Na wyjeździe #34

07 września 2016 22:20 / 7 osobom podoba się ten post
To ja nerwa mam jak Niemcy jedzą wszelkie ciasta tymi swoimi widelczykami.Owszem są ciasta ,które tego wymagają,ale suchy suchar czy inny suchy wafel,a ci męczą się jak Gustlik z jajkiem i zbierają okruchy widelczykiem.
08 września 2016 07:21 / 7 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No i wyszłaś na niedoedukowaną ...ech..

Tu na kazdym kroku , pani ma zawsze racje , uwaza ze jestem z innej planety i nic nie wiem, trzeba mi wszystko ze szczegolami objasniac , no i chce aby opiekunka byla wsztstkim takie 5 w jednym , ojoj zawsze mam dla niej odpowiedz .Pani z charakterkiem , ale czesto jej noska ucieram .
08 września 2016 07:32 / 9 osobom podoba się ten post

08 września 2016 07:46 / 5 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

I ja też a w piątek zobaczymy.
08 września 2016 10:03 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Tu na kazdym kroku , pani ma zawsze racje , uwaza ze jestem z innej planety i nic nie wiem, trzeba mi wszystko ze szczegolami objasniac , no i chce aby opiekunka byla wsztstkim takie 5 w jednym , ojoj zawsze mam dla niej odpowiedz .Pani z charakterkiem , ale czesto jej noska ucieram .

wlasnie Magda, jak sie czyta co niektorzy z nas przechodza w tej pracy, to nasuwa sie pytanie, dlaczego oni chca takich niedoukow, zacofancow..... miec w swoim domu. Dlaczego nie zatrudnia madrych i obytych Niemek. normalnie zadnej wdziecznosci za to, ze pomagamy im , aby mogli jeszcze jakos pozyc.
08 września 2016 10:17 / 6 osobom podoba się ten post
leni

wlasnie Magda, jak sie czyta co niektorzy z nas przechodza w tej pracy, to nasuwa sie pytanie, dlaczego oni chca takich niedoukow, zacofancow..... miec w swoim domu. Dlaczego nie zatrudnia madrych i obytych Niemek. normalnie zadnej wdziecznosci za to, ze pomagamy im , aby mogli jeszcze jakos pozyc.

Dlatego, że mądra i obyta Niemka takiej pracy by się nie podjęła a jeśli już to za dwa lub trzy razy większe pieniądze, ot co...!!!
A swoją drogą uważam, że przewyższamy większość Niemek mądrością, obyciem, urodą.....wszystkim !!!
08 września 2016 10:17 / 3 osobom podoba się ten post
leni

Pewnie wychodza z zalozenia , ze glupim sie latwiej rzadzi , a ze trafiaja czasem na opor jest jak jest .
08 września 2016 10:22
Dziewczyny no i chlopaki tak sie zestresowalam dzis rano , nosilam kupe czasu taki piekny pierscionej ze srebra , robilam w nim wszystko ,a wczoraj jedna skarpetke wypralam pani w rekach , to taka zdrowotna , nie zalozylam rekawiczek i dzis pierscionek caly zrobil sie ciemny , jestem w szoku , nosilam go kupe lat i bylo ok , cos nie tak ??
08 września 2016 10:22 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Mam pytanie za 10 punktow : Czym sie je placki ziemniaczane w restauracji ?? Moja odp.byla taka , ze nigdy w restauracj nie zamawiam plackow ziemniaczanych , bo dla mnie to strata kasy , sama zrobie w domu , a w knajpie zamawiam cos , czego czesto w domu nie gotuje. No co placki potraktowalam jak schabowy , myslalam ze pani babcia spadnie z krzesla , dala mi wyklad ze powinno sie jesc reka , no powinno , nie powinno , odp jej ze pizzy tez  nie powinno sie uzywac noza i widelca , a jednak ludzie uzywaja i zyja ( mialam na mysli ja , bo ostatnio wlasnie tak robila.Temat sie zakonczyl , a ja do konca z nozem i widelcem ot to.

Samym widelcem się je placki, ale nie ręką? W Macdonaldzie wszyscy wpieprzają frytki rękoma a ja widelcem. Jak jestem gdzieś w drodze to nie dotykam rękoma jedzenia. I nie obchodzi mnie czy to wypada czy nie?
08 września 2016 10:29 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Dziewczyny no i chlopaki tak sie zestresowalam dzis rano , nosilam kupe czasu taki piekny pierscionej ze srebra , robilam w nim wszystko ,a wczoraj jedna skarpetke wypralam pani w rekach , to taka zdrowotna , nie zalozylam rekawiczek i dzis pierscionek caly zrobil sie ciemny , jestem w szoku , nosilam go kupe lat i bylo ok , cos nie tak ??

Magdzie, wyczyść go pastą do zębów i będzie jak nowy
08 września 2016 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

włóz do kubeczka folie aluminiową, łyżeczke soli kuchennej włoż  pierscionek i sie sam wyczyści. Ale Tobie chodzi o to dlaczego tak  sczerniał ? może proszek w ktorym prałaś czy płyn przycznił sie do tego. ( a może coś w skarpecie było tak bywa u czarownicy ).
08 września 2016 10:38
magdzie

Magda ja tez nosze srebrny pierscionek i nawet po upraniu babcinych ponczoch, nigdy mi nie zrobil sie czarny. Raz tylko zmatowial , kiedy rozjasnialam wlosy i nie zdjelam go ale pozniej wrocil do normy. Babcina skarpetka nie ma tu nic wspolnego. Czesto jak w organizmie naszym cos niedobrego sie dzieje, to tak sie robi. Mozliwe, ze wczoraj cos jeszcze innego robilas
08 września 2016 10:41 / 1 osobie podoba się ten post
leni

Magda ja tez nosze srebrny pierscionek i nawet po upraniu babcinych ponczoch, nigdy mi nie zrobil sie czarny. Raz tylko zmatowial , kiedy rozjasnialam wlosy i nie zdjelam go ale pozniej wrocil do normy. Babcina skarpetka nie ma tu nic wspolnego. Czesto jak w organizmie naszym cos niedobrego sie dzieje, to tak sie robi. Mozliwe, ze wczoraj cos jeszcze innego robilas

Myślę , ze robiła jak znam magdzie z wpisów. Zaraz sie przyzna , bo to szczera dziwczyna )))))
08 września 2016 11:02 / 4 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Myślę , ze robiła jak znam magdzie z wpisów. Zaraz sie przyzna , bo to szczera dziwczyna :-))))))

Oj robilam robilam to i owo , mysle ze te pranie reczne , dziwne to dla mnie , no aleee, i mysle ze to zla energia choc wczesniej nawet bym sie z tego smiala.
A i zadnych przyjemnych rzeczy nie bylo , nawet mi przez mysli kudlate nie nachodza.Ta kobieta odbiera mi pozytywna energie , ..hihi 
08 września 2016 11:03 / 3 osobom podoba się ten post
ewa59

Dlatego, że mądra i obyta Niemka takiej pracy by się nie podjęła a jeśli już to za dwa lub trzy razy większe pieniądze, ot co...!!!
A swoją drogą uważam, że przewyższamy większość Niemek mądrością, obyciem, urodą.....wszystkim !!!

Dokladnie...Podpisuję się pod tym rękami i nogami