Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

09 sierpnia 2016 10:58 / 4 osobom podoba się ten post
Skrzydełka z patelni ,ziemniaki z wody ,marchewka z groszek z garnka .
09 sierpnia 2016 11:14 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

(D)Zupa baby zawsze powinna być mokra :-)...jak za sucha to naoliwić albo innej wilgoci zadać :lol3:

Jakby nie patrzył- będzie dobrze 
09 sierpnia 2016 11:22 / 3 osobom podoba się ten post
Żeberka z piekarnika .
09 sierpnia 2016 14:17 / 1 osobie podoba się ten post
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym z serem i ziołami,sos pomidorowy ze smietaną one lactose,ziemniaki puree.
09 sierpnia 2016 14:54 / 1 osobie podoba się ten post
Na talerzach wylądowała dorada z kolorowymi warzywami. To wszysto ozdobione oczywiscie artystycznymi szlaczkami z sosu własnego wyrobu. Sok na popitkę.Towarzyszka tej uczty zagryza to jeszcze daktylami.
10 sierpnia 2016 07:17 / 2 osobom podoba się ten post
Zupke pomidorowa zrobie jakos mi sie nie chce przemeczac
10 sierpnia 2016 07:51 / 3 osobom podoba się ten post
U nas kalafior i ziemniaki z wody.  Okraszę trochę masłem i koperkiem posypię. Moj pdp nie przepada za miesem chyba że ugotowane z zupie . Ja też szczątkowe ilosci mięsa i tylko jeden gatunek. Ale deser zrobię dzisiaj godny Knorra A gdzie jest Knorr?  nie przyprawa, tylko nasz Knorr
10 sierpnia 2016 07:58 / 3 osobom podoba się ten post
margarita13

Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym z serem i ziołami,sos pomidorowy ze smietaną one lactose,ziemniaki puree.

Ja dzisiaj na wieczorny posiłek robię zapiekankę . Cukinia z moje grzadki wielkosci  0,5 x 1 m , pomidory jedna sadzonka rosnie w kuble za domem , zielenika w doniczkach . Wczoraj dokupiłam papryke , marchewkę , cebulę . Wyczaruje taka z posypka  parmezanowa , ze palce lizać. Bedzie kolacja jak się patrzy
10 sierpnia 2016 12:46 / 2 osobom podoba się ten post
Filet z dorsza panierowany, krokiety ziemniaczane, warzywa.
10 sierpnia 2016 13:08 / 2 osobom podoba się ten post
Łazanki !
10 sierpnia 2016 13:52 / 2 osobom podoba się ten post
Wątróbka duszona z cebulką,ziemniaki,kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem.(zamarzył mi sie wczoraj taki obiad,a mój POD zjadł ze smakiem).
10 sierpnia 2016 15:15 / 3 osobom podoba się ten post
A ja mam dziś polską ogórkową, jednak zmieloną bo żeby nie było problemu z połknięciem :)
A na drugie danie kopytka z serem białym podawane z sosem z szynki, papryki, cukinii i cebuli podawana z marchewką z kwaskiem. ;)
Ja to uwielbiam, zwłaszcza z posypaną pietruszką, a poza tym to proste do zrobienia (pomijając kopytka, które są mega czasochłonne) :)
10 sierpnia 2016 15:38 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Filet z dorsza panierowany, krokiety ziemniaczane, warzywa.

no , no, mistrzu  jak zwykle tylko , że na moim talerzu  :_)
10 sierpnia 2016 15:39 / 3 osobom podoba się ten post
BaskaS

Łazanki ! :gotowanie:

Już mam zamowione  łazanki. Zajade do domu to koleżanka przyleci z garnkiem . Oczywiście z kiszona kapucha
10 sierpnia 2016 15:42 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwek90

A ja mam dziś polską ogórkową, jednak zmieloną bo żeby nie było problemu z połknięciem :)
A na drugie danie kopytka z serem białym podawane z sosem z szynki, papryki, cukinii i cebuli podawana z marchewką z kwaskiem. ;)
Ja to uwielbiam, zwłaszcza z posypaną pietruszką, a poza tym to proste do zrobienia (pomijając kopytka, które są mega czasochłonne) :)

Kopytka robie tak : raz , dwa i już mam