Wypieki #2

18 czerwca 2016 23:23 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dzisiaj zrobiłam sernik z serków homo dla wnuków. Zdjęć nie mam bo telefon w naprawie;
 ale przepisem służę:
250ml. śmietany kremówki 32-6%
3 serki homo waniliowe
 2łyżki cukru pudru
3 galaretki
 biszkopty
 Biszkopty wyłożyłam na dno tortownicy, śmietanę ubiłam z cukrem pudrem dodałam serki, lekko ubiłam i 1 rozpuszczoną galaretke/ wystudzona/ w 1/2 szkl. wody. wstawił do lodówki, Po zastygnieci wyłozyłam owoce/ u mnie 3 rodzaje/ truskawki jada jedna wnusia, banany wnusio i brzoskwinie naajstarsza mała kobietka. zrobiłam im po trójkacie owocowym na tortownicy i  2 galaretki rozpuściłami na wierz polałam. Pychotka:
27 czerwca 2016 11:55 / 4 osobom podoba się ten post

Zapraszam na ciepla szarlotke. 
27 czerwca 2016 12:54 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Jesli z lodami smietankowymi to pedze jak szalona  
30 czerwca 2016 10:24
Barbara48

Basia , sąsiad przyniosł rabarbar nie mam za wiele skladnikow w domu ale make mam , masło , jajka, proszek do pieczenia. Marzy mi sie drodzowe ale nie mam drozdzy muszę czekac do pierwszych zakupów . Co moge wymodzić ? pomóz
30 czerwca 2016 10:48
Barbara48

Wyglada pysznie,i napewno tak smakuje,bita simietane jeszcze poprosze
30 czerwca 2016 14:27 / 5 osobom podoba się ten post
Ja tam dzisiaj za momencik idę na urodzinowe wypieki... i mam nadzieję, że poczęstują też ogrodowymi czereśniami. Oddam wszystkie wypieki za miseczkę czereśni.
30 czerwca 2016 22:36 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Ja tam dzisiaj za momencik idę na urodzinowe wypieki... i mam nadzieję, że poczęstują też ogrodowymi czereśniami. Oddam wszystkie wypieki za miseczkę czereśni.

Słyszałam ,słyszałam ,że czereśnia prawie z kory ogołocona,łasuchu:):)Hi hi hi
01 lipca 2016 06:52 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Słyszałam ,słyszałam ,że czereśnia prawie z kory ogołocona,łasuchu:):)Hi hi hi

Zgadza się ! Plan wykonałam w 100% - a nawet więcej ! Pyyyyszne były !
01 lipca 2016 06:56 / 3 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Basia , sąsiad przyniosł rabarbar nie mam za wiele skladnikow w domu ale make mam , masło , jajka, proszek do pieczenia. Marzy mi sie drodzowe ale nie mam drozdzy muszę czekac do pierwszych zakupów . Co moge wymodzić :-) ? pomóz :-)

Ugotuj pewniaka , czyli kompot z rabarbaru ....cukier masz chyba ?
01 lipca 2016 07:15 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ugotuj pewniaka , czyli kompot z rabarbaru ....cukier masz chyba ?:lol3:

Cukier rozsypał sie po podłodze chcialam przepłukac ale się nie udało ))
01 lipca 2016 09:29 / 1 osobie podoba się ten post
Uprzejmie donoszę,że ....już tydzień a może i więcej-nic nie upiekłam i nie zeżarłam! To chyba do pochwalijek-co?!
01 lipca 2016 11:49 / 2 osobom podoba się ten post
pytajka

Uprzejmie donoszę,że ....już tydzień a może i więcej-nic nie upiekłam i nie zeżarłam! To chyba do pochwalijek-co?!:yeah:

Zdecydowanie do pochwalijek.
Ja piekę systematycznie co 2 tygodnie na dzień wizytacji syna Pdp - ale nauczyłam sie nie jeść tego, co upiekę - i dla mnie jest to niebywały sukces.
01 lipca 2016 11:51 / 3 osobom podoba się ten post
Eee no jak tak można.Trzeba spróbować kawałek choćby po to żeby stwierdzić czy sie udało.Podziwiam silna wolę
01 lipca 2016 12:03 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Eee no jak tak można.Trzeba spróbować kawałek choćby po to żeby stwierdzić czy sie udało.Podziwiam silna wolę:-)

Odstawiłam mąkę i cukier na 100%. Piekę tylko na mące orkiszowej. Nie próbuję.
01 lipca 2016 12:28 / 2 osobom podoba się ten post
Na 100% to chyba sie nie da,bo jak jesz banana,jabłko czy czereśnie to w nich też jest cukier...
W jednym bananie są dwie kostki cukru,tak,tak
aczkolwiek to fruktoza a nie sacharoza,niemniej jest to tez cukier prosty