Semmelknodel + pieczeń z sarny + zielona sałata . Nie weim co sobie zrobie, bo sarniny nie przełkne nawet gdyby musiała. A tym bardziej z własnej woli.Jajko sobie trzasnę na patelnie .
Semmelknodel + pieczeń z sarny + zielona sałata . Nie weim co sobie zrobie, bo sarniny nie przełkne nawet gdyby musiała. A tym bardziej z własnej woli.Jajko sobie trzasnę na patelnie .
Ja też to samo trzasnę, mam ochotę na jaja !
Mam tylko dylemat: omlet, czy jajecznica ???
Zrob sobie taki , Bardzo smaczny a i urozmaicic możesz wg własnego gustu.
http://kotlet.tv/kaiserschmarrn-omlet-austriacki/
jhttp://www.chefkoch.de/rezepte/200751084783436/Semmelknoedel-mit-Rahmschwammerl.html .Wklejam przepis na te knedle z bułki suszonej Mało roboty przy obiedzie a bardzo smaczny jest . Niemcy to lubią . Jesli wyjdzie parę szt więcej można na drugi dzien pokroic w grubsze talarki podsmazyc i z jajkiem i sałatą podać.Każdy sos pasuje :-)
Ja dzisiaj robiłam semmil knudel z gulaszem wołowym i czerwoną kapusta. Kupuję gotowe suszone pokorojone bułki, zalewam małą ilością mleka, dodaje jaja ja na 3 bułki 3 jaja,sól i pietruszkę, czekam aż namięknie. Jak za rzadkie dodaje mąki i zmoczonymi rękoma formuję okrągłe knedleNa gotującą wodę wrzucam, i gotuje pod przykryciem 20 min, tylko pózniej zmiejszam temperature aby tylko pyrkały.:gotowanie:
No ja inaczej gotuje knedle, ale tak nauczyłam sie w Austrii . U nich knedle to tak jak u nas rosól w niedziele. A robię też SERVIETENKNODEL. I potem kroje go na połmisku w plastry. To wersja elegantsza :-)
Ja dzisiaj robiłam semmil knudel z gulaszem wołowym i czerwoną kapusta. Kupuję gotowe suszone pokorojone bułki, zalewam małą ilością mleka, dodaje jaja ja na 3 bułki 3 jaja,sól i pietruszkę, czekam aż namięknie. Jak za rzadkie dodaje mąki i zmoczonymi rękoma formuję okrągłe knedleNa gotującą wodę wrzucam, i gotuje pod przykryciem 20 min, tylko pózniej zmiejszam temperature aby tylko pyrkały.:gotowanie:
A co to jest ? u mnie wyglada jak dekle* od słoików :-)
Tino, jak robisz knedle ziemniaczane? Możesz podać przepis? Bułczanych nie lubię (robię, ale nie jem ;)), a ziemniaczane bardzo :).
Jeśli to jest duża porcja,to Wy chyba powietrzem zyjecie,a zdjecia robie w zblizeniu .blaszka 21*24.Tyle w temacie.