Na wyjeździe #33

20 maja 2016 10:56 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Gdyby z jakiegos powodu Agraweczce by sie odwidziło, to jak Ci zalega - chętnie ja przyjmę. nieważne kiedy.
Ten egzamin to mój cel. Kiedyś go zrealizuję.

Albo,jak Agrafka zda już,to przekaże tobie? Książki nie są po to żeby zalegały w szufladach,niech służą kolejnym osobom.
20 maja 2016 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

No jak Ty czule mnie określasz 

No wybacz kochanie ale na niemieckojęzycznych książkach to raczej mało się znasz
20 maja 2016 10:59 / 1 osobie podoba się ten post
Agrafko - wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!
20 maja 2016 11:08
Marta

No wybacz kochanie ale na niemieckojęzycznych książkach to raczej mało się znasz:-)

Tak - mi się podoba
20 maja 2016 11:09 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Albo,jak Agrafka zda już,to przekaże tobie? Książki nie są po to żeby zalegały w szufladach,niech służą kolejnym osobom.

Zgadza się.
Dobry pomysł.
20 maja 2016 11:16 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Zgadza się.
Dobry pomysł.

Bardzo mi się podoba ten pomysł,,,,,ponieważ bardzo was lubię ,,,,będę następna w kolejce Benito,,,a kto po mnie to się okażeBuziaczki dla was:
20 maja 2016 12:13
Krysiakrysienka

Bardzo mi się podoba ten pomysł,,:chaplin:,,,ponieważ bardzo was lubię ,,,,będę następna w kolejce Benito,,,a kto po mnie to się okaże:aniolki:Buziaczki dla was::przytul aniola:

To jest doping.
Dzięki. Trzymam za słowo.
Ps. Dawno Cię nie było tu, Krysiu. Gdzie jesteś ?
20 maja 2016 12:28 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

To jest doping.
Dzięki. Trzymam za słowo.
Ps. Dawno Cię nie było tu, Krysiu. Gdzie jesteś ?

Jestem Benitko cały czas na tym samym miejscu od Grudnia..,,,,tylko z zasięgiem jest u mnie róznie,korzystam z uprzejmosci sąsiadów,ale czasami nie mam internetu cały dzień lub nawet pare dni,,,dlatego z wiadomosciami nie jestem na bierząco cały czas,,,,a dzieje sie tu dużo,,,,nawt nie wiedziałam ze moja ANDREA pojawia sie i znikakod miescowości  \35578 \  Buziaczki dla Ciebie
20 maja 2016 13:45 / 2 osobom podoba się ten post
Grunt to pozytywne myślenie,,,, nie bedzie tak źle,,,,,,,,zawsze idzie się dogadać
20 maja 2016 13:49 / 2 osobom podoba się ten post
Nie bardzo rozumiem skąd te przypuszczenie, że osoba, która cię zmieni spitoli miejscówkę. 
20 maja 2016 13:56
Geronimo, bądź dobrej myśli. 
20 maja 2016 14:17 / 1 osobie podoba się ten post
Chłopie, nie nastawiaj się tak negatywnie.
Poznasz kobietę, przekażesz obowiązki i tyle.
20 maja 2016 14:30 / 7 osobom podoba się ten post
Szukam w necie informacji na temat praw opiekunek i natrafiłam na ciekawe informacje. Otóż nawet opiekunki wysłane z innych państw przez firmy, podlegają najważniejszym niemieckim regulacjom, o płacy minimalnej, o czasie pracy itd. To w sumie wszyscy wiemy, ale nie wiedziałam jakie dokładnie są przepisy co do czasu pracy. Otoz należy się jeden dzień wolny w tygodniu i 11 godzin odpoczynku nocnego. II nie ma żadnych seniorenfonow. To nie nasze zadanie, odpoczynek ma być nieprzerwany. Możemy pracować maksymalnie 38,5 godziny, przy czym samo przebywanie w domu pdp i oczekiwanie na wezwanie jest normalną pracą.
20 maja 2016 14:31
wichurra2

Szukam w necie informacji na temat praw opiekunek i natrafiłam na ciekawe informacje. Otóż nawet opiekunki wysłane z innych państw przez firmy, podlegają najważniejszym niemieckim regulacjom, o płacy minimalnej, o czasie pracy itd. To w sumie wszyscy wiemy, ale nie wiedziałam jakie dokładnie są przepisy co do czasu pracy. Otoz należy się jeden dzień wolny w tygodniu i 11 godzin odpoczynku nocnego. II nie ma żadnych seniorenfonow. To nie nasze zadanie, odpoczynek ma być nieprzerwany. Możemy pracować maksymalnie 38,5 godziny, przy czym samo przebywanie w domu pdp i oczekiwanie na wezwanie jest normalną pracą.

jeszcze żeby ktokolwiek te prawa rzeczywiście respektował , to byłaby bajka
20 maja 2016 14:35 / 5 osobom podoba się ten post
mzap88

jeszcze żeby ktokolwiek te prawa rzeczywiście respektował , to byłaby bajka

Noo:) 
Ale zawsze dobrze wiedzieć co się należy.  Poszukałam bo babcia mnie wkurzyła tym opieprzeinem mnie, że w nocy do niej nie wstalam. Nie z mojej winy - dzwonek zepsuty. W każdym razie mogę jej na przyszłość powiedzieć ze moje ewentualne wstanie nie jest obowiązkiem tylko ludzkim odruchem z mojej strony.