Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

09 sierpnia 2016 10:05 / 1 osobie podoba się ten post
Krupnik. Po "mojemu", czyli na żeberkach :pomponiara:
09 sierpnia 2016 10:06
Kobietka

Krupnik. Po "mojemu", czyli na żeberkach :pomponiara:

Znalazłaś gdzieś kaszę jęczmienną?
09 sierpnia 2016 10:11 / 1 osobie podoba się ten post
Teraz nic specjalie nie planuję. Co tam wpadnie mi w oko i nabiorę smaka. Wybór w rybach, warzywach i owocach jest ogromny.Zaplanowałam jedynie ośmiornicę,bo bardzo lubię jej mięsko, najlepiej grillowane, ale w pulpie pomidorowej też jest mniam. Może dzisiaj, kto to wie? Jak wyjdzie, tak będzie- mam zdolności przystosowawcze do nowych okoliczności
09 sierpnia 2016 10:12 / 2 osobom podoba się ten post
Żeberka w warzywach, ziemniaczki, marchewka z groszkiem i Buraczki ze słoika :)
09 sierpnia 2016 10:13 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Znalazłaś gdzieś kaszę jęczmienną?

Nie do końca taką, ale nie jest zła,  już się gotuje
Kupiłam tę: Perl Graupen mittelgross.
Pani w Rewe (tutaj) nie słyszała o Gerstengrütze. Ale ostatecznie jest krupnik !
Dzięki za pomoc.

09 sierpnia 2016 10:18 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Nie do końca taką, ale nie jest zła,  już się gotuje :-)
Kupiłam tę: Perl Graupen mittelgross.
Pani w Rewe (tutaj) nie słyszała o Gerstengrütze. Ale ostatecznie jest krupnik !
Dzięki za pomoc.

I tak będzie dobry :) Powiem Ci też, że ta niemiecka kasza jęczmienna to nie dorównuje do naszej polskiej.
09 sierpnia 2016 10:22 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

I tak będzie dobry :) Powiem Ci też, że ta niemiecka kasza jęczmienna to nie dorównuje do naszej polskiej.

Pewnie masz rację. Widziałam tu w rosyjskim sklepie i w Rewe sporo polskich artykułów, kasza gryczana np., "Kucharek', majonez Winiary itp.
Ale przy batonikach Prince Polo to aż się uśmiechnęłam ! I kupiłam ! Do kawy :pomponiara:
09 sierpnia 2016 10:26 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Pewnie masz rację. Widziałam tu w rosyjskim sklepie i w Rewe sporo polskich artykułów, kasza gryczana np., "Kucharek', majonez Winiary itp.
Ale przy batonikach Prince Polo to aż się uśmiechnęłam ! I kupiłam ! Do kawy :pomponiara:

W Edece na polskim stoisku widziałam nasze batoniki, ćwikła z chrzanem :) 

Z perłowej kaszy też wyjdzie smaczny krupnik, to też jęczmienna, choć nie ta klasyczna- a jak żeberka jeszcze grają główną rolę....Miodzio :)
09 sierpnia 2016 10:33 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

W Edece na polskim stoisku widziałam nasze batoniki, ćwikła z chrzanem :) 

Z perłowej kaszy też wyjdzie smaczny krupnik, to też jęczmienna, choć nie ta klasyczna- a jak żeberka jeszcze grają główną rolę....Miodzio :)

Edeca jest dalej, a Reformhaus w drugą stronę. Wczoraj nie miałam jakoś ochoty jeździć w kółko
Tak, żeberka są bardzo ważne
Bardzo smaczne zupki "na nich" się udają, a w sosie, albo pieczone.....ech....
Ale gotowane  też fajne 
09 sierpnia 2016 10:38 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Edeca jest dalej, a Reformhaus w drugą stronę. Wczoraj nie miałam jakoś ochoty jeździć w kółko :zlosliwy:
Tak, żeberka są bardzo ważne :lol3:
Bardzo smaczne zupki "na nich" się udają, a w sosie, albo pieczone.....ech....
Ale gotowane  też fajne  :lol1:

Tak, tak są :) Te Adama zwłaszcza 

Już dając spokój temu bidnemu Adamowi, to lubię też marynacie miodowo-musztardowej, ale to w domu zrobię dopiero :)
09 sierpnia 2016 10:41 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Pomidorowa ze świderkami ( to taki makaron jest :-):-):-) ) , jogurt dla profesorowej , ja nie jadam deserów , mineralna do popicia ...jakby zupa nie była mokra ? :-)....Kurczę , deserów nie jadam a dobrze , nawet bardzo dobrze wyglądam ....znaczy się pulchniutka jestem , waga stoi w miejscu , ale w dół za cholerę nie chce polecieć ! :placz3:

No pacz :) A ja myślałam, że to tylko babka ma być mokra 

To dziś tą zupę z "torepki" podam z mineralną, albo z wodą wymieszam :) O ! :)))
09 sierpnia 2016 10:50 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Tak, tak są :) Te Adama zwłaszcza :-)

Już dając spokój temu bidnemu Adamowi, to lubię też marynacie miodowo-musztardowej, ale to w domu zrobię dopiero :)

A Adama to nie były jaja ? Czy coś pokręciłam...?
09 sierpnia 2016 10:52 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

A Adama to nie były jaja ? Czy coś pokręciłam...?

Nie, nie, ale jak na Ewę przystało, to najpierw żeberko :))
09 sierpnia 2016 10:55 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Nie, nie, ale jak na Ewę przystało, to najpierw żeberko :))

A no tak ! To dzisiaj zaczynam........"mojego Adama" rozpracowywać !
Chyba mi się od Pdp "nastroje" udzielają
09 sierpnia 2016 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

No pacz :) A ja myślałam, że to tylko babka ma być mokra :-)

To dziś tą zupę z "torepki" podam z mineralną, albo z wodą wymieszam :) O ! :)))

(D)Zupa baby zawsze powinna być mokra ...jak za sucha to naoliwić albo innej wilgoci zadać