Lubię szokoladowe a jak jeszcze gorzkawe, to łojjj !!!!
Lubię szokoladowe a jak jeszcze gorzkawe, to łojjj !!!!
Polewa była z roztopionej w kąpieli wodnej gorzkiej czekolady. Jak ktoś lubi super polewy, to można dodać brandy do czekolady. Do keksa , sernika super .
Tina, proszę o przepis i instrukcję, jak się umieszcza tę czekoladową część w środku ciasta :D.
Gorzka czekolada z brandy to coś dla mnie. Daj kawałek :modlitwa:
Pyszna taka polewa jest. Na Boze Narodzenie keksa w domu piekłam z taką polewą. Migusiem zjedli.
Mój starszy też się do niego przypiął, chociaż ciast nie lubi.
:lol1: Pewnie brandy lubi :lol1:
Mówisz i masz:
1250gr, twarogu w Polsce z wiaderka mielonego tu kwark/ nie mam tego ku/
2 garście rodzynek
1 kostka masła/ 200gr.
8 jaj -10
3 łyżki mąki ziemiaczanej
1łyżeczka proszku do pieczenia
ja dodaję jeszcze sok z cytryny
Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser rodzynki /wcześniej namoczone/ obtoczone w mące ziemniaczanej i ubitę białka.Białka delikatnie mieszamy ręcznie.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 st. i pieczemy w tej temperaturze 30min. Następnie obniżamy do 150 st. i pieczemy 20 min.i jeszcze raz obniżamy do 125st i pieczemy 30min. wyłączamy i zostawiamy w piekarniku na 20 minut przy uchylonych drzwiczkach. Nie ma prawa opaść,:) Smacznego
a co ten przepis??
Proste jakieś, a jak się nazywa??
Sernik Michasi
Przeczytałem raz jeszcze i zastanawia mnie to "białka mieszamy ręcznie".
Czyli ręką? Nie kapuję.
Białka ubijamy mikserem ale potem z masą serową delikatnie mieszamy razem juz łyżką.
Białka ubijamy mikserem ale potem z masą serową delikatnie mieszamy razem juz łyżką.
WYPIEKI.......CHYBA NA TWARZY..:rozmysla: JAK SIE JAKIS WSTYD PRZYDAZY..no ale kto piekarnie otwiera jego sprawa..ja mam juz jedna w Polsce styknie :palka: ale wypiekajta..
nie w temacie ale Basiu - czytaj maila :)