Ha,ha !!! a jednak !!!!coś mi nie pasowało...:-):-)Uważnie czytam wzstkie wpisy! :-)

Ha,ha !!! a jednak !!!!coś mi nie pasowało...:-):-)Uważnie czytam wzstkie wpisy! :-)
Dziewczyny a może przepisy ,ale tylko przepisy na ciasta piszcie w oddzielnym topiku.Nerwowa jestem ,jak coś pieczecie np.bezowiec Michasi a przepisu niet.I tak że wszystkim.Wszystkie wasze serniki ,owocowe,torty i co kto tam piecze.Ale jak znam życie to zaraz gadulstwo się zacznie i znowu będzie poszukiwanie przepisów.Ech.takie malutkie marzenie.
No co Ty Tereniu, porządek to jest w ksiązce kucharskiej. Ja tu sie uczę piec ciasta od michasi i Basi48 muszę zapytać. Slowo mistrza potrzebne :-)
Wszystkie się niby uczą ,a każda potrafi.Ale fakt ,że jakieś tajniki pieczenia wychodzą w trakcie .To jak z tym sernikiem żeby nie opadał.Ile minut w ilu stopniach?
Wszystkie się niby uczą ,a każda potrafi.Ale fakt ,że jakieś tajniki pieczenia wychodzą w trakcie .To jak z tym sernikiem żeby nie opadał.Ile minut w ilu stopniach?
A tak na poważnie przy pieczeniu sernika obniza sie temperaturę: pierwsze 30min. pieczeszw 170st, nastepne 20 min,w 150st i 30 min w 125st i koniec cała tajemnica:) a jeszcze zostawiasz na 20 min.w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach:)
Receptura Michasi, sprawdzona, Tereniu do dzieła:)
I tak opadnie :-)
Cycki murzynki zapiszę w kajeciku .Przepis Michasi ,sugestia Marty.No o opądaniu sernika wg.Basi 48 też zapiszę.Lubię serniki.No to jeszcze link z dobrym sernikiem Michasi.I narazie wystarczy.
chłopu:lol3:
"Cycki murzynki" ? Nigdy w życiu. Popatrzę i wystarczy.
Ja dzisiaj napiekłam ciasteczek - głównie dla siebie - w razie jak mnie chęć najdzie. Ciasteczka w większości zamroziłam - bo już sprawdzone, że mrożą się dobrze.
Ciasteczka są bez mąki, bez cukru , bez masła czy margaryny - za to pełne smaku.
Takie wypieki to nawet ja jadam.