Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

10 lipca 2016 15:27 / 4 osobom podoba się ten post
Zofija

Pieczona Dorada z pieczonymi kartoflami, sałatka z pomidorów

Ja się pochwalę. Zrobiłam pieczoną doradę i ziemniaki z pierwszego lepszego przepisu internetowego. Wyszło mi fantastyczne żarełko, niebo w gębie.
Przed podaniem PDP oczywiście usunęłam głowę i ości rybki.

Jeszcze teraz czuję ten przyjemny smak w buzi i aż szkoda go niwelować popołudniową kawusią.    
10 lipca 2016 15:37 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Kaseler w kiszonej kapuście i ziemniaki

Co to jest Kaseler?
10 lipca 2016 15:52 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa warzywna ,placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.
10 lipca 2016 15:54 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

Co to jest Kaseler?

Coś jak nasza polędwica sopocka,lekko podwędzana,taki jakby schabik własciwie.Benita mnie tego nauczyła:)Potem wrzucę w PRZEPISY jak to robię ,bo mam koniec przerwy.Wieczorkiem:)
11 lipca 2016 08:55 / 3 osobom podoba się ten post
Chyba zupka jarzynowa kombinowana. Jeszcze nie wiem ale to efekt długiej podróży. Długo się zbieram do kupy
11 lipca 2016 09:39 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś odgrzewam obiad z wczoraj :)
11 lipca 2016 09:49 / 3 osobom podoba się ten post
Za zaraz idę lepić pierogi z mięsem . Ale najpierw skoczę na zakupy .
11 lipca 2016 09:56 / 3 osobom podoba się ten post
U nas dzisiaj  obiad prosty i szybki:  "putenschnitzel braten" + ziemnaki gotowane posypane zieleninką + sałatka z pomidorów
11 lipca 2016 14:06 / 4 osobom podoba się ten post
Tortellini z mięsem plus do tego sos/pieczarki,papryka czerw.,parówki/
11 lipca 2016 14:10 / 2 osobom podoba się ten post
Spaghetti
11 lipca 2016 14:48 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj tylko rozmroziłam i odgrzałam kapuśniak
11 lipca 2016 18:03 / 2 osobom podoba się ten post
Moja PDP bardzo słabo je po powrocie ze szpitala .Najlepiej to zupki i to rzadkie ,więc serwuje zupki.
Dziś rosół z lanym ciastem ,a dla mnie jeszcze inny bonus.
11 lipca 2016 18:10 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Moja PDP bardzo słabo je po powrocie ze szpitala .Najlepiej to zupki i to rzadkie ,więc serwuje zupki.
Dziś rosół z lanym ciastem ,a dla mnie jeszcze inny bonus.

Mam to samo Ivetto. Dobrze, że tu mam termomix, to się nie bawię z tymi zupkami zbytnio. Zupę krem szybko się w tym ustrojstwie przyrządza.
11 lipca 2016 19:15
tina 100%

Mam to samo Ivetto. Dobrze, że tu mam termomix, to się nie bawię z tymi zupkami zbytnio. Zupę krem szybko się w tym ustrojstwie przyrządza.

Ja tu dysponuję mikserem i blenderem.W domu mam Termomix ,więc  wiem jakie to dobrodziejstwo.Własnie moja PDP zapytała czy została zupka z obiadu ,bo by chętnie na kolację zjadła .Z wielkim apetytem pochłonęła wszystko co zostało.Dobrze ,że to chociaz chętnie je.
11 lipca 2016 19:41 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie byl dzisiaj sznycel plus sos cebulowo - paprykowy,plus duszone pieczarki plus mix salat. Ale nie mam pomyslu na jutro...