03 listopada 2016 20:21 / 3 osobom podoba się ten post
AlinaDoszło. Czy to wszystko oznacza, że koniec jest bliski ? Boję się. Obecny kontrakt mam do początku grudnia i naprawdę nie wiem przedłużać czy jednak lepiej odpuścić i poszukać czegoś innego? W okresie przedświątecznym z pracą nie powinno być problemu. Jeśli nie teraz to kiedy? Po Nowym Roku może być zdecydowanie gorzej. Z drugiej strony jak pomyślę, że miałabym kicię zostawić to serce mi się z żalu ściska.
Czy koniec jest bliski, czy daleki - tego Ci nikt nie powie. Tylko Ty sama możesz podjąć decyzję, co dalej. Na żadne odejście, moim zdaniem, nie da się ot, tak, przygotować, tym bardziej, jak jest się w jednym miejscu dłuższy czas. Musisz sama przemyśleć, czy jesteś przygotowana na to, że stan się pogorszy, tak, jak pisała Tina, że trzeba będzie dużo czasu być przy PDP, że będzie trzeba obserwować, jak każdego dnia tego człowieka jest "mniej".
I trzeba mieć świadomość, że nic się nie polepszy, że możesz tylko pomagać, ulżyć i nic więcej. Napisałaś, że się boisz, ale czego? Tego, że PDP odejdzie, czy tego, że nie dasz rady być wtedy?