Na wyjeździe #34

26 września 2016 16:58 / 3 osobom podoba się ten post
A ja rowerka nie mam i musiałam na autonogach zwiedzać. Poleciałam aż do sąsiedniej dzielnicy 
26 września 2016 18:07 / 7 osobom podoba się ten post
Córka "dobrej"siostry podczas ostatniego pobytu,nie pytając sióstr o zdanie porobiła porządki po swojemu i schował gdzieś laskę mamy ,która mimo,ze nieużywana ZAWSZE stała przy jej łóżku.Już w nocy zaczęły się poszukiwania zguby i cały prawie wczorajszy ranek.Zajrzałam we wszystkie kąty,garaż,wsiąkła,nie ma:(Coś mnie jednak tknęło i zajrzałam do piwnicy a laseczka sobie wisi wśród miotełek o przeróżnym przeznaczeniu:)Noooo,to że była zapunktowała/może starczy na 3 dni:)/"Dobra" siostra przeszczęśliwa i pyta mnie jakie chcę za to podziękowanie.A ponieważ ostatnio jest problem z przyjmowaniem porannych tabletek,ma ich teraz 6 i pół sztuki,to ja jej na to ,że jak będzie bez ociągania 2 godzinnego, je zjadała od razu po śniadaniu, to dla mnie to będzie właśnie podziękowanie:):):):)Chyba nie do końca takie podziękowanie miała na myśli ale efekt jest-dziś raz dwa i połknęła bez dyskutowania czemu aż tyle a druga siostra tylko dwie:):):)Ale czy to potrwa długo ????Iiiiiiii,ona jest uparciuszek i lubi na przekór robić.....
26 września 2016 19:04 / 12 osobom podoba się ten post
Moja pdp jest mistrzynią w chowaniu różnych rzeczy. Dzisiaj schowała mi wkład ( duże wiaderko ok. 15 l)ze śmietnika kuchennego.Przeszukałam cały ogród , parter , a zguba była w sypialni, na górze.Polubiłam już to zajęcie- szukanie, gdzie to może być ? Klucze, kluczyki i dokumenty są poza jej zasięgiem, a reszta jest mniej ważna i jest ciekawie.
26 września 2016 20:28 / 14 osobom podoba się ten post
Jutro jade w jedna strone taxi z generalem moim do dentysty , pani sie zab ulamal , ale mimo tego nie spuszcza z drygowania i sprawdzania .Dzis odkurzalam w korytarzu , a moj general siedzac na wozku stwierdzil , ze za glosno szoruje po kafelkach , pewnie szczotki nie wypuscilam , to ja sru jej przed oczy , pomacala i nic sie nie odezwala ..., ot takie cudenka , ale jak to w cyrku..
27 września 2016 13:49 / 7 osobom podoba się ten post
News z ostatniej chwili!!! Pdp zjadła połowe dekoracji na tort . Czekałam do ostatniej chwili, bo ta masa taka smietanowa , a różyczki i literki cukrowe. To chyba ze stresu- bardzo przeżywa,ze nie przyjadą jej córki ( dodam- mogą), bo mają dużo pracy.Pochlipuje jak nie widzę , bidulka
27 września 2016 14:00 / 11 osobom podoba się ten post
Wurst obiecany byl dzis , wrzucilam go jak do studni , nawet sie nie odbilo moglam sie dopchac chlebem , ale kaczka to ja nie jestem.Do 18 tej wytrzymam , bo na plaze w przerwie nie ide , po kawie dopiero na zakupy domowe.
Musze przyznac , ze dbaja o moja linie tutaj , nie da sie przytyc jak na innych miejscach , wrecz chudne , slyszysz Barbaro chudne !!!!
Te detale tutaj mnie dobija , nie ma dnia oby moj general z czyms nie wyskoczyl.Dzis wieszaki temat przewodni.Pani ma kilka wieszakow " firmiennych "- niczym sie nie rozniacych , tylko tym napisem.Rzeczy jej maja btc powieszone tylko na tych wieszakach , no chyba ze zabraknie to w drodze wyjatku.Dzis kazala mi sprawdzic w mojej szafie , czy nie mam jej wieszakow , bo to sa jej !!! do jej " rzeczów"!!!O litosci chce zawolas !!!Odpowiedzialam tylko grzecznie , ze tu pani sa wszystkie wieszaki , ja chwilowo je podnajmuje w ilosci sztuk 3, ale nie firmienne gdzie bym smiala , wieszak pewnie drozszy od mojego sweterka
Prosze tylko juz o jedno , zeby ta kobieta zamilkla juz , i nic do mnie nie mowila , bede szczesliwa.
27 września 2016 14:37 / 10 osobom podoba się ten post
Moja Pdp dzisiaj na saksach od 10.00 w swoich rodzinnych bawarskich lasach. Bardzo przeżywała wyjazd.Zrobiłam Jej prezent dla siostry, odkopałam koszyczek w piwnicy wrzuciłam pralinki, orzechy ,wódeczkę polską miniaturkę / w globusie kupioną/,kwiatka/wrzosa/ ładnie zapakowałam.wszystko ok tylko koszyka szkoda ale jakoś dała się przekonać.Jeszcze poprosiła mnie o 2 marki sztuk 2 dla wnuków siostry:) Włożyłam, po 10e i po 1e do portfela i mówie rozdawaj geszenki, a ona że chyba jestem balabala aby po 10 e dawać.ups... Aja po ogarnięciu chałupki leżę i tylko leżę do 18.00.
27 września 2016 15:02 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Moja Pdp dzisiaj na saksach od 10.00 w swoich rodzinnych bawarskich lasach. Bardzo przeżywała wyjazd.Zrobiłam Jej prezent dla siostry, odkopałam koszyczek w piwnicy wrzuciłam pralinki, orzechy ,wódeczkę polską miniaturkę / w globusie kupioną/,kwiatka/wrzosa/ ładnie zapakowałam.wszystko ok tylko koszyka szkoda ale jakoś dała się przekonać.Jeszcze poprosiła mnie o 2 marki sztuk 2 dla wnuków siostry:) Włożyłam, po 10e i po 1e do portfela i mówie rozdawaj geszenki, a ona że chyba jestem balabala aby po 10 e dawać.ups... Aja po ogarnięciu chałupki leżę i tylko leżę do 18.00.

Pięknie to michasiu zrobiłas, pieknie Zeby tylko pozniej nie chciala co dzień jechac . A najgorzej jak przypomni sobie w nocy . Ale to u Al. jest takie parcie, chociaz inne podobne choroby też daja czadu w tym kierunku. Odpoczywaj  w pracy, odpoczywaj. Ja w domu tez mam dopiero teraz przerwę. A deszcze zapowiadają.
27 września 2016 15:11 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

Pięknie to michasiu zrobiłas, pieknie :-) Zeby tylko pozniej nie chciala co dzień jechac . A najgorzej jak przypomni sobie w nocy . Ale to u Al. jest takie parcie, chociaz inne podobne choroby też daja czadu w tym kierunku. Odpoczywaj  w pracy, odpoczywaj. Ja w domu tez mam dopiero teraz przerwę. A deszcze zapowiadają.

27 września 2016 15:21 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

:tanczy::kropla potu::czerwieni sie:

Nie rumień sie michasiu tego Twoja pdp nie zapomni nigdy. Jesli  jest nawet demencyjna (nie wiem ), niektorym wydaje sie ,że demencyjny to głupi , niedorozwiniety czy jeszcze jak ale to nie jest prawda.
27 września 2016 18:31 / 6 osobom podoba się ten post
Lampki, te korytarzowe.Mają leżeć w tej a nie innej konfiguracji!!!Ta w pokoju za zdjęciem też!!!Barbara juz dwukrotnie przeszkolona została,bo jak nie zauważyłam i nie poprawiłam tak,jak ma być - czytaj -  tak jak je zawsze "dobra" siostra układa tom się nasłuchała a nasłuchała,ze nie tak powinny leżeć.....Dziś po śniadaniu akcja poszukiwania małych nożyczek:)Znalazłam-radośc wielka:)Tak,tak,ma byc tak i tam gdzie i jak od stu lat było i żadne zmiany nie wchodzą w grę.To są takie drobiazgi i drobiażki dla nas nieistotnie,ale dla seniora najwazniejsze w danej minucie:):):)Katarzyna Foczka Asertywna Cierpliwa:):):):)Nawet nie wiedziałam,że mam aż cztery imiona:):):)Hi hi hi
28 września 2016 13:32
Moja babciunia chyba na kilka dni trafi do szpitala.
Mam spakować jej torbę, ok.
Tylko co tam powinnam włożyc ?
Tak jak w PL pół domu spakować ?
28 września 2016 14:32 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Moja babciunia chyba na kilka dni trafi do szpitala.
Mam spakować jej torbę, ok.
Tylko co tam powinnam włożyc ?
Tak jak w PL pół domu spakować ?

Nie wiem, w jakim stanie PDP, ale tak ogólnie: kosmetyki, których używa, okulary i coś do czytania, jeśli czyta, albo długopis i krzyżówki, może jakieś ciuszki na zmianę, bielizna, może coś trwałego do jedzenia i picia? 
28 września 2016 14:52 / 1 osobie podoba się ten post
Witam! Czy może mi ktoś pomóc? Jak wyszukać na forum,tematów,np. szukam koleżanki?
28 września 2016 14:54
Renata67

Witam! Czy może mi ktoś pomóc? Jak wyszukać na forum,tematów,np. szukam koleżanki?