Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

08 listopada 2016 22:06 / 4 osobom podoba się ten post
Ellax2

Dzięki, jesteś wielki. :cheerleaderka2:

Zrobiłem z 3 gotowanych jaj (duże były), 1 jajko na surowo. Ok. pół łyżki bułki tartej. Chyba 2 (lub 3) szczypiory z cebulkami. 
Na 20 minut odstawić po wymieszaniu składników łyżką. Wyszły dwa kotlety, bo lubię duże kotlety. Nie lubię małych nie wiadomo co to.)) jakichś klopsików czy jak im tam. 
08 listopada 2016 22:21 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Zrobiłem z 3 gotowanych jaj (duże były), 1 jajko na surowo. Ok. pół łyżki bułki tartej. Chyba 2 (lub 3) szczypiory z cebulkami. 
Na 20 minut odstawić po wymieszaniu składników łyżką. Wyszły dwa kotlety, bo lubię duże kotlety. Nie lubię małych nie wiadomo co to.:-))) jakichś klopsików czy jak im tam. 

Knorr :) zaczynasz już działać na inne moje zmysły, poza smakowymi 
09 listopada 2016 10:43 / 3 osobom podoba się ten post
Kotlet schabowy + ziemniaki + zielony ogórek (jak się uda, to "gurken salad") + reszta marchewki z wczoraj.
Coś do popicia
09 listopada 2016 10:49 / 3 osobom podoba się ten post
Dojrzałam wreszcie do upieczenia Zwiebelkuchen
09 listopada 2016 11:28 / 1 osobie podoba się ten post
Posłałam w otchłań, ale już się poprawiłam
09 listopada 2016 12:39 / 8 osobom podoba się ten post
Zwiebelkochen udał się rewelacyjnie,choć nie trzymalam się ściśle receptury. Zrobiłam na kruchym spodzie. Mój pdp chudziak 50 kg żywej wagi zjadł 1/4 średnej tortownicy tego placka,popił dwoma szklankami herbaty jabłkowo-mietowej i jeszcze o budyń z bitą śmietaną poprosił...Powinnam chyba zacząć się martwić o zapachy w domu...
09 listopada 2016 12:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś kuchnia serwuje : Kapuśniaczek na łopatce i kościach,z boczuskiem wytopionym i podsmażoną cebulką ,z kilkoma suszonymi grzybami))), oraz drugie danie ( bo sama zupa grozi rozwodem,tak się dowiedziałam ostatnio))): krokieciki z pieczarkami,cebulką i kapustą kiszoną))). Na deser piwo ,)))
09 listopada 2016 13:16 / 6 osobom podoba się ten post
U mnie dziś obiad z przeszkodami.

Zamówiona była pieczeń wieprzowa w sosie cebulowym, ziemniaki i czerwona kapusta.
I zonk- pomylili zamówienie.
Zanim się zorientowałyśmy kierowca już pojechał.
Babka zaczęła wydzwaniać z reklamacją, aż się trzęsła z nerwów. Dodzwonić się nie mogła, opieprzyła jakąś kobitę na centrali (3 razy! )
Ona tego jeść nie będzie, kierowca ma to zabrać z powrotem.

Dziś obiad przygotował nam Bofrost:
Zapiekanka z brukselki z kasslerem ;) i ziemniakami.

A babka "nadaje" do tej pory.
09 listopada 2016 13:17 / 3 osobom podoba się ten post
&Zapiekanka makaronowa ,była pyszna
09 listopada 2016 13:48 / 4 osobom podoba się ten post
Żurek i kartacze okraszone podsmażoną cebulką i skwareczkami, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i marchewką.
09 listopada 2016 14:25 / 4 osobom podoba się ten post
Ja dzisia byłam z synem mojej Pdp w restauracji gdzie podają tylko jedzenie z regionu Szwabia było bardzo miło i pysznie, moja Pdp została w domku i raczyła się cateringowym obiadkiem
12 listopada 2016 11:58 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj moja Pdp zazyczyla sobie rosół, pojechałam na targ kupiłam kurczaka i warzywa od gospodarza...rosół przepyszny,pachnie Polską,a ja się uśmiecham
12 listopada 2016 12:09 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dzisiaj odgrzewam to co wczoraj ugotowała córka babci, czyli mielone, ziemniaczki i warzywa.
12 listopada 2016 12:12 / 1 osobie podoba się ten post
Ann1967

Ja dzisia byłam z synem mojej Pdp w restauracji gdzie podają tylko jedzenie z regionu Szwabia było bardzo miło i pysznie, moja Pdp została w domku i raczyła się cateringowym obiadkiem

Coś mi tu dziwnie pachnie 
12 listopada 2016 12:17
U mnie dziś Spitzkohl i dla dziadka Kartofelbrei.Budyń na deser