Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

12 marca 2016 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
lonia61

A można wiedzieć co to jest?:-)

Dawno już mnie tak nikt nie rozbawił ;-))))))))))))
12 marca 2016 20:59 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Na dwa dni ten obiad dla ilu osób ? ))))

Dla armii ))))
12 marca 2016 21:08 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Dla armii :-)))))

No tak jakoś wygląda...
12 marca 2016 21:29 / 2 osobom podoba się ten post
jolars

a u mnie dzisiaj było i już nie ma, szybko tanio, no i ze mnie kuchareczki też na pewno nie będzie :-)

Możnaby z tegp risotto zrobić. Dokupić zielony groszek, cebulkę i fajowe danie by wyszło. Bo ryż typowy na risotto widzę.
13 marca 2016 06:03 / 1 osobie podoba się ten post
jolars

a u mnie dzisiaj było i już nie ma, szybko tanio, no i ze mnie kuchareczki też na pewno nie będzie :-)

A co to jest ? u mnie wyglada jak dekle* od słoików
13 marca 2016 06:06 / 3 osobom podoba się ten post
Frytki,nozka z kurczaka pieczona,marchewka zasmazana,budyn,i woda 
13 marca 2016 06:19 / 6 osobom podoba się ten post
Semmelknodel + pieczeń z sarny + zielona sałata . Nie weim co sobie zrobie, bo sarniny nie przełkne nawet gdyby musiała. A tym bardziej z własnej woli.Jajko sobie trzasnę na patelnie .
13 marca 2016 07:41 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Na dwa dni ten obiad dla ilu osób ? ))))

3 osoby, 6 pałeczek z kurczaka. To jest mała blaszka.
13 marca 2016 08:31 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

A co to jest ? u mnie wyglada jak dekle* od słoików :-)

Charmmy Kitty grafiki
13 marca 2016 08:32
mleczko1

A co to jest ? u mnie wyglada jak dekle* od słoików :-)

Charmmy Kitty grafiki
13 marca 2016 08:46 / 3 osobom podoba się ten post
nowadanuta

:-) No tak jakoś wygląda...:lol2:

Jeśli to jest duża porcja,to Wy chyba powietrzem zyjecie,a zdjecia robie w zblizeniu .blaszka 21*24.Tyle w temacie.
13 marca 2016 08:51
Barbara48

3 osoby, 6 pałeczek z kurczaka. To jest mała blaszka.

Na pytanie "skrzydełko czy nóżka " zawsze odpowiem skrzydełko, ale wiem, że ogół woli nóżkę, więc dla ogółu smacznego... A wyglada jak zawsze na Twoich talerzach super...
13 marca 2016 08:57 / 2 osobom podoba się ten post
Nie przejmuj sie Basiu zjadłabym wszystko do ostatniego okruszka a jakbyś miała dokładkę to poproszę A inni niech dalej udają że za dużo;-)
13 marca 2016 09:32 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara48

Jeśli to jest duża porcja,to Wy chyba powietrzem zyjecie,a zdjecia robie w zblizeniu .blaszka 21*24.Tyle w temacie.

Zapewniam Cię , że ja powietrzem nie żyję Jeśli chodzi o powietrze to mi raczej nie służy , bo ja to z tych co nadwyżkę kilogramów mam własnie z tego paskudnego powietrza a nie od podjadania ....Na moim talerzu można zobaczyć niewielką liczbę kartofelków , bo wiekszośc przykrywam jakąs surówką . Nie to żebym musiała , że ktos mi zabrania jedzenia , ale tak dla zmylenia przeciwnika , że mogę śmiało powiedzieć " a od czego ja tyję ? przecież tak mało jem ? " Dwie pałeczki to w sam raz dla mnie , całe udko opylam i się nawet nie spstrzegnę kiedy ? 
Dziś na obiad serwuję wczoraj zrobione mielone kotlety , faszerowane pieczarkami , marchewką , korniszonkiem i obowiązkowo wiórkami żółtego sera , żiemniaki i kapusta kiszona gotowana na gust profesorowej . Wczoraj podałam z sałatką z buraczków , dziś co innego jako dodatek i jest inaczej ? jest ! a resztę mielonych zamrożę na cięższe czasy , czyli na dzień w którum będę miała totalnego lenia i nie będzie mi się chciało wymyślać
13 marca 2016 10:53 / 2 osobom podoba się ten post
Dla mnie 2 pałeczki to za mało ja mięsożerna 3min Pdp zjada 2 a przecież 91 latek tylko ma :) U mnie dzis schabowe z cycuszków kurczątka sałata ze śmietaną i frytki z piekarnika dietetyczne hihihi maślanką babcia popije jogurtem poprawi ja woda mineralna do kawy o 15 ciasto słonecznikowe :)