie 500 euro, to z Polski masz za 7 dni taką cenę. MAsz jakis link Ewelino, gdzie mogę znaleźć atrakcje cenowe ?

No niestety nie podam Ci linka.
Bo ja zawsze dzwoniłam do hotelu i do wypożyczakni samochodów.....adresy były przypadkowe.
Tak też spędziłam tydzień z pieskim zaprzęgiem w Norwegii,gdzie normalnie kosztowało to 3,5 tys euro a ja zapłaciłam 2 tys.
15 stycznia 2016 22:27
Ahaaa....no tego nie wiedziałam:(
15 stycznia 2016 22:55 / 1 osobie podoba się ten post
No to gitara:)
Ja już spadam....zostałam dzisiaj pozytywnie zmolestowana przez fizjoterapeutkę....ludzie kochani....jak cudownie jest kiedy ktoś wbija paluchy między żebra....a po tym nic nie boli......i błogi spokój:)
Śpijcie tak dobrze jak ja Robaczki:)
15 stycznia 2016 23:54 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Nooooo. :)Mnie się Chiny z Hong Kongiem oddalają z szybkością światła, chyba,że przez pół roku będę siedzieć w Niemczech, na co ochoty nie mam i zamiaru też nie, bo nic na świecie nie jest warte takiej udręki ( poza Madagaskarem, ale Rainbow odwołał wycieczki, czego wybaczyć im nie mogę).
Kurczę, jedyna nasza quasi - kolonia, nigdy państwem kolonialnym nie byliśmy, nawet marnego skrawka lądu zamorskiego nie mieliśmy, poza pewnymi, dośc wątpliwymi, ale zawsze, prawami do Madagaskaru. W końcu królem był tam nasz Maurycy Beniowski, a i w okresie międzywojennym czyniliśmy starania o przejęcie Madagarskaru od Francuzów.Fajnie by było sie poczuć jak kolonista, Anglicy, gdzie nie pojadą, są jak u siebie, to było ich, tamto było ich, owamto było ich.
Poleciałabym tam , popatrzyła, westchnęła,że to mogło byc nasze i odrobinkę nawet  było.
No i chowana byłam na książkach Arkadego Fiedlera. "Madagaskar - okrutny czarodziej" przeczytałam chyba setkę razy.
Ech......

Ty też! Ja mam nawet  parę pozycji  z jego autografem ,po który chodziłam na kiermasz książki w dniu 1-ego Maja. Byłam też w jego domu - muzeum , no w końcu to Poznaniak. Fiedler, Szklarski i miesięcznik "Kontynenty" oraz "Poznaj Świat" to ukochane lektury mojej młodości. Jeszcze będąc w szkole podstawowej marzyłam o podróżach.Czasem marzenia się spełniają.
15 stycznia 2016 23:59
doda1961

Na Schmetterling.de możesz znależć fajne ofert z Niemiec. Nie musisz bukować w Niemczech, możesz to zrobić w Polsce, mają swoje biuro we Wrocławiu.
16 stycznia 2016 00:07 / 4 osobom podoba się ten post
Alina

Ty też! Ja mam nawet  parę pozycji  z jego autografem ,po który chodziłam na kiermasz książki w dniu 1-ego Maja. Byłam też w jego domu - muzeum , no w końcu to Poznaniak. Fiedler, Szklarski i miesięcznik "Kontynenty" oraz "Poznaj Świat" to ukochane lektury mojej młodości. Jeszcze będąc w szkole podstawowej marzyłam o podróżach.Czasem marzenia się spełniają:-).

Szklarski też był fajny, przygody Tomka w dziczy były super... ale się rozmarzyłam. :)
 Co nie zmienia faktu,że po jednym dniu w dżungli marzyłaby mi się kąpiel w dobrze wyposażonej łazience, a po trzech by mnie z tej dżungli wywieźli w ołowianej jesionce. Złudzenia o polowaniu z łukiem w Amazonii są jednak niepowtarzalne - tym lepsze, im bardziej w tej sferze złudzeń pozostają.
Witaj, Alino. :))))
16 stycznia 2016 09:57 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj mam "pieski humor" musze do miasta lecieć na zakupy. Przyjechałam z torebką w ktorej zmiescił sie netbook . Myslałam ,że do domu pojadę . Nie mam za dużo ubrań tylko parę rzeczy zostawiłam przed swiatecznym wyjazdem. Z domu podaliby mi i tak nie to co potrzebuję. Szarpnę sie na parę ciuchów Może i humor mi sie poprawi. Pogoda u nas do bani ,śniegu tyle co nie zdąrzył się roztopić. (
16 stycznia 2016 10:07 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Dzisiaj mam "pieski humor" musze do miasta lecieć na zakupy. Przyjechałam z torebką w ktorej zmiescił sie netbook . Myslałam ,że do domu pojadę . Nie mam za dużo ubrań tylko parę rzeczy zostawiłam przed swiatecznym wyjazdem. Z domu podaliby mi i tak nie to co potrzebuję. Szarpnę sie na parę ciuchów :-) Może i humor mi sie poprawi. Pogoda u nas do bani ,śniegu tyle co nie zdąrzył się roztopić. :-((

Kup sobie parę ubran fajnych i humor Ci sie poprawi,,, Co nowe, to nowe, bardziej cieszy,,
16 stycznia 2016 10:10 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Dzisiaj mam "pieski humor" musze do miasta lecieć na zakupy. Przyjechałam z torebką w ktorej zmiescił sie netbook . Myslałam ,że do domu pojadę . Nie mam za dużo ubrań tylko parę rzeczy zostawiłam przed swiatecznym wyjazdem. Z domu podaliby mi i tak nie to co potrzebuję. Szarpnę sie na parę ciuchów :-) Może i humor mi sie poprawi. Pogoda u nas do bani ,śniegu tyle co nie zdąrzył się roztopić. :-((

Tylko dobrze wybieraj