Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

10 lipca 2016 08:16 / 4 osobom podoba się ten post
My dzisiaj mamy rybę. Swieżą rybkę przywiózł nam rybak, wczoraj pdp ją sprawił a ja zaprawiłam i leży w lodówce. Nie wiedziałam , że pdp jako były wędkarz bardzo sprawnie filetuje ryby. Podziwiałam wczoraj. Do tego ziemniaki i sałatka z ogórka . Ogórek jest z mojego mikruśnego ogródeczka w ktorym rośnie sobie az 5 szt. No i budyń , ktory pdp uwielbia .  A ja mam truskawki .
10 lipca 2016 09:38 / 4 osobom podoba się ten post
A ja dzisiaj nie gotuje ,idziemy do knajpki przejeść wygrany woucher za 150 zł.
10 lipca 2016 09:41 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

A ja dzisiaj nie gotuje ,idziemy do knajpki przejeść wygrany woucher za 150 zł.

Też bym poszła i dodałabym jeszcze i przepić nie mysle o alkoholu Basiu. Co to , to nie
10 lipca 2016 10:42 / 4 osobom podoba się ten post
u mnie dzis spaghetti
10 lipca 2016 11:39 / 6 osobom podoba się ten post
Mielone w sosie ,słodkie kartofle w plastrach z dodatkiem masła,pieczone w piekarniku i marchewka z groszkiem.
10 lipca 2016 11:41 / 2 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Też bym poszła i dodałabym jeszcze i przepić :-) nie mysle o alkoholu Basiu. Co to , to nie :-)

A dlaczego nie ? Przecież jestem na urlopie?
10 lipca 2016 12:05 / 4 osobom podoba się ten post
mielone, czerwona kapustka ziemniaczki
10 lipca 2016 13:47 / 2 osobom podoba się ten post
Pieczona Dorada z pieczonymi kartoflami, sałatka z pomidorów
10 lipca 2016 13:47 / 4 osobom podoba się ten post
Jako, że dziś zawitała córka babci, udzielała się w ogrodzie i chałupie, to zasłużyła na obiad- w związku z tym ugotowałam :
Karkówka w sosie cebulowo-cytrynowym, doprawionym niewielką ilością świeżej mięty, szpecle, sałata mieszana sos winegret z odrobiną melisy cytrynowej-obydwa zioła rosną w ogródku i jeszcze tylko rozmaryn jest- nie ma ziołowego szaleństwa:)

Babcia- nooo, zupa krem z groszku zielonego, pulpety drobiowe-dopóki zębów nie dostanie jest skazana na taką dietę.
10 lipca 2016 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
Schabowe,ziemniaki,surówka z pomidorów
10 lipca 2016 14:01 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jako, że dziś zawitała córka babci, udzielała się w ogrodzie i chałupie, to zasłużyła na obiad- w związku z tym ugotowałam :
Karkówka w sosie cebulowo-cytrynowym, doprawionym niewielką ilością świeżej mięty, szpecle, sałata mieszana sos winegret z odrobiną melisy cytrynowej-obydwa zioła rosną w ogródku i jeszcze tylko rozmaryn jest- nie ma ziołowego szaleństwa:)

Babcia- nooo, zupa krem z groszku zielonego, pulpety drobiowe-dopóki zębów nie dostanie jest skazana na taką dietę.

Tina...uparciuch z Ciebie,no przecież mówilam,że na Twoja babcie szczekają szczęki 2,w pomarańczowym pudełeczku...Prawia jak nówki...
10 lipca 2016 14:03 / 4 osobom podoba się ten post
margarita13

Tina...uparciuch z Ciebie:-),no przecież mówilam,że na Twoja babcie szczekają szczęki 2,w pomarańczowym pudełeczku...:lol3:Prawia jak nówki...:lol2::lol1:

Nie będę jej rozbestwiać- babcię to trzeba sobie wychować 
10 lipca 2016 14:05 / 2 osobom podoba się ten post
margarita13

Tina...uparciuch z Ciebie:-),no przecież mówilam,że na Twoja babcie szczekają szczęki 2,w pomarańczowym pudełeczku...:lol3:Prawia jak nówki...:lol2::lol1:

Tina u mnie też jest zapasowa paszczęka.Leży sobię czyściutka w pudełeczku.
Post ta twoja babcia długo jeszcze będzie miała?
10 lipca 2016 14:10 / 3 osobom podoba się ten post
teresadd

Tina u mnie też jest zapasowa paszczęka.Leży sobię czyściutka w pudełeczku.
Post ta twoja babcia długo jeszcze będzie miała?

A to zależy- była lekarka w zeszłym tygodniu, powiedziała ,żeby paliatywnych zamawiać, babci się w międzyczasie polepszyło-dentysta się dziwnie ociąga, więc postanowiłam trochę pomóc niemieckiej rodzince 
10 lipca 2016 15:26 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś niedzielnie filet jagnięcy z sosem cebulowym dla pdp, dla mnie z ziołami, ryż, gotowana marchew z cukinią pdp, ja sałata.
Deser parfait truskawkowe, inaczej domowe lody zrobine przez syna pdp, ja do tego zrobiłam sos truskawkowy, którego smak podkręcił świeży estragon z ogrodu. Też mam trochę ziółek ogrodzie pdp;)))))