Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

08 lipca 2016 21:16 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Myszko akurat,, tego " na zapas nie idzie zrobić, haha

A szkoda...ojjjj,jaka szkoda 
08 lipca 2016 22:40 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Znaczy puree z kalarepki :-)

Zeby to puree, jeszcze nie byłoby takźle ))
08 lipca 2016 22:55 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Kasiuuu? No co Ty? Dopiero przyjechalas i już takie kosmate myśli?

Ja mam zawsze kosmate myśli:)A poza tym jakie dopiero???Od jutra z górki:):)
08 lipca 2016 23:48 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Zeby to puree, jeszcze nie byłoby takźle :-)))

No ta pewnie jakas peperda  Cos mi sie wydaje,ze nie bedzie mi to smakowalo, a Tobie? ;))) A tak przy okazji...moglbys poczestowac forumowa kolezanke takim gulaszem z jagnieciny...Nie badz prosiakiem,co? 
09 lipca 2016 11:20 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzis nalesniki z apfel muss i na dekoracje bita smietana:)
09 lipca 2016 11:24 / 4 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

No ta pewnie jakas peperda :-) Cos mi sie wydaje,ze nie bedzie mi to smakowalo, a Tobie? ;))) A tak przy okazji...moglbys poczestowac forumowa kolezanke takim gulaszem z jagnieciny...Nie badz prosiakiem,co? :-)

Mógłbym, ale następnym razem napisz wcześniej, że też chcesz ))
Dzisiaj na życzenie: naleśniki zasmażane z dżemem jabłkowym, owocami i chyba z bitą, o Matko, śmietaną albo kulką lodów.
Ale i tak posypię z jednej strony cynamonem, z drugiej  ingwirem )) 
I na koniec czerwona herbata do picia.
09 lipca 2016 11:38 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa jarzynowa z wkładką mięsną. Jabłecznik na podwieczorek.
09 lipca 2016 11:40
Knorr

Mógłbym, ale następnym razem napisz wcześniej, że też chcesz :-)))
Dzisiaj na życzenie: naleśniki zasmażane z dżemem jabłkowym, owocami i chyba z bitą, o Matko, śmietaną albo kulką lodów.
Ale i tak posypię z jednej strony cynamonem, z drugiej  ingwirem :-))) 

Oczywiscie! Tylko najpierw,odpowiednio wczesnie,poinformuj o planowanym menu Myszy nie jedza duzo wiec sie nie martw,ze wyliza garnek,za to moga pomoc go umyc,o! Dzisiejszy obiad tez masz pyszny...ale wole kulke lodow,skoro mozna wybrzydzac Dziekuje!

09 lipca 2016 11:51 / 4 osobom podoba się ten post
Knorr

Mógłbym, ale następnym razem napisz wcześniej, że też chcesz :-)))
Ale i tak posypię z jednej strony cynamonem, z drugiej  ingwirem :-))) 

Knorr, ale z Ciebie Ananas- tak po prostu śmietanę ubić :)

U mnie babcia skonsumuje kalafiorową zupę-krem z pulpiecikami z łososia,  a ja jak zwykle dużo sałaty- tym razem Feldsalad, pomidor, feta , oliwa z oliwek i dużo świeżej bazyli i sznycel jakiś.
09 lipca 2016 12:19 / 3 osobom podoba się ten post
Rosol wolowy z ogromna iloscia zielonej pietruszki i drobno pokrojona wolowina gotowana. Na deser mus z bialej czekolady,ozdobiony wiorkami gorzkiej czekolady oraz ze zmiksowanymi malinami. Mus, tradycyjnie dr. Oetcker,w proszku kupiony, ale jest naprawde pyszny!
09 lipca 2016 12:37 / 1 osobie podoba się ten post
KALAFIOR OPIEKANY ZIEMNIACZKI ZASMAZANE I BRATWYRST
09 lipca 2016 13:29 / 5 osobom podoba się ten post
Rolady wolowe w sosie brązowym KNORRa, ziemniaki w mundurkach z piekarnika i bukiet surówek.
Poźniej biszkopt z truskawkami w galaretce ,obowiazkowo z bitą smietaną one lactose i kawa.
09 lipca 2016 17:04
Forelle,Saukraut,Ziemniaki.
09 lipca 2016 23:13 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Oczywiscie! Tylko najpierw,odpowiednio wczesnie,poinformuj o planowanym menu:-) Myszy nie jedza duzo wiec sie nie martw,ze wyliza garnek,za to moga pomoc go umyc,o! Dzisiejszy obiad tez masz pyszny...ale wole kulke lodow,skoro mozna wybrzydzac:lol1: Dziekuje!

Dziękuje. Owoce to czarne jagody były (dużo i wielkie), truskawki zmiksowane na mus, maliny i czerwone porzeczki, ale kolejnym razem to je zmiksuję i przez sito dam, bo trzaskały w zębach ziarna.
10 lipca 2016 00:08 / 1 osobie podoba się ten post
Kaseler w kiszonej kapuście i ziemniaki