Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

13 marca 2016 15:07
jolars

jaka ze mne kucharka, taka i opiekunka :-):-)

Jolu, opiekunką musisz być świetną, bo posiadasz dystans do siebie, tak bardzo pożądaną u człowieka- właśnie u człowieka cechę :)
No to spróbuję zgadnąć
-schabowy
-marchewka z ryżem
To na wierzchu pieczarki :)
13 marca 2016 15:14
jolars

no ,no !!!!!!!
13 marca 2016 15:23 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Jolu, opiekunką musisz być świetną, bo posiadasz dystans do siebie, tak bardzo pożądaną u człowieka- właśnie u człowieka cechę :)
No to spróbuję zgadnąć
-schabowy
-marchewka z ryżem
To na wierzchu pieczarki :)

A wcale że nie
Bo tam są ziemniaki i surówka z białej kapusty z marchewką
13 marca 2016 15:33 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

A wcale że nie:-)
Bo tam są ziemniaki i surówka z białej kapusty z marchewką

O łyżkę ziemniaków kopii kruszyć nie będę    A myślisz,że to na wierzchu to pieczarki?
 
 
13 marca 2016 16:33
Wygląda na pieczarki mocno przysmażone
13 marca 2016 16:46
salazar

Michasiu, ja, żeby nie dodawać mąki, zawsze odkładam sobie garść pokrojonych bułek i dodaję je lub nie w zależności od konsystencji masy. Można też do masy dodać zeszkloną na maśle cebulę, ale to już kwestia smaku :).

Zamiast mąki też dodoawałam bułkę tartą , a cebulce moja Pdp " niet" mówi
13 marca 2016 18:53 / 1 osobie podoba się ten post
Łazanki
13 marca 2016 19:20 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

O łyżkę ziemniaków kopii kruszyć nie będę :-)   A myślisz,że to na wierzchu to pieczarki?
 
 

Chyba zle ubralam soczewki,bo ja tam ziarenka kawy widze  
13 marca 2016 19:49 / 3 osobom podoba się ten post
A ja sobie zamówiłam Parowar .
Zdrowo i smacznie będę 'parowac'
13 marca 2016 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

A ja sobie zamówiłam Parowar .
Zdrowo i smacznie będę 'parowac':gotowanie:

Ja już w zeszłym roku zamówiłam, ale się przyznaję, że mało go używam, ogólnie jestem z niego zadowolona. Szukam nadal ciekawych inspiracji sosów, które by pasowały  do tych odparowanych warzyw i mięs.
13 marca 2016 20:00 / 2 osobom podoba się ten post
Kaspira009.12

Ja już w zeszłym roku zamówiłam, ale się przyznaję, że mało go używam, ogólnie jestem z niego zadowolona:-). Szukam nadal ciekawych inspiracji sosów, które by pasowały  do tych odparowanych warzyw i mięs.

W internecie pewno coś znajdziesz. Jak dla mnie to wystarczy trochę oliwy na zimno tłoczonej i gotowe
14 marca 2016 06:35 / 1 osobie podoba się ten post
Linsen-zupe,mus jabłkowy,i herbatka
14 marca 2016 08:25 / 2 osobom podoba się ten post
Kaspira009.12

Łazanki:-)


14 marca 2016 08:26 / 2 osobom podoba się ten post
Kaspira009.12

Ja już w zeszłym roku zamówiłam, ale się przyznaję, że mało go używam, ogólnie jestem z niego zadowolona:-). Szukam nadal ciekawych inspiracji sosów, które by pasowały  do tych odparowanych warzyw i mięs.

Mój najlepszy zestaw sosów do mięs: słodko-kwaśny, pikantny na bazie czosnku i średnio pikantny z kurkumą.
14 marca 2016 10:13 / 1 osobie podoba się ten post
Rosół .